• elaisa

    Vi som har prematura sammandragningar

    aprilfamilj skrev 2010-04-09 12:47:54 följande:
    Inte nog heller med alla problem man har, men vattenskadat hus, advokater hit och dit, en son som gärna skriker hela tiden. Så kom jag på min sambo med att träffa en annan bakom min rygg! Så nu är man mitt uppe i en separation också! Kom ju verkligen i rätt läge!
    Vilken chock! Vet inte vad jag ska säga men fokusera på dig, bebisen och din lilla kille och hoppas det löser sig på ngt sätt,kramar.
  • elaisa

    Var också hos min BM idag o allt verkar bra, men fy va obehagligt det är när hon ska kolla hur bebisen ligger, hon är verkligen hårdhänt men lilltjejen sparkade tillbaka!
    Kan bara föreställa mig hur läskigt det måste vara att göra vändningsförsök....

  • elaisa
    Pilea skrev 2010-04-09 16:48:51 följande:
    Alltså nu kommer dessa SD tätt igen o det gör väldigt ont, har som en kramp i magen som när mensen är på G, men starkare. Känner mig kissnödig o bajnödig också hela tiden.
    Det är nog inte långt kvar nu...orolig mage kan ju vara ett tecken

    Nu när jag är uppe lite mer kan jag få som en bajsnödig reflexkänsla och tror det är  huvudet som ligger långt ner och trycker mot svanskotan kan nästan få lust att krysta.
  • elaisa
    mammaNena skrev 2010-04-09 18:06:04 följande:
    Vi var och hälsade på mormor innan idag vid 11. hon var helt borta. men mia va oxå med, hon ville verkligen. Efter det åkte vi in till min farmor. där var det dock värre tyckte jag då hon är klar i huvudet. för mig så va inte mormor kvar.. Kom hem igen runt 14 och kl 15.30 så ringde pappa och sa att mormor dött vid 15. Det känns så skönt att vi va där, hela familjen. och fick sagt hej då. mormor reagerade nästan inte på något, men när mia satt och pratade med henne och klappade henne på kinden så reagerade hon. så det gör mig lycklig i själen känner jag! både för mormors skull och för mia´s! Men det känns faktiskt så skönt att det gick så fort! så slapp hon att ligga där som ett paket, som andades då och då.. Har väldigt ont i magen och ryggen då och då och SD till 1000! men jag hoppas det blir en bra natt, har ju lite att sova igen. så i morgon är jag bra igen
    Åh vilket fint avsked! Ta hand om er, kram
  • elaisa

    Gud så spännande, nu måste väl pileas bebis komma!

    Själv har jag sovit som en stock o det är knäpptyst i huset så alla sover fortfarande...
    Min sambo har fått sova i arbetsrummet några dagar eftersom han snarkar så himla högt ibland och jag blir helt tokig av att vakna stup i ett när man verkligen behöver sova...

  • elaisa
    Demyra skrev 2010-04-10 12:16:54 följande:
    Hej Har hängt med å läst i tråden ett bra tag å tänkte fråga er "experter" vad som klassas som mycket sammandradningar? Om jag vilar så får jag kanske bara några få i timmen men direkt som jag gör nåt ansträngande som städare, leker med sonen och så vidare så får jag åtminstonne över 10 i timmen. Är i vecka 22 å fick mitt förra barn i v35 så känns lite som den här oxå vill komma för tidigt. Håller just nu på å väntar på kiss proverna för att sen avgöra om de blir mer undersökningar.
    Be om ett vul, vaginalt ultraljud, så du får reda på om smdr hittills påverkat livmodertappen för om så är fallet är nog vila att rekommendera.

    Svårt att säga vad som är normalt ang smdr....vid min första graviditet hade jag mycket smdr fr v18 men en helt normal graviditet utan tappåverkan o levde som vanligt, sonen föddes 39+6. Den här grav. har jag haft sängläge sen v17 och kraftigt påverkad tapp m hotande förtidsbörd.

    Lycka till!
  • elaisa
    sannzibar skrev 2010-04-10 14:18:55 följande:
    Hej hittade denna tråd är i v 25 idag (24+0) fick i tor åka in till fl hade då haft sd hela dagen och sen började dom göra ont med ca 5 min mellan rum, jag fick göra ctg kurva där värkar reg men tappen var ej påverkad men jag skulle bara vila o ta det lungt dom upptäckte oxå uvi som jag nu äter pencilin i mot,  detta är mitt andra barn med dottern hade jag ej dessa besvär hon är född v 41+3. Om jag fick sd igen skulle jag åka in igen för att kolla tappen.   Kan sd bero på uvi?  har ni åkt in till fl om era sd inte gjort så ont? el bara om dom gjort ont? Mvh sanna
    Ja man får sd av uvi, hoppas det var därför. Sa de inte det på fl?
    Lycka till!
  • elaisa
    7 michelingodingar skrev 2010-04-10 17:43:53 följande:
    sms:ade med pilea förut och dom skulle ge sig ut på en promenad o sen skulle dom ta hål på hinnorna, hon hade då värkar med 5-7 min mellanrum. vid personalskiftet så hade dom inte alls velat ta hål på hinnorna men så hade dom sett på kurvorna o ändrat sig!!
    Tack för info! Då kanske hon ligger o föder som bäst nu{#lang_emotions_smile}
    Spännande!
  • elaisa

    oj,oj vilken händelseutveckling i tråden....

    Aprilfamilj, håller tummarna att allt nu går bra och att du får bra stöd på fl.

    Pilea, hoppas du ligger och snusar på din bebis nu.

    Helena83, inte långt kvar där heller, att du vågar åka hem men ni har kanske nära till fl.

    Kramar till er alla!

  • elaisa

    Jätte grattis Pilea! Hoppas ni alla mår bra, kramar Elaisa

Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar