Inlägg från: mammaNena |Visa alla inlägg
  • mammaNena

    Vi som har prematura sammandragningar

    aprilfamilj skrev 2010-04-22 22:43:52 följande:
    Kan vara på gång att vattet går ju. Hade så som du dom sista dagarna. Sen gick ju vattet ordentligt!
    ja jag hoppas ju verkligen det. jag orkar inte en minut till!   men enligt fl så är det ju inte vatten!
  • mammaNena
    aprilfamilj skrev 2010-04-22 22:51:58 följande:
    Så sa dom till mig också. Men okej, vattnet hade inte gått. Men det kan ju ändå finnas ett hål på hinnorna som sitter längre upp.
    ja, så har jag fått höra av vissa, men av andra så är det antingen urin eller flytning.. blir man trött eller!?!
  • mammaNena
    Makane skrev 2010-04-23 10:17:16 följande:
    Med min första dotter var det just så, ett litet hål som gjorde att det sipprade ut vatten. För min del räknades detta som vattenavgång och jag blev igångsatt tre dygn senare. Först efter att ha proppat mig full med osannolika mängder värkstimulerande i 6 timmar var det ngn som kände efter och insåg att, "Men hinnorna är ju hela"! Det är märkligt att det verkar vara så olika. Att sippra vatten borde ju behandlas på samma sätt överallt. Infektionsrisken ökar även vid ett litet hål sa de till mig iallafall.
    jag har fått höra bägge delar ang infektionen. vissa säger att det ska startas inom 3 dygn OM det är vatten även om det bara är ett litet hål på hinnorna. och andra säger att då görs ingenting för dit kommer ändå inte infektionen!?!
    Min första dotter va konstaterad vatten "sippring" i v 32+0 och de ville stoppa upp det så länge som möjligt och jag hann "ända till" 32+5 innan det startade på riktigt.
  • mammaNena

    Makane: sådär som din igångsättning va, så va min förlossning som startade av sig själv. hade 1 värk i 2 timmar, sen föddes hon. det va fruktansvärt! så jag vet inte om det kan bli värre.. eller jo, allting kan ju alltid bli värre på ett eller annat sätt..

  • mammaNena

    känner inte ni oxå, som har fått ligga i sängen länge, att man har ju inte en muskel kvar så när man väl FÅR röra på sig så gör det ONT i magen. en del är antagligen för att det inte finns tillräkligt med muskler för att hålla magen. men bm och läkare verkar inte fatta skillnaden mellan en SD värk och ONT i magen..

  • mammaNena

    olle (maken) har ett dilemma! han har blivit erbjuden att åka till tyskland och kolla på ett nytt sågverk som Södra har köpt som snart skall flyttas hit. Isf är det tisdag till torsdag. han vill SÅ gärna åka, men vågar inte!
    Jag känner nog att han nästan borde åka, för det kommer SÄKERT inte hända något under tis-tors, men vem vet. + att vi har den andra begravningen på tis em, och isf får jag åka "ensam". är ju klart skönt om han va med..

  • mammaNena
    Zixi skrev 2010-04-23 19:29:37 följande:
    Hur har ni fått veta att er tapp är utplånad eller allmänt öppnad? Det är något jag oroar mig för då min mamma var öppen flera centimeter under alla sina graviditeter. Jag har uttryckt min oro för bm men hon vägrar kolla hur det står till. Sammandragningar har jag några gånger om dagen men de gör inte direkt ont utan är mer lite jobbiga och obekväma. Är i vecka 28 med första barnet.
    ring till förlossningen isf och säg hur du tänker/känner. mätning av tappen görs med vaginalt ultraljud, om du är öppen så syns det ju med gyn undersökning.
  • mammaNena
    icka76 skrev 2010-04-23 19:36:43 följande:
    Är det ok om jag ansluter? Är i v.18+4 idag och fick igår kväll ihållande sammandragningar som inte ville släppa. Fortsatte i morse så jag fick komma in till förlossningen. Tappen var stängd och ca 3,2 cm, men fick en bricanylspruta mot sammadragningarna. De gör inte ont men är allmänt obehagliga. Till saken hör att jag har en bindvävssjukdom som kan orsaka försvagad livmoderhals så därför håller de extra koll på mig. Blev sjukskriven 2 veckor nu till att börja med med stränga order om vila. Är så grymt orolig för min bebis då vi haft 2 ma:n innan denna.
    hej hej. försök verkligen att ligga i sängen/soffan så mycket du bara kan och orkar! världens tråkigaste liv får man, men vad gör man inte =/
  • mammaNena

    fy vilken natt den värsta på länge massa onda SD hela tiden. tror jag varit uppe 7 ggr, om man bortser från alla gånger jag va på toa innan vi somnade, typ 6 ggr. =/
    Idag har jag en sån jädra mensvärk, både i mage, rygg och hela bäckenet Är fortsatt dålig i magen oxå så idag är en väldigt lockande dag att hoppa från taket.. vet inte hur jag ska ta mig upp bara, kommer knappt upp ur sängen =/

  • mammaNena
    Gersemi skrev 2010-04-24 17:04:37 följande:
    Sitter här än... Har en antydan till en blödning, men inga sd. Däremot trycker det på som bara den emellanåt, känns helskumt iom att jag uppriktigt sagt inte har några sd. Känner hur all vävnad nertill blir helt mörbultad och misshandlad. Och uppmjukad Ska ta ut sambon på en promenad strax, se om det gör ngn skillnad.
    känner ungefär det samma som du! har blödit lite, men inget jag ringer för. som kommer ändå bara sätta ctg i flera timmar, sen får vi åka hem igen.. jag har dock en massa SD. känns precis som jag fått mens. illamående och en molande mensvärk varför kan han inte bara komma ??
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar