• elaisa

    Vi som har prematura sammandragningar

    Ja, håller med svårt att veta, jag kommer dock känna eftersom cerklaget sitter i vägen men vill ju helst hinna in innan dess.

    Har dina tidigare förlossningar varit snabba?

  • elaisa

    Halloj!

    Har varit utan dator sen igår eftermiddag inte roligt...min son tryckte in två filmskivor efter varann i min nya  fina Macbook så nu är den på verkstan, men nu kunde jag låna sambons jobbdator.

    jmynt, va skönt att du slapp cerklage!

    Anna1975, hon hade en helt normal graviditet o födde inte tidigare än beräknat men snabbt när det satte i gång. Är också så sugen på att börja så frön och förodla, men sånt får nog vänta...

  • elaisa
    Mari80 skrev 2010-03-23 17:46:31 följande:
    Hejsan allihopa...Smyger in här i tråden. Är i v. 21+0 idag. Började få sammandragningar redan i v 16+0 och var sjukskriven i 2 veckor då det lugnade sig. Hade ingen cervixpåverkan då. Jobbade sedan normalt i 3 veckor och då ökade förstås SD.Idag var jag hos läkaren och fick beskedet att cervix endast var 20 mm (var 44 mm sist) samt att jag har tydlig funelling. Har även lågt sittande placenta. Blev helt sjukskriven direkt och 5 v framöver till att börja med. Ska på kontroll igen om 4 veckor eller tidigare om sd inte lugnar ner sig...Nu snurrar ju massa frågor runt i huvudet... Är inte så haj på vad funelling innebär, någon som har en enkel förklaring? Är lite orolig att FK ska bråka med mig ang sjukskrivning, vad tror ni?Ska nu vila och hoppas att inget mer händer, men det känns som om det kan bli några jobbiga veckor framför mig.Skönt att denna tråd finns så man vet att man inte är ensam.
    Hej Mari80, åh kämpigt! Men vila/liggläge är verkligen det som hjälper nu. Funnelling - som jag fattat det - är öppningen mätt mellan livmoderhalsens övre mun. Ner till den stängde delen av tappen blir det som en tratt. Jag tror inte fk kommer bråka om sjukskrivning med all den här infon, men man vet aldrig. 
    Vet att tiden fram till fl kan kännas oändlig men sätt upp delmål som tex först vecka 24 o sen 28... tiden går även om det känns hopplöst, styrkekramar.  
  • elaisa
    Shee skrev 2010-03-23 18:38:27 följande:
    Jag ligger nu på K49 antenatalen på Huddinge..  Började med kraftiga sammandragningar klockan 1 inatt, slutade inte när jag tog en bricanyl vid 3 så jag tog en taxi in vid 4.30.. De har kollat allt, tagit alla prover och nu måste jag vänta här tills imorrn på provsvaren. De har satt mig på antibiotika mot ui, de vet ju dock inte om det är orsaken till mina sd, men förhoppningsvis visar proverna att det är så. För då kan man "kurera" bort sd..  Trycket nedåt är enormt vissa stunder, magen blir hård och det känns som om jag har världens värsta mensvärk.. Saknar min lilla son och man något så fruktansvärt.. ;(
    Hej Shee, vilken vecka är du ? hoppas antibiotikan och värkhämmande snart hjälper. Förstår verkligen din längtan efter sonen, kämpa på{#lang_emotions_flower}
  • elaisa

    Grattis sofiaochjonas! Vilken Lycka o hoppas allt är bra med er. Kramar {#lang_emotions_nalle}

  • elaisa

    Idag är går min son på dagis för första gången på ca två månader, kräksjukan har äntligen upphört på förskolan - kanske ett vårtecken? Han var så glad i morse, satt påklädd och väntade på att pappa skulle bli klar. Sen är min mamma här och putsar fönster o lagar god mat + att idag går jag in i vecka 34!
    Nu blir allt lättare o lättare{#lang_emotions_smile}

  • elaisa
    Pilea skrev 2010-03-24 13:57:17 följande:
    Härligt Jag har fått en pigment-fläck i ansiktet upptäckte jag nyss, en liten vit fläck på kindknotan. Måste bli noggrann o börja smörja in mig när jag sitter typ 1-2 timmar i solen var o varannan dag.
    du måste ha fin färg nu och skönt att se lite pigg ut innan förlossningen! Satt själv en stund på balkongen i förmiddags, det är verkligen härligt!
    Börjar våga vara uppe lite lite mer nu.
  • elaisa

    skulle gärna vilja men nu står hon precis o gör chokladmousse(stavas nog inte så..) sen måste hon ta hand om tvätten,hämta på dagis mm - sorry...

  • elaisa

    har också mörka ringar under ögonen dessutom lite insjunkna - inte speciellt ungdomligt snyggt- måste bero på detta liggläge för jag sover ju jättemycket

  • elaisa
    anna1975 skrev 2010-03-24 15:58:16 följande:
    Peela huden och en ansiktsmask så ska ni se att även en skruttig gravid ser lite fräschare ut! Ringarna kan ju oxå bero på att bebisen tar all näring och järn, och vem mår bra av att ligga hela dagarna? Nä jag längtar tills jag får rulla runt med vagnen men man lär ju inte ha så bra kondis efter den här graviditeten...  
    Ja, det ska verkligen bli en njutning att rulla barnvagn och få lite muskler o flås tillbaka{#lang_emotions_smile} 
    Mitt järnvärde har faktiskt varit helt bra den här graviditeten konstigt nog kanske ngt jag har att tacka liggläget för.....min förra grav. fick jag käka massor av tabletter men kom ändå aldrig upp på en normal nivå och då var jag uppe sprang o levde helt normalt.

    Kanske blir en ansiktsmask ikväll då.
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar