Inlägg från: 2små2stora |Visa alla inlägg
  • 2små2stora

    Vi som har prematura sammandragningar

    MiScHoOo skrev 2010-07-01 11:17:32 följande:
    Det har varit en jobbig dag igår jag har troligtvis blivit drabbad av urinvägsinfektionen igen, var på toa varje 30min och fick larma hela tiden kände mig så besvärlig igår, jag klagade till en sjuksköterska om mina besvärr och undrade om det sved men nej gjorde ett urintest och det hissade sig att jag hade höga värde av vita blod kroppar i urinet och det har gravida kvinnor men mina var lite högre och vi skulle vänta på odlingen innan jag fick en behandling. Fick någ sammandraggningar av det och bad om en bricanyl spruta och det lugnade ner lite sedan började sticka i skidan och fick Rosa flyttning och jag började få panik men så fick jag pencilin av läkaren på kvällen idag känns det bättre men kan inte hjälpa att man blir orolig jag har inte pratat med barnläkare har inte blivit erbjuden det än. Idag ringde min barnmorska där jag skulle skrivas in för fjärde gången och det misslyckas hon är helt underbar alltid ca varannan vecka så ringer hon mig och kollar hur det ärmed mig. Det är inte bara jag och min man som kämpar med vårt barn utan famil, släkningar, vänner, personal och självklart alla läkare som tar hand om mig. Jag längtar till den dagen jag kan bära mitt barn i famnen och vara glad fyrabarnsmamma med ett levande i famnen, det skulle betyda hela världen för mig. Om jag kan fråga men hur stor chans är det att förtidsfördabarn efter v 24 får allvarliga men för livet? Och tack för all support
    Det är jättesvårt att säga för mtycket beror på hur många infektioner de drabbas av. Och för varje vecka så minskar risken för efterföljande problem. Barn födda i v. 28 ser vi sällan några problem hos.
    Jag tror att det är så att i v. 24 klarar sig 50% av barnen och av de så får hälften problem oftast handlar det om synproblem, men även BPD som är en lungsjukdom som oftast vuxit bort helt vid några års ålder det kan finnas problem längre fram i form av astma men det kan vilket barn som helst få.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    PennyJenny: vad skönt att det har gått bra så här långt
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    MiScHoOo skrev 2010-07-01 21:44:23 följande:
    Min förlossningsläkare ger mig innohep också för två saker och den ena. Är att den hindrar att man får modekaka avlossning samt så ingår det i hans studier. Jag känner att jag har världens bästa läkare. Jag bär på en tjock flicka som vi inte vet vad hon ska heta men det förslag låter underbart. Jag ville veta könet pga att jag vill veta om vad jag pratar om samt att kunna få hopp att kunna kämpa tillsammans ingen annan som vet vad dem bär på?
    Flickor klarar sig oftast bättre än vad pojkar gör när de föds för tidigt.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    t0va skrev 2010-07-01 22:06:03 följande:
    Så bra att du har en sån fantastisk läkare, det betyder ju mycket :) 

    Vi fick veta igår på TUL vad vi väntar och det är en liten pojke, han är -13% i storlek så vi ska tillbaka om 3 veckor och kolla så han har växt som han ska under dessa 3 veckor, annars plockar de troligen ut honom. Men jag var liten också när jag föddes så jag tror att det bara är så att han är lite mindre än "normalt" och kommer växa som han ska tills nästa gång. Men helt klart så tar vi med en packad BB-väska nästa gång.

    Om han nu inte kommer ut tidigare.  
    -13% är inte så mycket det är nästan felmarginalen på mätningarna. Men bra att de kollar upp det så att han vuxit i sin takt i alla fall.

    Johanna var 15% tillväxthämmad när hon föddes. Jag är övertygad om att sammandragningarna har påverkat tillväxten en del.

    Min lilla var lite mindre än normalt i v.23 så jag ska på ny kontroll den 13/7 samtidigt som de ska kolla upp tappen.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    t0va skrev 2010-07-01 22:54:15 följande:
    Precis, till -22% tror jag de räknade inom normalen, för de sa att han ligger precis på gränsen för att kollas upp igen. Jag misstänker att min läkare vill ha lite extra koll eftersom man inte vet hur min sjukdom tex. kan påverka. Läkaren kom nämligen in och kollade resultaten när vi var klara. En sån fantastisk man :) 

    Känns skönt att de tar allt sånt på allvar och hellre tar en extra kik än att vifta bort det, vi är som sagt inte speciellt oroliga över att något ska vara fel, kanske är mina sammandragningar också som påverkat och att jag har svårt att få i mig mat, har haft det hela tiden även om bebis tar det den behöver.

    Skönt att de kollar upp dig med. :) 
    De vågar nog inte annat efter J. som troligen har ett medfött hjärtfel som missats tills hon var nästan 2 år och då blev akutopererad.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    t0va skrev 2010-07-01 23:05:07 följande:
    ajdå, ja då förstår jag att de är extra noggranna. Hoppas det går bra nu så inget missas. Läskigt när man tror att allt är bra så kommer sådana saker som man ändå tror att de ska upptäcka. 
    Jo det konstiga var att hon blev lyssnad på ett antal gånger men ingen hörde att hennes hjärta bara slog 55-60 slag/min istället för normala 120 hos barn. Och slutade i princip att växa helt när hon var 1 år.  Så för 1 år sedan så fick hon en pacemaker och har nu tagit igen det mesta av det som hon låg efter i vikt och längd.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    mariamamman skrev 2010-07-02 17:48:46 följande:
    Idag har jag haft endel ont, som mensvärk långt ner i magen. Vet inte om det är för att livmodern växer eller om jag har ansträngt mig för mycket kanske. Har inte tagit det lika lugnt nu när min man har semester och sonen är hemma som jag gjorde innan när han jobbade och sonen var på dagis. Får försöka skärpa mig nu och ta det mer lugnt.

    Roligt att höra av dig här igen PennyJenny!

    Känner ni på magen hur barnet ligger? Min verkar trivas bäst långt ner i magen på vä sida, där ligger han oftast och sparkar oftast. Magen ser ofta 'sned' ut liksom, det är hårt och knöligt på vä sida och plattare och mjukare på hö sida. Nån mer som har/haft det så?
    jag har min liggandes på min högra sida.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora

    Återigen en em/kväll med en massa SD


    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora
    MiScHoOo skrev 2010-07-02 21:51:42 följande:
    Hej alla angående vikten så finns det en special ultraljudsapparat och man kan höra hjärtljudet i från apparaten idag var det katastrof för mig. Fick täta sammandragningar samt blödningar har redan tagit två bricanyl sprutor har inte så starka sammandragningar nu men blödningen kommer och går och det är väldigt Rosa jag hör av mig imorgon natti natti allihop
    Håller tummarna för att det inte kommer något mer nu.

    Viktuppskatta kan de göra med de flesta UL apparater på förlossningarna och även lyssna på hjärtljuden det är bara att de ställer in den på rätt sätt. Det är jättehäftigt att se flödena i hjärtat och kärlen när de gör UL.
    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
  • 2små2stora

    Natten var bättre än kvällen

    Idag ska jag åka och bada med min syster och äldsta och yngsta barnet.  Då behöver jag inte stå och lyfta en massa för det är så mycket roligare att bada med storebror Det är riktigt bra att ha 2 kullar min äldsta är 13 år så då kan man få riktigt bra med hjälp om han är på det humöret förståss.


    ~~Michael -97, Joachim -98, Johanna -07 Lillknorr BF 6/10~~
Svar på tråden Vi som har prematura sammandragningar