Inlägg från: Ullis 10 |Visa alla inlägg
  • Ullis 10

    Vi som shoppar danska barnkläder del 16

    Hej! Förra årets lurv, kör ni 40 grader, torktumling OCH sköljmedel? Står eg undgå sköljmedel?

    Ännu en fråga.. Är inte denna vårens lurvar rätt små i strl? Tror ni man ska ha samma strl som i tröjor o softshell eller gå upp?

  • Ullis 10

    Please? Tvättråd? Lite desperat här:)!

  • Ullis 10
    RååSa BuBBlan skrev 2010-03-25 10:07:54 följande:
    Förra höstens kör jag 30 grader med sköljmedel och tumlar praktiskt taget helt torr
    TACK! Ja, visst var det så man skulle göra, står ju utan i... Öser i skölmedel o hoppas !

    Tack för hjälpen!!

    Fick hem Alex shortsen från Molo igår förresten (jeans m stjärnor). För dyra (tycker jag) men shit va snygga!
  • Ullis 10
    Milliz skrev 2010-03-25 11:26:32 följande:
    Ja det är verkligen helt sjukt tyvärr. Det är ju ingen liten höjning dom har gjort.. det känns surt men tyvär är det väl inte mycket att göra åt..Hej i tråden förresten!
    Nä, blev lätt förvånad nu kan jag säga!
  • Ullis 10

    Håller med, tänkte just skriva detsamma. Acceptera inget av detta från Maia... Vill hon inte ha vattnet av honom, nattning osv - ok då blir det inget. Sen gäller det att vidhålla o vara konsekvent till 100 procent. Usch, stackarn måste känts hemskt... Han kanske ska ta allt ett tag? All påklädning osv o att du bara säger tydligt "nu är det så" o stöttar honom? Efter att det skett så bör hon kanske få sitta utan vattnet (tex ) för att sedan på egen hand ta initiativet - pappa kan du ge mig? Tjänar nog inget till att han försöker övertala o gulla, då får hon bara makt...

  • Ullis 10
    Zvartaliljan skrev 2010-03-26 21:34:04 följande:
    Vi gör precis som du säger, har han börjat med något får han slutföra det eller så blir det inte gjort. T.ex om hon vill ut o cykla o börjar skrika för att han börjar klä på henne så klär inte jag på henne utan då blir det inget med att gå ut o cykla då...Men att han är osäker stämmer säkert, osäker, sårad och ledsen...Jo hon var så här innan, har alltid varit mammig, Hon var hemsk förra året när vi var i Argentina, då var hon precis som nu. Men så i somras blev allt bättre så då slutade vi gå till bup, men nu de senaste månaderna har det blivit värre igen.Jo de skulle skicka en psykolog för att besöka henne på dagis, men sen har jag inte hört mer om det...får nog ringa o fråga. För jag börjar verkligen bli orolig för hennes brist av empati...socialt har hon däremot blivit bättre, tar mer kontakt med andra barn och vill gärna leka o leker lugnare. Så länge det är på hennes villkor...
    Såg att du redan hunnit skriva mer.., sorry..
  • Ullis 10
    Zvartaliljan skrev 2010-03-26 21:36:08 följande:
    men han försöker vara med henne även när jag inte är upptagen, inte så att han bara "tar vid" då. Vi försöker ofta umgås allihopa samtidigt. Som idag gick vi ut allihopa, hon med cykeln och Mateo i vagnen. Gissa vem som tvunget fick hålla i cykeln...pappa sa hon till att gå hem...
    Funkar det att då direkt ge henne en konsekvensen: nu går vi hem - ingen cykeltur?
  • Ullis 10

    POj, nu la jag mig i denna diskussionen, eg ville jag bara höra av er som har järnkoll om det kommer än mer molo i vår/sommar? Hoppas inte ha,ha.
    Molostars (för större barn) verkar nedlagt?

  • Ullis 10
    Zvartaliljan skrev 2010-03-26 21:39:06 följande:
    Vi gör ju precis så och har gjort länge, eftersom det var precis vad bup sa till oss förra året. Frågan är vem hon behöver egentid med egentligen...mig eller hennes pappa...funderar på om jag ska åka iväg med Mateo ett par dagar eller om det bara gör saken värre...Fan vad svårt det ska vara o va förälder...man vet aldrig vad som hjälper o vad som gör det värre!!!
    Å andra sidan är du en medveten o reflekterande förälder, DET är viktigt!!:)
  • Ullis 10
    Zvartaliljan skrev 2010-03-26 21:45:01 följande:
    Jag brukar räkna till tre när hon är elak o säger att hon ska sluta annars blir det sängen (jag går in i hennes rum och lägger henne i sängen, går ut o stänger dörren o så får hon komma ut när hon lugnat ner sig och blivit snäll igen, brukar oftast ta max en minut innan hon blir tyst). Och det är då oftast jag som sköter denna biten, just för att visa att det inte är ok att bete sig så illa, och för att F inte ska behöva vara "bad guy". Ibland hinner jag inte mer än till 2 förränns hon blir tyst och går med på att pappa är med eller gör det han skulle göra. Men som idag blev det väldigt måååånga rundor till sängen...och ett tag trodde jag hon skulle banka sönder väggen så arg som hon var...
    Tror att F kanske måste ta över den biten? Förstår att detta måste göra ont i hjärtat. Mina barn är ju för snälla istället, med en överdriven empati. Jag tycker att det är jobbigt, aldrig är man nöjd. Sonen fick sina grejer nerslänga av en annan kille o när han berättade sa jag "och varför åkte inte den killens grejer i golvet"? Ni förstår, jag kom på mig med att lära min son att göra skit. Men jag kan reta mig på det, det kommer inte ifrån mig, så snäll e inte jag ha,ha. Lagom e bäst helt enkelt, M säger iallafall ifrån ordentligt! 
  • Ullis 10
    Zvartaliljan skrev 2010-03-26 21:53:46 följande:
    sorry att jag bombar tråden...behövde bara prata lite om det. Det är verkligen tufft...hon är en sån ängel när det bara är vi tre hemma...men så fort sambon kommer hem så blir hon en helt annan unge...så vad tror ni, vem behöver hon egentid med?? mamma? pappa? båda?Funderar på om jag ska köra in henne och pappa (han har inte körkort) till simhallen imorgon o så får de vara där bara de två, mot hennes protester. Eller är det mig hon ska vara med och jag ska lämna Mateo hemma hos sambon??
    Fast måste inte han "gulla" med henne om de ska funka i simhallen? Då blir det ju fel ändå? Shit va svårt.
  • Ullis 10
    ängeln83 skrev 2010-03-26 21:56:59 följande:
    Naeh...det är ju inte det Och är det nåt man behöver så är det oftast nåt tråkigt som strumpor eller vantar Jaaah, vad vet dom?
    Haha, här behövs kalsonger. Tom jag inser att jag shoppat för mkt i vår o då e det illa...
  • Ullis 10
    ängeln83 skrev 2010-03-26 22:01:04 följande:
    O här behövs strumpor och strumpbyxor, huuuuuur kul är det lixom? Jaaaa, då är det illa. Jag tycker faktiskt att jag håller min shopping på lagom nivå nu för tiden, jag brukar oftast tänka över mina köp länge och väl innan jag slår till. För nåt år sen, tror det var 08 så köpte jag verkligen ALLA Molos pojk nyheter till Liam, det mesta såldes helt nytt med lapp kvar.
    Så gör jag med lillebror, eller ja inte allt men....

    Åh tycker den gröna stjärntapeten är så snygg!
  • Ullis 10

    Om du pratar med M - vad säger hon själv om saken?

  • Ullis 10
    Zvartaliljan skrev 2010-03-26 22:34:55 följande:
    hon bara flinar o försöker gosa med mig när jag försöker prata allvar...
    O, det låter ju inte så kul, om du säger till på skarpen då? Vilket maktspel hon kör den lilla!
  • Ullis 10
    Smultronhjärta skrev 2010-03-28 22:45:53 följande:
    Troligen är det RS..Så hon snörvlar,hostar och har över 40 graders feber. Så hes så att det bara väser när hon gråter. Vi får sitta och sova med henne i famnen eftersom det går inte att lägga henne ner,tungt att andas
    Du tror inte att det kan vara krupp? Pröva att ta ut henne isf (hur tokigt det än låter) - du varvar väl både Ipren o Alvedon så det blir tätaare?
    Vi ligger på 39,4 här, suck...

    Tänkte faktiskt höra om det är nån som köpt I dig denim jeans? Hm.. inte danskt kanske..:)
Svar på tråden Vi som shoppar danska barnkläder del 16