Inlägg från: mortillsju |Visa alla inlägg
  • mortillsju

    Vi som shoppar danska barnkläder del 16

    SmillaMilla skrev 2010-02-26 22:43:21 följande:
    Ja gillar inte heller. Men jag har faktiskt köpt fodrade regnkläder till alla barn i år. Vet egentligen inte varför Och ett idat regnset (rosa med katter) till svea och ett turkost funktions regnställ från tickettoheaven till Anton. Men båda var sååå fina.
    Ja hur ska mn kunna låta bli va? Men sen hänger de där, barnen väljer ju alltid funktionskläderna främst. Han man en gång börjat med dessa kan man inte sluta till och med en två-åring känner skillnaden.
  • mortillsju
    JsN skrev 2010-02-26 22:45:37 följande:
    I wish! Unge har haft koll i över ett år (och ja, jag vet att det är tidigt med en knappt 1½-åring som går mot pottan när hen är naken, men så var det) i somras var hen torr innan förskolan började igen om än precis, sen dess har det gått åt skogen. Hen VILL INTE skippa blöjan och sista två månaderna har det varit bajsblöjor igen efter att vi varit utan sådan i ett halvår. Så ja, jag misströstar, även om jag vet att samma stund som pytte bestämmer sig så är hen torr. (Jo, när vi åker tåg så är det fortfarnde torrt, tydligen är det tillräckligt kul att gå på toa på tåget för att hålla blöjan torr)
    Kanske ska du bara slänga alla blöjor hemma då Ibland är det bästa sättet. Då har ingen något val.  *borde kasta ut 4-åringens nappar*
  • mortillsju
    JsN skrev 2010-02-26 22:47:59 följande:
    Jo, men det är ju bara att gå till sig själv!
    Absolut, aldrig att jag skulle ta på mig galon.... huvva. Barnen slipper med såklart.

    Idag hoppade barnen i en 20 cm djup vattenpöl i sina Reimabyxor....det funkade Inte vått.
  • mortillsju
    SmillaMilla skrev 2010-02-26 22:49:57 följande:
    Ja men så är det ju. Hmmm kanske jag skall satsa på en pop jacka trots allt.
    pop eller Reima eller nåt liknande. De är klart bäst att ha ute. Sen finns ju Everest, FIX som säkert är helt OK med. Lite lägre vattenpelare men jag tror absolut de funkar. Viktigt är väl att de sitter bra på tänker jag. Så de kan röra sig och så.
  • mortillsju
    JsN skrev 2010-02-26 22:51:07 följande:
    I sommar! Fram till dess nöjer vi oss med att beömma det bra och ignorera det dålig (OK, vi kan inte låta bli att kommentera det jobbiga i att torka kiss) och ställa upp på trainingpants när pytte själv vill eftersom det oftast funkar då. Problemet är ju att hen inte bryr sig om att det är blöta och kissiga byxor!
    Så roliga de är.  Det kommer alldeles säkert funka toppen snart, snart! Fast jag har mitt napptrassel kvar jag ....
  • mortillsju
    JsN skrev 2010-02-26 22:55:26 följande:
    Kör man jacka och byxa så är ju onekligen jackan mindre "viktig" än byxan. Den ska inte hålla vadande och sittande i pölar utan bara väta uppifrån!
    Håller med. Byxorna är viktigast, sen upptill kan man vara mindre nogräknad. Även om det är bra om de håller för regn såklart. Är man inte på cykel/tältsemester/fjällvandring är man ju oftast vid hällande regn på väg in så att säga och då behövs inte superduperutrustning. Men tillräckligt bra är ju fint.
  • mortillsju
    Milliz skrev 2010-02-26 22:56:43 följande:
    Jag har tumtrassel. Jag har verkligen ingen aning om hur jag ska få Elias att sluta suga på tummen. Han suger iofs bara på tummen då han är trött och då han ska sova men jag vill ju att han ska sluta med det också.
    Jag har haft tre tumbarn. Det har fungerat bra men vänta till 5-6 års ålder. Då är det en baggis! Prata inte om det innan. Bara ignorera är mitt tips.
    SmillaMilla skrev 2010-02-26 22:56:54 följande:
    Försökte resonera lite med sambon här hemma. Billig skit jacka och man får inga pengar tillbaka eller dyr pop jacka och man får mer än helften tillbaka. Men efter en skitmatch i hockey var han inte särksilt intresserad
    Tråkkarlar Shoppa du på! En skaljacka från pop i ok skick får du ju lite för. Eller köp en på T, blir ju lika dyrt eller billigt som en ny med lite lägre vattenpelare!
  • mortillsju
    JsN skrev 2010-02-26 23:00:36 följande:
    På ett vis förstår jag det, på ett annat vis vet jag hur vi har saknat övergångsobjekt. (Pytte har inte napp, snutte, gosedjur, tumme eller något) är det en struldag så duger bara mamm/pappa för extra trygghet Nu är hen stor nog att det är oK, men runt året och i samband med att vi slutade amma (och även innan dess) saknade vi det enormt, men pytte accepterade inga substitut till mänsklig kroppskontakt. Efter amningsslut är som tur är mamma och pappa likvärdga annars hade jag varit helt knäpp!
    Du ska se min dotter S. Hon är tre år. Napp har hon....en söndergosad docka och sist men inte minst MAMMA. Hon kan gosa hela dan lång om hon fick
  • mortillsju
    JsN skrev 2010-02-26 23:03:45 följande:
    Det gäller väl allt oänskat beteende? Om man bara orkar ignorera som förälder (och verkligen ignorerar och inte bry sig) så går det oftast över om inte förr så när de är stora nog att resonera med. *tänker positiva blöjslutartankar*


    I alla fall fortsätter inte barnet för att bråka med den vuxna tänker jag. Jag bråkade med mina två äldsta om sugbeteende, sen lovade jag mig själv att aldrig göra det igen. Och vad händer, följande barn slutar tidigare och tidigare. Och jag kunde verkligen inte bry mig mindre. Det har varit mycket spännande att se. Nu har jag ju två nya småbarn, vi får se hur de kommer att göra.
Svar på tråden Vi som shoppar danska barnkläder del 16