Inlägg från: SmillaMilla |Visa alla inlägg
  • SmillaMilla

    Vi som shoppar danska barnkläder del 16

    Busbellan skrev 2010-03-26 19:04:03 följande:
    Var slut för mig också Försökte beställa samma sak
    Aha, vad synd! Sååå fin klänning ju!
  • SmillaMilla
    Zvartaliljan skrev 2010-03-26 21:04:55 följande:
    Godkväll. Ingen action här? Här har jag fått spendera den senaste timmen med att försöka trösta min sambo som bröt samman....ibland undrar man vad man gjort för fel som förälder när man har en dotter som är så elak mot sin pappa...det krävs mycket för att han ska gråta liksom. Men hon är verkligen helt känslokallt elak...extremt mammig räcker inte för att förklara situationen. Hon vill inte ha sin pappa...och det sårar honom så mycket
    Åhhhhh KRAM KRAM!

    Du tror inte att ni borde gå o prata med någon om detta? Kanske ni behöver expert hjälp? För så här kan ni ju inte ha det. Jag förstår verkligen honom, det måste vara helt fruktansvärt.
  • SmillaMilla
    Zvartaliljan skrev 2010-03-26 21:20:24 följande:
    Jo jag föreslog det men han vill inte...han verkar tro att det är hans fel men han gör verkligen allt han kan och är världens bästa pappa. Kan tillägga att disciplinen står oftast jag för här hemma...eller han också men inte lika mycket, så det är inte så att han är "the bad guy" och att det är därför hon är mammig. Vi förstår verkligen inte varför hon beter sig som hon gör...men varje dag när han kommer hem skriker hon o blir jättearg o vill att han ska försvinna... Han får inte ge henne mat, han får inte ens hälla upp ett glas vatten till henne, han får inte klä på henne, röra henne, ja helst inte vistas i samma hus...
    Kom alltid i håg att barn är mästare på att läsa sina föräldrar. Ni kan ALDRIG dölja något för Maia, hur hårt ni än försöker.

    Ni har kommit in i en ond cirkel. Han är såklart osäker eftersom hon beter sig som hon gör och det är inte alls konstigt. Hon blir osäker för att han är osäker.... Det är denna onda cirkel ni måste bryta. Du måste stå på sambons sida, visa till 120% att det inte är okej det hon gör. Vill hon ha vatten, sambon försöker ge henne det, men hon vägrar o vill att du gör det, gör det inte.

    För visst var hon sådan här innan lillebror kom till världen? Samt att ni startat utredningar på henne? Kontakt med bup? Dagis hade väll också en del funderingar angående hennes empati och socialt? Eller har jag fel?
  • SmillaMilla
    Zvartaliljan skrev 2010-03-26 21:23:46 följande:
    Jo jag tror att det har med lillebror o göra och sen mycket med att jag var så mycket på sjukhus...hon verkar tro att jag ska försvinna och blir helt hysterisk när bara pappa är där. Jag försöker leka med henne jättemycket, och när jag ammar eller så så försöker alltid sambon underhålla henne men istället klänger hon sig fast vid mig och alla hans försök till att umgås med henne är förgäves...
    Men när du ammar så blir ju pappan det andra och sämre valet. Ett måste eftersom du är upptagen.
  • SmillaMilla
    Zvartaliljan skrev 2010-03-26 21:34:04 följande:
    Vi gör precis som du säger, har han börjat med något får han slutföra det eller så blir det inte gjort. T.ex om hon vill ut o cykla o börjar skrika för att han börjar klä på henne så klär inte jag på henne utan då blir det inget med att gå ut o cykla då... Men att han är osäker stämmer säkert, osäker, sårad och ledsen... Jo hon var så här innan, har alltid varit mammig, Hon var hemsk förra året när vi var i Argentina, då var hon precis som nu. Men så i somras blev allt bättre så då slutade vi gå till bup, men nu de senaste månaderna har det blivit värre igen. Jo de skulle skicka en psykolog för att besöka henne på dagis, men sen har jag inte hört mer om det...får nog ringa o fråga. För jag börjar verkligen bli orolig för hennes brist av empati...socialt har hon däremot blivit bättre, tar mer kontakt med andra barn och vill gärna leka o leker lugnare. Så länge det är på hennes villkor...
    Toppen! Då är ni på god väg.

    Men vad tror du om att inte låta henne välja? Kanske det är där det är svårt för henne. Att hon blir frustrerad när det blir för många saker att välja mellan. Säg den där gången du beskrev om cykelturen. Vad skulle hänt om han tagit på henne kläderna mot hennes vilja och gått ut att cykla?

    Kanske du är hårdare mot henne eftersom du vågar, hon får då automatiskt inte lika många valmöjligheter. Pappa gör just nu allt för att hon skall gilla honom. Och ger henne därför mer val o möjligheter.

    Det är verkligen svårt att säga hur det är och vad ni skall göra så här. Skulle jag få träffa er några gånger i familjen så skulle jag nog kunna komma med fler konkreta tips o ideer, men nu känner jag er knappt o speciellt inte Maia.

    Därför rekomenderar jag dig absolut att kontakta bup så ni får den hjälp ni behöver.
  • SmillaMilla
    Zvartaliljan skrev 2010-03-26 21:36:08 följande:
    men han försöker vara med henne även när jag inte är upptagen, inte så att han bara "tar vid" då. Vi försöker ofta umgås allihopa samtidigt. Som idag gick vi ut allihopa, hon med cykeln och Mateo i vagnen. Gissa vem som tvunget fick hålla i cykeln...pappa sa hon till att gå hem...
    Jo det förstår jag absolut.

    Stackars pappa lilla
  • SmillaMilla
    Zvartaliljan skrev 2010-03-26 21:53:46 följande:
    sorry att jag bombar tråden...behövde bara prata lite om det. Det är verkligen tufft...hon är en sån ängel när det bara är vi tre hemma...men så fort sambon kommer hem så blir hon en helt annan unge... så vad tror ni, vem behöver hon egentid med?? mamma? pappa? båda? Funderar på om jag ska köra in henne och pappa (han har inte körkort) till simhallen imorgon o så får de vara där bara de två, mot hennes protester. Eller är det mig hon ska vara med och jag ska lämna Mateo hemma hos sambon??
    Jag tror inte att sambon o maia skall vara på en allmän plats, för skriker hon så blir sambon mer orolig. Vilket inte hjälper er i denna situationen.

    Jag är samtidigt tveksam om det kommer att hjälpa er att vara så drastriska med att någon måste försvinna. Tror snarare att ni skall vara lite mer smidiga o börja med att arbeta på det i mindre skala. Var t ex överpositiva till allt en dag.
  • SmillaMilla
    Zvartaliljan skrev 2010-03-26 21:58:50 följande:
    jag hoppas att där finns så mycket roligt så hon inte bryr sig om vem som är med henne...men det vet man aldrig i förväg med henne...
    Men då försvinner väll poängen med utflykten?
  • SmillaMilla
    Zvartaliljan skrev 2010-03-26 22:05:06 följande:
    jo vi gör det...och hon säger oftast förlåt utan att vi behöver tvinga fram det...hon säger det oftast så fort jag öppnar dörren till rummet så hon förstår ju att hon gjort fel.
    Hmmm det behöver inte betyda att hon förstår vad hon gjort. Hon har snarare förstått att hon måste säga det där ordet för att komma ut ur rummet. Två skilda saker.
  • SmillaMilla
    Zvartaliljan skrev 2010-03-26 22:07:30 följande:
    mm det är jättesvårt o veta vad som är "rätt" att göra i denna situationen...det enda jag vet är att vi kan inte fortsätta ha det så här
    ja o det är ännu svårare för oss andra att veta vad du skall göra.

    jag vill väldigt gärna hjälpa er, det är sådant här jag brinner och arbetar med, men så svårt att göra det utan att träffa er.
Svar på tråden Vi som shoppar danska barnkläder del 16