• ANOF

    Vad ska man göra med äggvitor?

    PixL skrev 2009-09-10 18:32:29 följande:
    Kan man inte tvätta håret med ägg? Eller är det gulan?
    Det spelar ingen roll för tråden. DEN Handlar om recept för att göra mat av äggvita.
  • ANOF

    Spicy Women skrev 2009-09-10 18:34:30 följande:


    Sök på suffle då.
    Nej!! Det är det tråden ska handla om.
  • ANOF

    Spicy Women skrev 2009-09-10 18:35:09 följande:


    Jo om du äter 1 liter majonäs i veckan. Det tycker jag är mani.
    Nej! Det är INTE maniskt!
  • ANOF

    Spicy Women skrev 2009-09-10 18:38:59 följande:


    Vad kallar du det för då?
    Tillbehör till mat.
  • ANOF
    PixL skrev 2009-09-10 18:38:32 följande:
    Ja, sufflé brukar väl innehålla både gulor och vitor?
    Nu vill jag veta mer om suffle. Är det gulor i eller inte? Jag har VITOR som behöver användas. Om det är någon gula med, men mest vitor, så skulle det kanske ocksp passa i trpden.
  • ANOF
    Spexig skrev 2009-09-10 18:43:05 följande:
    Stek dem och käka som mellanmål/kvällsmat. Tex på en macka.
    NEEJ!! DET är DET jag gjort innan och det är jag trött på och tycker är motbjudande.
  • ANOF

    Spicy Women skrev 2009-09-10 18:43:52 följande:


    Frys in äggvitorna i stället.
    Ska jag bara samla på mig en massa äggvitor i frysen? Det verkar helt meningslöst. Man måste ju använda dom till något.
  • ANOF
    PixL skrev 2009-09-10 18:45:24 följande:
    Det är gulor i. Vad du kan göra på vitor som jag kommer på är omelett eller äggröra, maränger och kanske någon kaka.
    Det verkar finnas vissa suffleer som är utan gulor. Äggröra kan man inte göra av vitorna. Det blir i så fall bara en röra med vitorna och det vill jag inte ha. Marräng vet jag inte riktigt. Jag tycker inte det är någonting egentligen. Det är bara som hårt och sött skum.
  • ANOF
    PixL skrev 2009-09-10 18:46:29 följande:
    Här då: Ger 4 portioner. 100 g hallon, frysta tinade 1 1/2 msk vatten 1 1/2 msk hallonlikör 2 msk strösocker 1 msk potatismjöl 1 msk vatten 5 st äggvitor Sätt ugnen på 175°. Mixa hallonen till en puré med stavmixer. Blanda med vatten, likör och socker. Koka upp purén och red den med potatismjöl utrört i kallt vatten. Låt svalna. Vispa äggvitorna hårt och vänd försiktigt ned i purén. Smörj 4 portionsformar. Häll i smeten och grädda ca 15 min. Serveras genast med lättvispad grädde eller glass. (På bilden i tidningen Buffé har de pudrat med florsocker och ringlat något som ser ut som hallon i sirapskonsistens på tallriken.)
    Det verkar finnas olika typer av suffle. Dels sånna som är till som mat, som ostsuffle och suffle med kyckling. Dom verkar det vara gulor i. Och sen verkar det finnas efterrättssuffleer som är söta, och dom är det inte gulor i.
Svar på tråden Vad ska man göra med äggvitor?