Inlägg från: Mrs Ru Barb |Visa alla inlägg
  • Mrs Ru Barb

    Enkel husvagnsmat?

    Som nån annan oxå sa....
    Jag lagar alltid basic hemma, köttfärssås, gryta, marinerar grillkött klart i en plastpåse å fryser in, steka färskpotatis å ta med bara att värma.
    Lasagne, korvstroganoff osv osv......
    Nåt jag gör är färdiga "grillpåsar" köper olika starka korvar, körttbullar. paprika. lök eller vad man vill ha....delar å portionerar upp i några påsar.....slipper man slabba med det i vagnen....så lite kladd som det bara går,allt sånt fixar man hemma!!!

    Ett litet tips kan vara att frysa allt, sen tar man en extra frysväska å fyller bara med frysvaror, tom juice kan man frysa för att fet ska hålla kylan bättre i frysväskan, då får man några extra dagar innan det frysta tinar. jag menar att kylrn i husvagnen eller båten är ju ganska små!
    Trevlig resa från en som varit campare både på land å vatten i 30 år

  • Mrs Ru Barb

    Luktar URK i hela vagnen när man steker....

    Ja sån el frysväska har vi...kanon....å så fryser jag köttsås mm i tomma mjölkpaket som jag sätter en plastpåse i....då får man en kanon "kloss" som enkelt går att stuva i frysväskan.
    De väskorna på el funkar oftast både på 220 och på bilens cigarettändaruttag.
    Har under åren sett en del ensama morsor ELLER farsor med barn å det brukar gå så bra så.....

  • Mrs Ru Barb

    Fråga nån nabo som har barn i samma ålder om de kan hålla ett öga på dina juveler oxå, annars så brukar glassmuta funka, eller låååångt snöre ........
    Knepigt.......

  • Mrs Ru Barb
    Molgan skrev 2009-06-30 08:14:34 följande:
    Om barnen gillar grytor el. nåt annat som går att frysa in. Gör några redan hemma och frys in i lämpliga byttor. Bara att värma upp och koka ris, potatis, pasta el. vad man vill ha till när det väl är dags för mat.Vi har gjort så att det räcker för första halvan av veckan, dessutom håller sig kylskåpet lite extra kallt.Ha en bra semester
    Kolla i början av tråden.....fniss!
  • Mrs Ru Barb
    cadillacbabe skrev 2009-06-30 09:38:24 följande:
    jag brukar laga sånt som vi äter hemma, vad är skillnaden? 2 plattor mindre bara. Vi har gasolkök som man kan bära ut (ligger packade i väska med en liten gasol flaska i ) vågar ej köra på gasolen i vagnen. Sen grillar vi endel med.
    Varför vågar du inte köra gasolen i vagnen?
    Om man provtrycker sitt system varje år på verkstad (kostar några hundra), så kan man ju vara lugn!
    Å så kolla över alla slangar så inget är torrt och sprucket......
    Ett gas larm (eller kombi gas/narkos) larm är ju inte så dumt heller, speciellt inte om man kör med gasolvärmen!

    Skillnaden mellan å laga mat hemma å i vagnen....
    För mej personligen så är det utrymmet, möjligheten till att skölja, diska som är begränsat.
    Kylen är mindre, man kan inte handla som man e van.....
    OM man nu lagar maten inne i vagnen så blir det stekos om man steker.....
    Men det är ju olika hur man känner....jag älskar att göra det smidigt, speviellt om man råkar ut för dåligt väder (dvs icke grillväder), då är det gött att vara redo!
    Eller om man ligger å kör, smidigt att stanna å bara värma på.....billigare en rastaurangbesök.
    Lycka till!
    Å glöm inte att provtrycka ert gasolsystem i vagnarna (speciellt om vagnen har några år på nacken då slangar mm kan torka och spricka!
Svar på tråden Enkel husvagnsmat?