Inlägg från: nötskrikan |Visa alla inlägg
  • nötskrikan

    Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd

    mpta skrev 2009-06-21 20:01:59 följande:
    Ja muta funkar verkligen ibland! Irma har vart utan blöja hela helgen förutom när hon har sovit, hon har till å med bajsat på pottan å toan vilket ja trodde skulle ta lite längre tid innan hon gjord emen hon tycker det bara är kul nu när det kommer något känns väldigt skönt måste ja säga!Spacebeare: ja det lät som en händelserik midsommar Nötskrikan: Läskigt va tiden går fort ibland skulle man vilja stoppa den.Denna vecka ska d bli toppen väder det är ju typiskt när man jobbar fram till söndag förutom en ledighet på fredag.
    Vad kul att det har funkat med pottan! Lova har varit utan blöja kortare stunder i helgen men hon ber om att få blöja och verkar tycka det är läskigt utan och då vill jag inte stressa. Vi funderar på det där med belöning/muta. Har hört om en pojke som fick en plopp varje gång han bajsade på pottan eftersom pappan tyckte det var så roligt att chokladen hette så.
  • nötskrikan
    Mammanna skrev 2009-06-22 12:59:28 följande:
    Hej!!Ny hoppas det är ok att jag hoppar in Har en Isak född 5/2-07 och vi har nyligt fått en liten till.
    Välkommen
  • nötskrikan

    Varmt! Idag när jag hämtade på dagis sa personalen att Lova var väldigt varm och att hon gick och fläktade sig med solhatten. Kinderna lyste röda på henne, vet inte riktigt vad man kan göra? Kan ju inte gärna låta henne gå naken. Tittade på en av hennes kompisar som hade ungefär likadana kläder, han såg inte alls lika varm ut.

    Vi kör på med potträning här, vet inte om det går framåt eller bakåt men intressant är det i alla fall.

  • nötskrikan
    Mammanna skrev 2009-06-24 13:38:01 följande:
    Här springs det näck badar och åker "kana" ner i lilla poolen.. Vi har tränat potta sen Isak var strax över året och det har väl gått si så där.. han har kissat några gånger och bajsat någon gång. När vi fick lillebror så VÄGRADE han gå i närheten av pottan så vi "glömde" bort den ett tag. för några veckor sedan tyckte jag att det var dax att börja igen, vill gärna ha han blöjfri på dagarna innan hösten. Men han vägrar fortfarande SÅ vi köpte en ring till toaletten eller som vi säger toalettankan Nu går det  super bra, han kissar och bajsar på toaletten och springr med rumpan bar hela dagarna Tar vi på kalsong eller byxa så kissar han på sig så det får vi vänta med ett tag till Nu är det lite vila dax här hemma en stund i soffan framför en film innan vi går ut och njuter i solen igen och plaskar lite i poolen. Måste nog köpa en större i år så vi får plats hehe!!Ha en bra dag i solen!

    Vad duktig han är! Vi vet inte riktigt om det är bäst att köra med trosor eller utan så vi prövar lite av varje, funderar även på att köpa en ring till toaletten eller klistermärken till pottan.


    Idag försöker vi lägga nytt golv i vardagsrummet. Det är en väldigt spännande uppgift när man är två varma förkylda vuxna och två varma trötta barn.

  • nötskrikan
    spacebeare skrev 2009-06-24 14:39:05 följande:
    jobbat idag, var ganska lugnt så jag tog en tripp på IKEA Em hade iallafall en diskussion om att hon ville ha en blå potta så nu har hon det! få se om det funkar bättre.....ska nog invstera i en "toalettanka" här medEm's senaste, en hackspett hade gjort myggbetet på knät.....+imorse gick hon å sa att Emelie var fin..... var på tul i måndags, twinsen ligger precis på kurvan så mina bäbbar är exemplariska flicka 1793gpojke 1945groch fortfarande +13kg!har nästa tul i v35(är i v32 nu) och läkaren sa "ja fast vi får väl se om dom ligger kvar" å flinade mår hur bra som helst förrutom att jag blir trött. så jag hoppas att det ligger minst 3v till!
    Hoppas det funkar bra med blå potta, sånt är viktigt ju! Vi har en svart IKEA-potta.
    Vad skönt att barnen är duktiga och håller sig på kurvan, hoppas de håller sig kvar i magen också. Förstår att du inte vill ha för tidigt.

    Lova klarar inte av värmen, ett tag gick jag mellan två skrikande barn här men nu sover båda middag. Var ett tag sedan Lova sov middag men nu är det jättevarmt både inne och ute.
  • nötskrikan
    spacebeare skrev 2009-06-24 15:03:36 följande:
    tyckte ju att en svart måste duga men neeeeej jag förstår Lova, här tog vi milkshake till mellis för att svalka oss
    Gott! Blev glass här till mellanmål igår...
    Lova gillar att säga "blå" så jag misstänker att hon inte skulle ha nåt emot en blå potta.

    Sitter vid stationära datorn i källaren, svalt och skönt här och inga barn hörs när källardörren är stängd...
  • nötskrikan
    Lappen skrev 2009-06-24 16:05:46 följande:
    Emanuel är också jätte varm av sig men det känns som att man inte kan göra så mycket åt det dom kan ju inte springa nakna och bränna sig heller och så är det jätte mycket mygg här i tallskogen
    Mygg ja, finns det myggmedel till små barn? Jag har ingen riktig erfarenhet av myggmedel eftersom mygg ju var naturligt när man växte upp i Norrbotten och inget man tog medel mot. Bara sambon som lider och köper myggstift när vi åker uppåt

    Vi åker upp om ett par veckor, ska bli så roligt. Vi ska bo i pappas föräldrahem i en liten by i skogen - fullt med mygg och knott...
  • nötskrikan
    spacebeare skrev 2009-06-24 17:39:36 följande:
    det fanns en barnsnäll en på Apoteket men jag tyckte inte den var hejdundrans men kanske bättre än inget?
    Aha, ska spana på Apoteket. Måste fundera hur man gör med vagnen också, om det finns myggnät som passar.
  • nötskrikan
    mpta skrev 2009-06-24 20:27:20 följande:
    På dagis denna vecka har det gått suveränt utan blöja för Irma, hon har endast haft blöja när hon har sovit när hon ha rvart vaken har hon sprungit på pottan, hon har inte glömt bort sig en gång ens och kissat på sig så det är ju bra ja trodde ju att det skulle va lite svårare för henne att komma ihåg att springa på pottan på dagis när hon har fullt upp med att leka men icke Bajsa har hon helle ringet problem att göra på pottan. Vi har ingen toalettring till Irma men hon brukar ändå sitta på toan, hon sitter väldigt stabilt på den ändå, sätter benen rakt ut åt ett varsit håll och händerna fram på ringen å sen sitter hon tryggt Denna vecka jobbar jag 6 dagar av 7 lite kämpigt men på lediga dagen på fredag ska jag och syster ta med ungarna till Furuvik och kolla på djur å åka karuseller samt bada i poolen om d e badväder så d ser både ja å Irma framemot, d går ju lättare att jobba när man har något att se framemot Här är d svin mycket mygg iår, dom är överallt å ja har typ tusen myggbett inge skoj alls, kan lova att d inte va så här mycket förra året!
    Oj vad duktig hon har varit! Har hon suttit nåt på pottan tidigare på dagis eller var det första gången den här veckan?
  • nötskrikan
    mpta skrev 2009-06-24 20:48:48 följande:
    dom har brukat sätta henne på pottan lite då å då men hon har aldrig tidigare kissat på pottan där, hon har än så länge inte bajsat på pottan på dagis, utan hon har bajsat i blöjan direkt efter att hon har vaknat, får väl se om hon tar bajsningen på pottan där också snart som hemma
    Ok, måste ju vara bra att hon i alla fall fått lite vana med att sitta på pottan på dagis redan innan. Vårt dagis har ju inte tid med sånt och till hösten kommer det 8-9 nya ettåringar till Lovas avdelning och då blir det ännu mindre tid till de äldre barnen. Vore skönt att komma igång med pottan här hemma under sommaren. Idag har Lova inte suttit på pottan mer än några sekunder och sen har hon gått och hämtat en ny blöja...
Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd