Inlägg från: nötskrikan |Visa alla inlägg
  • nötskrikan

    Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd

    spacebeare skrev 2009-07-07 13:14:05 följande:
    Puman - 3km! Nova klarar mer än jag kan! nötskrikan - ja smygförberedelser, har redan en kasse kläder, blöjer osv hos mormor så vi ska inte behöva släpa så mkt när det väl beger sig.var ett tag sen hon sov borta så vi ville testköra henne å det gick bra.var å kollade på en toaring inne på Coop,den ena var en som man måste skruva fast å den andra var en bb för 350kr så det blev ingen....
    Det är skönt att vara förberedd, jag tyckte det var nervöst att behöva tänka på att man måste fixa barnvakt och allt sånt. Med första barnet behöver man ju bara tänka på sig själv.

    Vi kollade också på Coop först, sen köpte vi en billig variant på Babyland. Vi köpte den i förrgår tror jag det var och Lova tyckte den var spännande och klättrade upp och satte sig flera gånger för att sedan tycka den var läskig och klättra ner igen... Men i alla fall lite mindre läskig än toan utan ring, utan ville hon inte sitta alls.
    Idag prövade hon plötsligt kissa med toaringen och tyckte det var helt ok så hon gick dit nästa gång också och tredje gången hon behövde kissa tyckte hon att hon inte behövde ring och kissade utan den Får väl se om den var onödig att köpa, ha ha.
  • nötskrikan
    beavies skrev 2009-07-07 15:52:03 följande:
    Ursäkta att det har tagit lite tid...men nu har jag satt in 4 bilder på dottern i galleriet, hon e mellan 4-7 mån på de bilderna.Dålig kvalité... pga måsta fota av dem då d inte är digitala.Typ alla bilder hänger hon med huvudet åt vänster... såg att saga hänger åt höger, men annars liknar det. Vid 10 mån blev det mycket bättre då hon börja krypa och vid 1år när hon började gå försvann det efter hand. Blev väl att hon träna själv nacken mer då när hon började röra på sig.Förresten så sööööta tjejer Får se om länken funkar... annars gå in i mitt galleri o titta på de 4 första bilderna.www.familjeliv.se/Hem/beavies/galleri.php?cur...#
    Vilken glad liten sötis! Jo jag känner igen hur hon håller huvudet, vad skönt att höra att det blev bra. Vi försöker ha Saga mycket på mage, det ska tydligen vara bra. Hon tycker magläge är ok ett tag i alla fall...
  • nötskrikan
    Lappen skrev 2009-07-07 15:55:43 följande:
    jo det märktes när hon började röra sig och så är hon en pratkvarn jämfört med pojken...ja kanske det...eller så är det skillnad mellan första och andra barnet....
    Vad roligt när de blir äldre och man börjar märka olika egenskaper.
  • nötskrikan
    Mammanna skrev 2009-07-15 22:41:36 följande:
    Ja vädret har varit så härligt i dag Här målas och spikas det för fullt, snart bara målningen av huset kvar.. blääIsak har en underbar *ironisk* period just nu han förstår inget av det man säger till honom eller ber han om ( är 2-3 åringar så) Han skirker NEJ!! åt allt och STANNA!! när man sak fram och säga till honom på skarpen blä jag hatar trotts. Märker däremot att han är väldigt trött under trotts perioderna så det är nog lika jobbigt för honom som för oss när han är på det här viset..Nu ska mamman tugga lite kudde..
    Kunde varit jag som skrivit det där om Lova, förstår precis vad du menar. Hon har alltid varit väldigt envis och haft humör men just nu är det helt galet och man märker att hon själv är helt slut också.
  • nötskrikan

    Hej alla förresten, vi är på semester 100 mil norrut och har precis kommit hem till mitt föräldrahem och har nu tillgång till dator igen. Vi har varit och hälsat på syrran och jag har fått mysa med lilla systerdottern (nu förstår jag hur stor Saga är, det skiljer ju bara åtta dagar mellan dem men Saga är dubbelt så stor ungefär )

    Lova är ett litet monster just nu och hon bryr sig inte ens om att vi hälsar på folk som hon inte känner så bra, hon låter inte det hindra henne.

  • nötskrikan
    mpta skrev 2009-07-17 21:50:47 följande:
    Jag och Irma va till BM idag, när vi skulle gå därifrån börjar Irma gråta som bara den.Jag frågar henne vad det är å hon säger men bebisen då?vadå bebisen frågar jag.Ja vi skulle ju ta ut bebisen!! svarade Irma gråtandes.Ja på nå vis hade stackaren fått för sig att vi skulle plocka ut bebisen ur mammas mage när vi kom till barnmorskan så hon vart ju skit besviken när vi tänkte åka hem med en tjockmage igen.stackars Irma, gud så besviken hon måste ha vart, inte undr apå att hon va så förväntanasfull imorse haha..Jag som tyckte att jag förklarade såå tydligt va vi skulle göra hos BM idag, men ja va tydligen inte tillräckligt tydlig, ska hon med nästa gång måste jag verkligen förklara för henne ett antal gånger att vi inte ska plocka ut någon bebis.Som tur var varade besvikelse bara ett tag å sen kunde hon glatt berätta för dom hon träffade att bebisen måste ligga i mammas mage och bli stor innan den ska komma ut.
    Vad gulligt, hon tycker nog det är lååång väntetid på bebisen.

    Kusin Freja ligger på normalkurvan, Saga ligger lite högre upp... Det ska bli så kul att se hur de växer och utvecklas.

    Vi har tagit det lugnt ett par dagar och mormor har pusslat massor med Lova så hon har varit jättenöjd och glad. Tror nog det har varit jobbigt med allt resande för henne.
  • nötskrikan
    mpta skrev 2009-07-18 20:01:04 följande:
    ja hon tycker väl det, tur att hon har en kusinbebis att mysa med fast hon vill väl ännu mer ha en egen när hon är med den lille hehe..kan förstå att d ska bli skoj att se deras utveckling, snart har kanske kusinen växt ikapp också
    Hur har du det med väntetiden då, känns det som att tiden går fort eller alldeles för långsamt? Mår du bra?

    Kusinen går upp i vikt bra så det jämnar nog ut sig snart.

    Imorgon åker vi hem, ser inte fram emot 100 mil i bil.
  • nötskrikan
    spacebeare skrev 2009-07-22 12:37:55 följande:
    puman - va kul att det funkar! tricket? alla tips emotages tacksamt!
    Och här önskar vi tips på hur man får en mysig dotter!

    På natten när Lova inte kan sova och kommer över och lägger sig tätt intill och kramas är hon riktigt mysig men på dagarna är hon lite jobbigare...
  • nötskrikan

    Vi har ju varit borta ett par veckor och tänkt ta det lugnt med potträningen men Lova har velat ha trosor så hon har knappt haft blöja alls. Inte en enda olycka på två veckor men idag kissade hon på sig två gånger Vi var och hälsade på farmor och farfar och var utomhus på landet hela dagen. Lova säger inte till när hon behöver kissa utan hon kör med trotsvarianten - nej till allt när man frågar. Men hon springer själv till pottan eller toan när hon behöver kissa. Vanligtvis. Idag var vi ute, långt ifrån badrummet och dessutom hade hon byxor och skor och allt så det var inte så enkelt att bara sätta sig i skogen och kissa. Så hon höll sig istället och till slut funkade inte det.

    Vet inte riktigt hur man ska få henne att säga till? Just nu säger hon bara NEJ! så fort man försöker be henne om det. Hon sprang i alla fall och satte sig på pottan när hon behövde bajsa och hon kissade några gånger på pottan. Är lite svårt för mig att vakta henne hela tiden, jag ammar ofta och sambon har inte alltid koll på henne.

  • nötskrikan

    spacebeare: Du är nog en bättre mamma helt enkelt
    Nej men man märker helt klart att uppmärksamhet är viktigt just nu, får Lova massor av uppmärksamhet är hon hur underbar som helst. Trötthet och hunger är inte bra heller, då börjar hon bråka. Har varit lite kämpigt nu när hon inte sover på dagarna längre.

    Igår sa Lova strålande glad att hon och Saga ska leka när Saga blir äldre. Då blir man glad


    Jag lurar med Lova in på toa ibland när jag märker att hon behöver kissa. Om man distraherar henne och pratar om annat kan hon kissa hur lätt som helst, då kommer hon inte ihåg att hon ska säga nej

Svar på tråden Vi som fick barn i jan-feb 2007, sommartråd