Inlägg från: lunkentuss |Visa alla inlägg
  • lunkentuss

    Försvinner verkligen all näring i maten när man micrar?

    Nää, micra på du :) Har tyvärr ingen källa att hänvisa till, men har väldigt svårt att tro att ALL (nästan) näring försvinner i micron... Så det skulle vara som att äta luft då? nä nä nä

  • lunkentuss

    Tecken skrev 2009-02-18 16:51:48 följande:


    Svar på #7Tänk vad härligt det vore om allt fett och socker försvann då också
    ja
  • lunkentuss

    www.livsmedelssverige.org/faq/mat.htm

    "Nej, det finns inget som talar för att näringsvärdet försämras mer i mikrovågsugn jämfört med annan uppvärmning."

    www.slv.se/upload/dokument/Rapporter/mat_naring/KarotenoiderRapp.pdf
    (sida 17)

    "Tillagning i mikrovågsugn ledde till mindre ökningar i karotenoidinnehållet* än kokning eller ångkokning"

    *karotenoid = ett fettlösligt näringsämne och ett organiska färgämne

    Det var det jag hittade...

  • lunkentuss

    Lanloun skrev 2009-02-18 16:51:28 följande:


    lokisse skrev 2009-02-18 16:49:57 följande:
    Ska jag då värma upp vatten i en kastrull (utan att det kokar) o lägga matlådan i så den ligger o flyter där ?? Hur lång tid tar det för en djupfryst matlåda att bli varmt då ???
    Man kan ju slänga in den tinade maten i ugnen nån kvart också :) (men häll över den på ugnssäkert fat först, hehe)
Svar på tråden Försvinner verkligen all näring i maten när man micrar?