Försvinner verkligen all näring i maten när man micrar?
Nää, micra på du :) Har tyvärr ingen källa att hänvisa till, men har väldigt svårt att tro att ALL (nästan) näring försvinner i micron... Så det skulle vara som att äta luft då? nä nä nä
Nää, micra på du :) Har tyvärr ingen källa att hänvisa till, men har väldigt svårt att tro att ALL (nästan) näring försvinner i micron... Så det skulle vara som att äta luft då? nä nä nä
Tecken skrev 2009-02-18 16:51:48 följande:
www.livsmedelssverige.org/faq/mat.htm
"Nej, det finns inget som talar för att näringsvärdet försämras mer i mikrovågsugn jämfört med annan uppvärmning."
www.slv.se/upload/dokument/Rapporter/mat_naring/KarotenoiderRapp.pdf
(sida 17)
"Tillagning i mikrovågsugn ledde till mindre ökningar i karotenoidinnehållet* än kokning eller ångkokning"
*karotenoid = ett fettlösligt näringsämne och ett organiska färgämne
Det var det jag hittade...
Lanloun skrev 2009-02-18 16:51:28 följande: