Inlägg från: Manchester |Visa alla inlägg
  • Manchester

    "De som är adopterade borde veta bättre än att försöka hitta sina biologiska föräldrar"

    Jag kan se båda sidorna. Jag tror att adopterade som inte vet så mycket om sin bakgrund bör vara gott och väl vuxna innan de tar reda på mer. Risken är att man, som alvaereva, får reda på saker som kanske helst inte velat veta. Är man minst 20-25 år så kan man nog förstå att det kan bli så och då väljer man själv om man vill ta den risken, men är man yngre så kanske nyfikenheten blir så stor att man inte vill låtsas om riskerna. Sedan bör man nog vara medveten om att bio-mamman kanske inte vill/vågar ha kontakt. Hon kan ha fött barnet i hemlighet och senare byggt upp en tillvaro med man och barn där hon ABSOLUT inte vill bli avslöjad. Om den adopterade klampar in och låter alla förstå att den kvinnan är hans/hennes bio-mamma så kan det resultera i att bio-mamman blir övergiven av sin man, utestängd från familjen och hamnar i total misär.

    Min dotter är adopterad. Om hon vill veta mer om sin bakgrund i framtiden så kommer vi att stödja henne, men vi kommer att prata med henne och försöka förbereda henne på vad hon kan hitta. Dessutom kommer vi att kräva att hon är diskret när hon kontaktar sin bio-mamma om hon nu hittar henne. Jag vet inget om bio-mamman mer än att hon gett mig min älskade dotter. För det är jag evigt tacksam och jag vill skona henne från avslöjanden som skulle kunna förstöra hennes liv.

  • Manchester
    mammamys06 skrev 2008-11-13 22:14:01 följande:
    På tal om kommentarer.... En kommentar jag fått också är att men gud vad söt han är, man ser ju inte att han är från Asien. Gör man inte säger jag, han är från Vietnam. NÄÄÄÄÄEEE, nämen det ser man inte för han är ju såååå söt!  Varför skulle vi adoptera ett barn från Vietnam om vi hoppades på att han inte skulle se vietnamesisk/asiatisk ut?!
    Tyvärr finns det människor till allt. När vi var i Ukraina och adopterade vår dotter berättade AC:s platsanställde där om ett par som tackat nej till ett barn med motiveringen att barnet "såg för östeuropeiskt ut". Vad hade de väntat sig? En typisk nordafrikan? Förhoppningsvis begriper de flesta att den som adopterar från Vietnam vanligen får ett etniskt vietnamesiskt barn, från Polen kommer främst etniska polacker, från Indien etniska indier osv. Men sedan finns det tydligen en och annan väntar sig något annat. Och som faktiskt blir besvikna om det syns vilken del av världen barnet kommer ifrån.
  • Manchester
    Mining skrev 2008-11-14 12:05:09 följande:
    Ja hjälp, man undrar verkligen. Fast jag hörde om familjen som väntade barn från ett land där man ser ut ungefär som här och fick ett alldeles svart litet barn! Surprise! Och man måste förstå att det tog en stund innan de hämtat sig men sedan upptäckte de förstås att det var just detta lilla svarta barn som de längtat efter!
    Jag vet att minst ett svart barn har kommit från Ukraina till Sverige. Såvitt jag vet blev föräldrarna rätt förvånade (Ukraina är inte alls etniskt blandat på samma sätt som Sverige, man ser sällan annat än etniska ukrainare, ryssar och möjligen romer) men det var också det enda. De fick ett BARN och det var vad de önskade sig.
Svar på tråden "De som är adopterade borde veta bättre än att försöka hitta sina biologiska föräldrar"