• zikoriat

    Hur ser man om han tagit amfetamin?

    Har inte läst tråden så allt kanske redan sagts.., men iaf:

    Spända käkmuskler, "tuggande".
    Vaken mycket, svårt att sova (därför amfetamin/tjack även kallas för "vaket").
    "Överdriven" kåthet.
    Pillar gärna med något, vad som helst.
    Prata oavbrutet.
    Torr i munnen.
    Sötsliskaktig svettlukt.
    Social, talar gärna om hur mkt han älskar folk hit o dit.

    Behöver inte ha abstinens om han bara tatt tjack ngn enstaka dag, min kille fick abstinens (låg i sängen o mådde piss 2-3 dagar) först efter en veckas oavbrutet tjackintag/vakenhet.

    Min sambo (nuvarande) missbrukade tjack rätt länge, gjorde det långt innan vi träffades (även då han satt på kåken i 1 1/2 år) och efteråt också. Men sedan 1 januari har han varit helt ren, både från droger och alkohol.
    Har tagit en del tjack själv också, men inte ngnsin mer.

  • zikoriat

    Halvnorskan

    Ja, så var det iaf inte för mig och min karl
    Vi rör oss rätt mkt i kretsar där det är en öppen syn på droger och många missbrukar - antingen mer eller mindre varje dag eller "bara" när det är fest.
    Fast nu, när vi har bebis på g och det mesta i våra liv ordnat upp sig så umgås vi mest med dom övriga som också lagt av med den biten.

    Menar alltså att det behöver faktiskt inte vara kört, samt att en person som tar droger inte nödvändigtvis behöver ha ngn personlighetsstörning.
    Nu jobbar du ju förvisso med narkomaner, men... jag ser det gärna från andra håll också.

  • zikoriat

    tres

    Vilka erfarenheter har du av drogmissbruk ?

    Tycker fortf det är tröttsamt med folk som bara vill se ena sidan av myntet (psykologers o polisens o myndigheters o statens gemensamma sida) och tala om för andra hur ALLA missbrukare minsann är.

    jaja..

  • zikoriat

    Halvnorskan

    Jag har inte påstått att du inte skulle ha personliga erfarenheter av missbruk.

    Jag håller dock inte med dig bara för att du jobbar inom psykiatrin. Jag tror inte blint på folk bara för att de jobbar inom vården, och står fast vid min ståndpunkt att jag inte tror alla missbrukare lider av ngn personlighetsstörning.

    *******************************************************************
    tres

    Jag har aldrig sagt att du "aldrig kan veta hur det är". Jag undrade vilka erfarenheter du har av drogmissbruk, av ren nyfikenhet.

    ********************************************

    Men jag antar att jag bara är ett medberoende offer som har läst alldeles för lite böcker i ämnet (för det är ju det som räknas) och som känner min pojkvän, pappan till vårt barn i magen, alldeles för dåligt (jag vet ju inte om att han i själva verket är personlighetsstörd).
    Ja, fast vänta... Min kille missbrukar ju inte längre, och det kan ju inte stämma. För enligt de belästa så kan en missbrukare aldrig bli hjälpt...

    Over and out.

  • zikoriat

    TS

    Hoppas det löser sig för er !!
    Fast jag vill bara göra ett inlägg om att det kanske är smartast att undvika fester där mkt droger är i omlopp, och undvika det umgänget ett tag.
    Så gjorde min kille, han har slutat med alkohol också, och har därmed undvikit alla situationer där mkt sprit o knark förekommit. Vi har inte vart på en enda fest sen han lade av. Det har hjälpt honom mkt. Har han bestämt sig så har han det, och då gäller det att lägga om sitt liv ganska radikalt vad gäller fest etc..

    Men som sagt, lycka till - håller tummarna för er !!! :)

Svar på tråden Hur ser man om han tagit amfetamin?