LCHF tråden 3
Hej!
Jag har åxå precis börjat med denna kosthållning efter många år av att varit totalt "fettskrämd" och levt mer eller mindre på en överkonsumtion av frukt, grönsaker och light, "mini" och andra lågfettprodukter...
Var från början ett ganska runt barn som med åren fick nog av att kallas "rund och go" samt av att ständigt ha några kilo för mkt och lite för mkt mage, lår osv. Började sedan ganska plötsligt utesluta fett ur maten och träna mkt mkt, och visst gick jag ner! Men jag levde ju på ett stöndigt minimum och mådde ständigt så dåligt att jag sedan tillslut inte orkade mer och började "fuska" mer och mer. Har gått upp vikten nästan helt igen (talar dock inte om någon kraftig övervikt eller så, mer några onödiga kilon)och vill därför nu ändra kosthållnignen för att nå en bra balans.
Tänkte därför gå med i detta forum, för lite tips, pepp och annan bra info :)
Tex har jag lite frågor om maten, som alla andra! Då jag så länge levt med en ständig skräck till att äta mkt, känns det så fel någonstans i mig att leta efter varor med hög fetthalt i affärer, att bre extra smör på allt och att använda grädde till det mesta... Jag får sådan ångest då och då när jag tror att jag äter för mkt och får nypa mig själv när jag börjar tänka "nej, men så här mkt smör behöver jag ju faktiskt inte" eller "gud va mkt grädde, lite mindre kan jag väl ta...". Rädd att falla tillbaka i "lågfettfällorna"...
Ex på min dag kan vara:
frukost: två ägg (tillagade på något sätt) med tillbehör (tex lite bacon, tonfisk, makrill, keso, nått salladsblad eller dyligt)
lunch: colwslaw med kött eller fisk och avocado/kött med gräddsås/lax med nån kall sås osv (detta med lite sallad ibland)
middag: liknande som lunchen
mellanmål: ibland lite keso eller ost samt en kopp kaffe med grädde i
Är detta ok, eller alldeles för mkt??
Tack för att ni finns alla kloka människor i tråden!
Och förlåt för detta alldeles för långa inlägg!
MVH
Kakan (ny LCHF:are)