Inlägg från: fanny20 |Visa alla inlägg
  • fanny20

    Oliver möglar i burken

    vätskan måste vara kvar och är de i en plåtburk måste man hälla över dem i annan burk.

  • fanny20

    är du säker på att det är mögel så det inte bara är saltlagring som blir

  • fanny20

    Faktaruta

    Användning: Färska oliver äts inte råa eftersom de är hårda och bittra. Den bittra smaken försvinner vid fermentering/jäsning. Efter fermentering förvaras oliverna i en saltlake.

    Försäljningsperiod: Import från Italien: september?december.

    Förvaring: Oliver bör förvaras i 8?12°C.
    Ideal förvaring vid 7?10°C och 90% relativ fuktighet, då hållbar 4?6 veckor.

    Källa: Frukt & Grönt Främjandet

    Näringsvärden (gröna, inlagda i vatten): Energi 119 kcal/499 kJ, Vatten 78 g, Protein 1,4 g, Fett 13 g, Kolhydrater totalt (ej fiber) 0,3 g, Kostfiber 4 g, Kalcium 61 mg, Järn 1,6 mg, Natrium 2400 mg.

    Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas, version 04.1.1.

Svar på tråden Oliver möglar i burken