Oliver möglar i burken
vätskan måste vara kvar och är de i en plåtburk måste man hälla över dem i annan burk.
vätskan måste vara kvar och är de i en plåtburk måste man hälla över dem i annan burk.
är du säker på att det är mögel så det inte bara är saltlagring som blir
Faktaruta
Användning: Färska oliver äts inte råa eftersom de är hårda och bittra. Den bittra smaken försvinner vid fermentering/jäsning. Efter fermentering förvaras oliverna i en saltlake.
Försäljningsperiod: Import från Italien: september?december.
Förvaring: Oliver bör förvaras i 8?12°C.
Ideal förvaring vid 7?10°C och 90% relativ fuktighet, då hållbar 4?6 veckor.
Källa: Frukt & Grönt Främjandet
Näringsvärden (gröna, inlagda i vatten): Energi 119 kcal/499 kJ, Vatten 78 g, Protein 1,4 g, Fett 13 g, Kolhydrater totalt (ej fiber) 0,3 g, Kostfiber 4 g, Kalcium 61 mg, Järn 1,6 mg, Natrium 2400 mg.
Källa: Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas, version 04.1.1.