Inlägg från: Carmen80 |Visa alla inlägg
  • Carmen80

    Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?

    Eh, det finns mer än en ivfklinik i sverige kan vi börja med.Och ja, jag genomgår det, så ngn info från dig är inte nödvändig, tack.
    Jag är väldigt insatt i det, mina vänner jobbar med det så mycket mer än vad jag vet om det behöver jag inte veta faktiskt.


    Namaste72 skrev 2008-02-21 22:43:24 följande:
    Carmen: Har du ens varit i kontakt med en IVF-klinik? Har du suttit öga mot öga med överläkare Lars Nilsson på SUs IVF klinik när han visat dig diagram på resultaten. Vad vill du veta mer? Du kan ju googla så får du siffrorna. Precis som Cedrica säger så kan man inte använda statistik i det här fallet, eftersom varje fall är unikt.
  • Carmen80

    Tack ska du ha.


    Namaste72 skrev 2008-02-21 22:52:15 följande:
    Carmen: Vad bra. Lycka till då.
  • Carmen80

    Vad kul att få et svar på ens egentliga fråga :)
    Grattis till dina två barn, så skoj med ett av var liksom, oavsett att de såklart är lika.
    Måste varit kul att få uppleva båda tillvägagångsätten?


    Manchester skrev 2008-02-21 22:58:44 följande:
    För mig var valet inte ett dugg svårt. Vi provade med IVF, det misslyckades, men kunde ha lyckats om vi fortsatt. Vet inte om våra chanser var 10, 20, 30 eller fler procent, men helt omöjligt skulle det inte ha varit, även om jag hade lite problem med hormondoserna inför försöken. Vi visste å andra sidan att adoption inte heller skulle bli helt lätt, men det kändes bättre att chansa på det än att gå vidare med ytterligare IVF-försök.Idag har jag ett barn genom adoption och ett som kom till genom en helt överraskande naturlig graviditet. Jag är lika glad åt båda, älskar båda lika mycket. Att ha fått ett biologiskt barn har faktiskt fått mig mer fövånad över att somliga anser att det är bättre med bio-barn än med adopterade. Jag vet ju att båda är lika bra! Däremot är det en annan sak att somliga barnlösa har störst chans att bli föräldrar genom adoption och andra genom IVF och att man nog ofta väljer metod utifrån det.
  • Carmen80

    Som sagt, helt rätt och er inställning till ert tillvägagångsätt var ju helt naturligt för er.
    Jag förstår de som adopteter och de som väljer att inte göra det.Men just nu skulle jag inte kunna tänka mig det faktiskt, vet inte ett dugg om det ens.Skulle jag tillslut tänka om och verkligen känna för det så gör jag det men som sagt ska man verkligen veta vad det innebär.Det är ju inte helt problemfritt för barnen alltid heller...
    Det är det inte för biobarn heller men jag pratade med en kille jag jobbade med.Han är adopterad och varnade folk för det..Han tyckte det var det värsta som hänt honom och mådde väldigt dåligt...


    Vietnammamma skrev 2008-02-21 23:01:14 följande:
    Håller helt med här. Vi kände att vi hade sex för att vi ville ha sex och det här med att göra barn var lustfyllt och roligt. Nu blev det inga barn och vi kände att vi tyckte inte det var värt att utsätta oss för en massa medicinska prövningar för att få biologiska barn. Själva adoptionsprocessen är inte rolig alls men vi kände att med våra mått mätt så var det värt den jobbiga processen som vi såg som ett mycket säkrare kort att få barn på än att ge sig in i IVF-svängen. Men hade vi känt en sorg över att det inte blev några biobarn sängvägen hemma så hade vi nog provat gratisförsöken. Men det var inget som lockade alls. Jag skiter i statistiken, jag går på känslan, man ska följa sitt hjärta vad som känns rätt, det som känns rätt för mig behöver inte kännas rätt för en annan och det får man självklart respektera! Jag förstår heller inte hur man kan välja att leva barnlös och inte adoptera om man har möjlighet och det står jag för. Men jag dömer inte ut någon för det.
  • Carmen80

    GRATTIS till graviditeten måste jag ju säga.Var det enl dina läkare högre risk att få mf med ivf på dig?Konstigt.


    Thalis skrev 2008-02-21 23:10:11 följande:
    Håller med dig Vietnammamma!!Maken och jag ville inte ha biologiska barn till vilket pris som helst!Sorgen jag känner har inget med en graviditet att göra utan med den son vi förlorade helt i "onödan" .
    Sen tycker jag att man ska ta IVF statisktiken med en nypa salt!! Jag har genomgått IVF och har 11 frysta embryon kvar (alla sk toppenägg) , trots flera graviditet både med ET och FET så lyckades vi aldrig få ett barn, utan vi fick flera MF både tidiga som sena. Till slut kom läkarna på att vi lyckas bättre på egen hand(eller rättare sagt i sänghalmen än med IVF). Alltså så vet inte läkare allt man tror att de borde veta! Det tog ganska långt tid för läkarna att upptäcka vart felet låg,och det var efter att vi förlorade vår son i v.18+ .Nu känner jag mig som en liten hycklare då jag skriver att vi inte ville ha biologiska barn till vilket pris som helst,men då menar jag när det gäller att utsätta oss för IVF . Självklart har jag gjort allt jag kunnat för att behålla min son som jag har i magen men han kom till som en bonus,alltså genom gammaldags rajraj
  • Carmen80

    Vilka sorts männsikor FÅR adoptera, jag menar det stod något om nån som begått brott tidigae, haft en betalingsanmärkning..Vad krävs?

  • Carmen80

    Instämmer, fårstår inte den negativa attityden som om det vore bluff och båg.

    Vilket fall som helst, läste att någon skrev att hon inte kunde adoptera pga apergers, varför?Helt sinnesjukt ju!


    Angla skrev 2008-02-22 11:38:02 följande:
    Fast missfall frekvensen är inte större vid IVF om man jämför två likvärdiga grupper. Och många, många får mf även vid en spontan graviditet ofta innan de ens vet att de är gravida.
  • Carmen80

    dumt, fördomar...


    Isis skrev 2008-02-22 14:54:14 följande:
    Det är överhuvudtaget svårigheter att adoptera om man har psykiatriskt diagnostiserade sjukdomar och jag har för mig att Asperger räknas som en neuropskiatrisk diagnos.Att ha diabetes är t o m ett problem som kan stoppa adoption ifrån vissa länder.Som adoptivförälder bör du i princip vara kärnfrisk, Carmen80. Så enkelt/svårt är det!
  • Carmen80

    Det gör inte jag.Detf inns olika grader av spergers och varför ska de inte ha barn?De får göra ivf, de får skaffa abrn på natturligt väg, varför skulle de inte få adoptera?
    Fru hemlig skrev 2008-02-22 14:55:08 följande:


    Fast här förstår jag verkligen att man inte ger ett medgivande. Aspergesrs syndrom innebär att man har problem med bla socialt samspel och kan ha svårt att förstå andra människors känslor. Det är viktiga egenskaper för föräldrar särskilt för adoptivföräldrar som måste jobba med bland annat anknytning på ett helt annat sätt än biologiska föräldrar behöver.
Svar på tråden Vilka skäl TROR ni att folk har för att inte välja adoption?