Glassbullar
Snälla äre nån som ha recept på glassbullar ??
Som krämbullar, med nån vit kräm i ! Dom är ju beroendeframkallande goda !! ;p
Ha googlat, men recept på det finns inte :/
Snälla äre nån som ha recept på glassbullar ??
Som krämbullar, med nån vit kräm i ! Dom är ju beroendeframkallande goda !! ;p
Ha googlat, men recept på det finns inte :/
Hmm glassbullar har jag aldrig hört men om du googlar på Pariserbullar så får du upp recept på krämbullar som jag gör dem
Har inte hört talas om, men det lät gott. Jag vill också ha receptet. Hoppas någon har det!
Du menar inte det vissa kallar glasswiener eller gräddwiener? Men de brukar inte vara runda utan fyr- eller trekantiga med konsistensen av wienerbröd med vispad grädde och vaniljsås i (blandad)?
Den är då inte gräddad med såsen i, utan den är ilagd senare.
Nee dom är exakt som krämbullar fast det är en vit kräm i, som smakar typ glass ! Hur gott som helst !
Va tyvärr inte nåt av recepten som ja fått tips på här :/
Finns på typ konditorier ! I nödfall så får ja väl fråga nån konditorist efter recept ! ;p
jag vet vilka glassbullar du menar men tyvärr så vet jag inte hur man gör dem.bara vart man köper dem..
Såna glassmix har vi in bagerierna. Har inget recept för det.
Men gå till närmaste bageri och fråga om du får köpa någn dl. Det kan man alltid göra och fråga där hur du ska gå till väga för att blanda.
Glassmix är supergott och borde finnas i dagligvaruhandleln :-P
Trodde annars att du menade så som dem äter i Italien - brichoer med glass i, det kan man beställa när man vill ha lite "Gelato" ist för strut.
jadu bra fråga. Jag jobbar inte på kondis för tillfället och i konditor-läreboken står inget. Säg glasskräm bara. Som man använder till bl a wienerbrödstårta.
Glasskräm är inget som används så flitigt här.
För övrigt finns det krämgrädde och gräddkräm. Det är 3 delar vaniljkräm + 1 del grädde resp. 1 del grädde + 1 del vaniljkräm.
Hittade det här på nätet, vet inte om det kan vara något?
Sjuden glasskräm 10-12 port
1 l gräddmjölk eller kaffegrädde
½ -1 vaniljstång eller 1½ - 2 msk vanilinsocker
8 äggulor
1 dl socker
Gräddmjölk och vaniljstång kokas upp, låt dra 30 min.
Vispa gulor och socker till porös massa.
Slå mjölken över under vispning och häll tillbaka äggmjölken i kastrullen.
Sjud upp under vispning.var försiktig med värmen.
Vispa tills glasskrämen är tjock och pösig, ta kastrullen från värmen
och vispa till krämen är kall.
Vaniljstången byts ut vid smaksättning. T ex 2-3 bitar hel kanel.