Inlägg från: Juniphé |Visa alla inlägg
  • Juniphé

    Pizzasås?

    Jag brukar göra dessa:

    1 burk krossade tomater
    2-3 msk fin olivolja (vill man snåla med fettet så kan man lägga i 3-4 gröna oliver istället. Dessa plockas dock upp innan man lägger såsen på pizzan)
    1 msk kinesisk soya
    salt, svartpeppar
    2 msk torkad oregano
    2 tsk torkad basilika
    1-2 nypor strösocker
    en "dutt" tomatketchup

    Sätt på lock på kastrullen och lått såsen koka i minst 5 minuter. Rör sedan om med en visp tills såses är relativt slät, utanb stora tomatbitar i.
    **************************************************************************

    Denna såsen gör jag när jag har gott om tomater hemma eller om jag ska göra min favoritpaj:

    8 färska tomater
    1 gul lök
    1 vitlöksklyfta (riven)
    10 kvistar färska örter (t ex basilika och timjan)
    1 msk olivolja
    1 nypa socker
    salt och svartpeppar

    Skala tomaterna (genom att skära ett X i skalet och sedan sänka ner tomaterna i kokande vatten. 10 sekunder senare tar man upp tomaten och drar av skinnet)
    Skär tomaterna i stora tärningar.

    Fräs löken och vitlök i olja i en stekpanna. Tillsätt tomatbitarna, hackade örter, socker, salt och peppar. Låt puttra i ca 10 minuter.
    MUMSIGT!

Svar på tråden Pizzasås?