• Communityansvarig

    Forumregler ändringar i fetstil

    Hallå flera av er har hört av er och undrat vad som egentligen har ändrats i reglerna här kommer ä'ndringarna markerade i fetstil

    1. Allmänna regler
    Inlägg med nedsättande eller kränkande kommentarer mot Familjeliv, dess medlemmar, moderatorer eller annonsörer tolereras inte. Generellt sett gäller att man ska behandla andra med respekt. Nedsättande kommentarer eller ett övermått av svordomar är inte tillåtet. Om man inte håller med kan man framföra det på ett ödmjukt och sakligt sätt eller välja att inte svara alls för att undvika onödiga dispyter som inte för diskussionen framåt. Familjeliv kommer inte att stoppa inlägg som ger uttryck för mindre accepterade åsikter så länge de framförs på ett respekterat och seriöst sätt. Generellt sett bör sakfrågan diskuteras och inte personen bakom åsikten.
    · Inlägg med provocerande innehåll eller tillrättavisningar utan respekt eller förlöjliganden tillåts inte.
    · Språk/stavnings kommentarer tillåts inte, det centrala är inläggets budskap.
    · Respektera trådens ämne, Inlägg som anses Off topic kan komma att tas bort, det gäller också meningslösa "vem bryr sig" eller "strunta i att läs då" inlägg, och oseriösa svar på allvarligt menade frågor.
    · Inga hetsinlägg mot individer eller folkgrupper (hets mot folkgrupp).
    · Inga diskussioner som framställer narkotika eller narkotiska preparat eller nyttjande av dessa i positiv dager. · Skriv kort. Vi rekommenderar en maxlängd på 600 ord.

    2. Diskussioner om personer

    Att skriva på ett kränkande eller nedvärderande sätt om någon individ, oavsett social status eller eventuellt kändisskap accepteras inte, inte heller att sprida rykten eller förtala någon. Detta innefattar också spekulationer kring om någon är ett troll.

    3. Fokus på ämnet

    Meddelanden ska vara relevanta för den diskussion de postas i, med andra ord riskerar ett meddelande, hur välformulerat det än är, att bli borttaget om det skickas till fel plats. Illa formulerade inlägg som skapar negativt uppseende kan också komma att tas bort.

    4. Person och kontaktuppgifter

    Det är olagligt att uppge namn, adress eller telefonnummer till andra personer. Du kan ange dina egna, men du gör detta helt på egen risk.

    5. Tips, länkar och referenser i marknadsföringssyfte

    Privatpersoner får lämna tips och länkar till företag som kan vara till hjälp för andra i forumen, men bara om tipsen är oberoende, dvs att den som postar inlägget inte har en främjande anknytning till företaget, produkten eller tjänsten, då faller det inom ramen för reklam (se punkt 6). Tips som hänvisar till en tjänst eller produkt ni representerar, eller någon i er närhet erbjuder tolkas också som reklam.
    · Vi accepterar inte att man tipsar om egna annonser man lagt upp på köp & sälj eller på andra sajter inte heller trådstarter i syfte att sälja en vara eller tjänst.
    · Vi accepterar inte inlägg med referenser eller länkar postat av kommersiella grupper. Det samma gäller om den givna informationen om en vara eller tjänst är irrelevant i sammanhanget.

    6. Reklam
    Inlägg vars främsta mening är att göra reklam för eller främja produkter, företag, organisationer eller för att gagna någon ekonomiskt får inte postas i forumet. Att använda forumet för att sälja produkter och tjänster är inte tillåtet, inte heller att efterfråga kontaktuppgifter i detta syfte. Hänvisning till kommersiell plats eller andra liknande annonsplatser är inte tillåtet. Köp & sälj är den enda platsen där försäljning får förekomma på Familjeliv och då under de förutsättningar som anges i punkt 7 samt under köp & säljs annonsregler. Det är dessutom olagligt enligt PUL, personuppgiftslagen att marknadsföra sig till andra användare genom kontaktuppgifter som erhållits ur forumet (t.ex.via email, telefon och adress). Privatpersoner, företag eller organisationer som är intresserade av att annonsera hänvisar vi till våra säljare. Upprepade överträdelser debiteras enligt gällande tariff för straffavgifter.

    7. Köp & Sälj
    Under Köp & sälj kan medlemmar annonsera kostnadsfritt. Annonsplatsen är endast för privat bruk och endast för enskilda begagnade varor, ej tjänster. Varorna ska i vid bemärkelse relatera till Familjelivs ämnesområden. Se vidare annonsregler under avdelning köp & sälj.

    8. Signaturer och inlägg i annans namn
    Det kan vara svårt för redaktionen att veta om inlägg skrivs i någon annans namn, men om vi får en anmälan om att någons namn utnyttjats raderar vi dessa inlägg. Man får inte heller utge sig för att vara någon man inte är. Det är endast tillåtet att ha ett (1) medlemskap och använda en (1) signatur per person.

    9. Brottsliga intressen, upphovsrätt och personuppgiftslagen
    Uppmaning till brott eller inlägg som strider mot upphovsrättslagen eller personuppgiftslagen tolereras inte. Det är tex brottsligt att använda forumet för att sprida noter och musik, eller att uppge en annan persons mobilnummer utan dennes tillåtelse. Vid tydliga överträdelser kan personer bli avstängda från Familjeliv. Vid polisanmälan eller ev. skadeståndskrav från upphovsmän, lämnar vi ut fullständiga uppgifter om den medverkandes identitet och historik i forumet.

    10. Inlägg på främmande språk
    För att alla ska kunna förstå inlägg och för att det inte ska komma igenom stötande inlägg på främmande språk, accepterar vi bara inlägg på svenska. Undantag kan göras för danska, norska och engelska.

    11. Systemresurser och manipulering
    Vi tolererar inte inlägg vars mening är att slösa på systemresurser eller nyttjande på annat sätt än vad som är allmänt vedertaget. T.ex. är det inte tillåtet att skriva in repeterande ord, bokstäver eller siffror för utfyllnad. Att svara på ett inlägg flera gånger med syfte att bara sätta tråden i fokus är inte heller tillåtet. Man får inte heller posta samma innehåll i flera olika trådar eller kategorier i syfte att sprida negativa budskap eller reklam. Inte heller att starta flera nya trådar för allmänna tips. Reklam får under inga omständigheter postas i forumet, se punkt 5 och 6. Inlägg som uppmanar eller har som syfte att beskriva hur man kommer runt regler, policy eller andra hinder som redaktionen skapat för att skydda sajten är exempel på tydliga brott mot denna punkt.

    12. Undersökningar, kontakt, research och informationsinsamling
    Vi tillåter inte undersökningar i form av frågor, enkäter och liknande som syftar till att gynna någon annan part utan Familjelivs uttryckliga godkännande. Företag, organisationer eller journalister får inte använda Familjelivs interaktiva tjänster i syfte att för annat media:
    · Söka efter föräldrar med vissa kriterier för vidare kontakt.
    · Efterfråga synpunkter för informationsinsamling.
    · Utföra research.

    13. Känsliga rummet
    Känsliga rummet är ett öppet forum för känsliga frågor av personlig natur. Inläggsskrivaren har här liksom under rubriken sex & samlevnad möjlighet att vara anonym. Känsliga rummet vill vara ett seriöst forum för mänskliga erfarenheter. Vi ställer som regel något högre krav på ett anonymt inlägg, för att motverka att denna funktion missbrukas till ”vem-bry-sig-inlägg” eller etiska diskussioner om abort och liknande utan egentlig personlig koppling. Vad inläggsskrivaren anser känsligt är onekligen en personlig fråga, vi manar ändå våra besökare att använda anonymfunktionen med måtta, annars riskerar diskussionernas kvalitet att påverkas negativt. Vi litar här till var och ens goda omdöme och friar hellre än fäller till förmån för ett fritt och öppet debattklimat. Familjeliv är en plats för utbyte av tankar och erfarenheter, inte en plats för professionell hjälp i krissituationer. Trådar som uttrycker självdestruktiva tankar och självmordstrådar kan komma att tas bort.

    14. Sex och samlevnad
    Under forumet sex och samlevnad ska diskussioner föras på ett respektfullt sätt. Familjeliv är en familjesajt, vi förväntar oss därför ett visst mått av sunt förnuft vad gäller Sex&samlevnads-inläggens natur. Gränsdragningen blir här att inlägg som uppfattas som stötande eller provokativa och anmäls i stor utsträckning kommer att plockas bort.
    · Extrema sexfrågor som syftar på tekniker och hjälpmedel snarare än samspelet mellan människor hänvisar vi i till sexsajter, frågor av dessa slag kan komma att tas bort om de väcker anstöt.
    · Cybersex, erotiska noveller, eller inlägg som syftar till att ha sex snarare än att diskutera sexfrågor tillåts inte.
    · Länkar till hemsidor med pornografiskt material kommer att plockas bort.
    · Inga kontaktannonser tillåts.

    15. Olämplighet, uppseendeväckande inlägg och provokationer
    Inlägg som syftar till att bedriva opinion, samla in adresser, namn, svar m.m. eller länka till andra ställen som gör detta är inte tillåtna. Inlägg tillåts inte heller som: · Stöder Pro Ana sidor eller på annat sätt förskönar anorexi.
    · är provocerande mot Familjelivs målgrupp/besökare.
    · Har olämpliga ämnen där inläggen retar upp övriga besökare och leder till osämja, påhopp och kränkningar. T.ex. inlägg som förskönar eller uppmuntrar till intag av alkohol eller droger, rökning under graviditet, uppseendeväckande abortinlägg i känsliga rummet eller under gruppen vänta-barn, eller ämnen som endast tas upp för att negativt exemplifiera eller förlöjliga andra medlemmar.
    · Rekommendationer eller tips om otillåtna/olagliga(för försäljning i Sverige) bantningsmedel får inte läggas upp. Man får heller inte posta marknadsföring för bantningsmedel oavsett oberoende koppling till medlet. Mobbing eller trakasserier mot person eller grupp på familjeliv är strängeligen förbjuden och leder till avstängning. Familjeliv är en mötesplats där alla ska kunna känna sig respekterade och bekräftade oavsett åsikt, ursprung eller läggning.

  • Svar på tråden Forumregler ändringar i fetstil
  • Phantera

    Och vem tolkar vad som är ett oseriöst svar?
    Det kanske är seriöst i någons ögon, men inte i ögonen på "den som bestämmer"??

    Hm...?


    ♥ Denise ღ Daniela ♥
  • Mirva

    Återigen, jag kan då inte urskilja vad som är fetstil eller inte, all text ser likadan ut. Finns det möjlighet att någon som kan se det kan klippa ut den texten, så att jag också kan se vad det är för ändringar?

    Eller TS själv kanske rent utav kan markera det såkallade "fetstilta" som inte jag kan se?

  • Weird One
    cruZZe skrev 2007-08-23 22:52:45 följande:
    Allt och alla är inte psyko på FB. Isf är alla på FL frireligösa
    Jag gillar båda sidorna.
    FL när jag vill vara snälla-jag.
    FB när jag vill vara mig själv för en stund
    Ironi är min religion
  • reboot
    mammacatta skrev 2007-08-23 22:51:16 följande:
    Varför till psykosajten FB när det finns en liknande?
    Jag kan garantera dig att man hittar fler psykotiska personer här än på Flashback.
    Om man kollar trådarna på båda ställen så ??.. Jag sätter min högra arm på det
  • mammacatta
    reboot skrev 2007-08-23 22:54:53 följande:
    Jag kan garantera dig att man hittar fler psykotiska personer här än på Flashback.Om man kollar trådarna på båda ställen så ??.. Jag sätter min högra arm på det
    Skillnaden här och där är att här pratas det mest barn och familj, där finns revisionism och droger som egna rum!
  • Malabar

    Förlåt,

    men varför har man en regel där man förbjuder spekulationer i huruvida någon är ett troll? Går det att ta sånt på allvar över huvud taget?

  • kejsarinnan

    Om nu sex är extremt så kan ni ju då ta bort kategorin leksaker/hjälmedel under sex och samlevnad imed att de nya reglerna lyder " Extrema sexfrågor som syftar på tekniker och hjälpmedel snarare än samspelet mellan människor hänvisar vi i till sexsajter"

    VAD skall man skriva under leksaker/hjälmedel då?


    Bebisen kommer med planerat kejsarsnitt den 29/8-07, i v.38+2!
  • reboot
    mammacatta skrev 2007-08-23 23:00:55 följande:
    Skillnaden här och där är att här pratas det mest barn och familj, där finns revisionism och droger som egna rum!
    Skillnaden är att på Flashback så lever folk i verkligheten och vet vad som finns därute och inte.
    Finns en avdelning för allt möjligt att diskutera.
    Medan här verkar någon ha fått för sig att om man censurerar visa teman så försviner dem. Måste göra dig besviken men så är det inte. Av namnet att döma så ska denna saiten handla om ?familje liv? liv som i allt vad en familje liv inkluderar. Droger är ?tyvärr? en del av våra liv vare sig vi vill det eller inte.
  • ming
    reboot skrev 2007-08-23 22:43:06 följande:
    Weird One skrev 2007-08-23 22:40:34 följande: Tagits upp av VEM?Har det "diskuterats" här eller har det verkligen blivit undersökt av korrekta myndigheter?
    Japp, det har det! Tyvärr hittar jag inte tråden om det, men jag har för mig att det var någon Öyvind som hade skrivit tråden.
Svar på tråden Forumregler ändringar i fetstil