Inlägg från: Mael |Visa alla inlägg
  • Mael

    Någon som känner till Akrani?

    Verkligen tråkigt att ni drababts av detta. Akrani är en Neuralrörsdefekt och till den gruppen skador hör även ryggmärgsbråck (som är vanligare än akrani).

    Vi avbröt en grav pga rmb i januari och till oss sa läkaren att det till viss del är genetiskt. Om jag förstod honom rätt behöver både kvinnan och mannen bära på en viss gen för att det överhuvud taget ska kunna uppstå, men utöver detta är det miljöfaktorer i livmodern som "ställer till det". Den enda kända faktorn utöver ärftligheten är som isvatten och Takhiza skriver folsyra nivåerna och därför får man ordinerat extra sådant från sin läkare när man vill försöka bli gravid igen.

    Vet inget om riskerna för Akrani, men när det gäller riskerna för rmb är de för "normalparet" 1 på ca 2000, men risken för upprepande om man redan fått ett barn med neuralrörsskada är 2-3 på 100. Med extra Folsyra kan man få ner risken till ca 1 på 200.  Fortfarande en väsentligt höjd risk alltså, men ändå ganska bra odds.

    Jag är nu gravid igen i v15 och ska göra det avgörande UL:et i v20. På CUB såg allt bra ut.
     
    Beklagar verkligen. Min inbox och gästbok står öppen om du vill prata mer.
    Varma kramar!


    - The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
  • Mael

    LCA: Skriver bara några rader med stöd och tankar inför nästa vecka. Det gör mig så ledsen att någon överhuvudtaget ska behöva gå igenom det du nu ska gå igenom! Men du låter klok och jag är säker på att det kommer gå bra. Ta hand om varandra nu hela familjen. Det är i sådana här stunder man behöver varandra som mest.

    Ska tända mitt änglaljus för er kommande ängel under veckan.
    Tänker på er!
    KRAM


    - The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return
Svar på tråden Någon som känner till Akrani?