Inlägg från: Tigerlilly08 |Visa alla inlägg
  • Tigerlilly08

    Newfoundland vs Berner sennenhund

    Har erfarenhet av Berner Sennen och jag har bara positivt att säga om rasen! Naturligtvis (som med alla djur) är det viktigt att man har ett tydligt ledarskap - men de Berner Sennen jag har stött på har alltid varit "mjuka" i lynnet.

    Vi hade en tik och jag hade snarare svårt att se henne som "vaktig" eftersom hon var så himla snäll. Hennes "vaktiga" sidor kom dock fram när hon upptäckte och avvärjde ett inbrott i vår bil. Då var hon rätt maffig kan jag lova. Det var rätt konstigt att se henne så eftersom hon annars var världens goaste och snällaste hund.

    Hon ville gärna ha familjen samlad - så när vi var ute och åkte skidor t.ex. så sprang hon fram och tillbaka för att hålla ihop gruppen och se att alla var med.

    Tycker inte hon var jätte-reserverad mot främlingar, hon var vänligt inställd till alla. Men när det kommer till sådant handlar det ju också om hur personen ifråga för sig. Har man ett hotfullt sätt så blir ju hunden automatiskt vaksam - det ligger ju i alla hundars natur.

  • Tigerlilly08

    Jag har också fått uppfattningen att New Foundland är värme-känsliga, och det kanske inte är så konstigt med den pälsen ;)

    Visst tyckte vår berner också att värmen kunde vara jobbig och hon höll sig helst i skuggan, men vi behövde aldrig skölja av henne med vatten eller så. Hon badade dock glatt i havet när hon behövde svalka sig på sommaren.

Svar på tråden Newfoundland vs Berner sennenhund