Inlägg från: Anonym (Syv) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Syv)

    Studie-och yrkesvägledare-se hit!

    Jag är verksam syv och har läst på Umeå Universitet.

    Världens roligaste jobb om man gillar skolungdomar/ vuxna som är i behov av vägledning. Det är också bra att vara införstådd med att syven har en central roll i skolan vilket kan innebära allt från att man själv behöver driva sina frågor och önskemål till att sitta som expertis med övriga barn och elevhälsa. Förutom enskilda samtal är man också ute mycket i klass och undervisar inom sitt område samt håller föräldramöten (Beroende på vilken målgrupp man jobbar med såklart).

    lönen varierar beroende på vart i landet man jobbar.
    i storstäderna går lönen ner, speciellt där utbildningarna finns. Jag bor i en mindre kommun i södra Sverige och har en lön på 38 000 som jag inte är nöjd med. Om jag ska göra en lönekarriär behöver jag flytta på mig en eller flera ggr. Jag sökte ett jobb i Gbg i våras. Blev erbjuden en heltidstjänst med lön 31. Den chefen sa att de hade 100 anställda syvar så lönen skulle då spegla kollegornas. Om det var sant eller inte vet jag inte men det var otroligt lätt att tacka nej.

  • Anonym (Syv)

    ? jag glömde svara ang semestern. Vi har rätt till 4 veckors sammanhängande semester på somrarna så tyvärr inte som lärarna. Men något som jag (av någon anledning) inte hade förstått innan utbildningen var hur låst man var till elevernas lov.

    Det är svårt att tänka att man kan ta en charter innan eller efter ex höstlovet då priserna är billigare för oftast stör det planeringen i årshjulet för mkt. Utan man har loven att spela på om man vill iväg. Givetvis trumfar föräldraledigt om man söker i tid. Men det skulle ändå vara svårt för mig att åka utanför loven då det alltid är något man behöver vara tillgänglig för.

    Med det sagt: jag älskar mitt jobb trots att skidresor och utlandssemestrar alltid bli pricy under läsåret 

Svar på tråden Studie-och yrkesvägledare-se hit!