Inlägg från: Fröken NollÅtta |Visa alla inlägg
  • Fröken NollÅtta

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    ida 84 sitter med dottern i knät därav små bokstäver och begränsat med frågetecken och smileys, ha ha

    men jag skulle iaf vilja ta loss barnet från stolen iaf innan jag tar hand om det andra.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Jag skulle ändå rädda barnet först genom att ta det i säkerhet. Man vet ju inte, bara för att det vrålar så kan det ju vara skadat.
    Sedan så skulle jag ta hand om tjejen fram i den andra bilen, men samtidigt föraren som sitter fast för han kan ju få blodstopp som kan vara livshotande. Jag vete i tusan hur jag skall prioritera, samtidigt så har jag inte läst på nånting så nu utgår jag bara från hur jag skulle agera i dag.

    Jag tror faktiskt att räddningstjänsten skulle ta det lilla barnet i säkerhet, inte ha det sittandes där i allt tumult.

    Det allra första jag skulle göra var ju att ringa 112 och sedan se till att jag kan arbeta utan att själv bli skadad, sätta ut varningstriangel tex.


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Kegge: Jag har själv varit på katastrofövning (kunde gått på en till i dag men avstod). Jag vet och kan själv prio så, men det jag undrar över är frågorna som det inte finns några svar på i nån kursbok, alltså motivera varför jag gör som jag gör, ähhh. Vet inte, jag gör bara som det känns rätt, men det svaret godkänner ju knappats läraren.

    Jag gör ju rätt, men jag tänker inte så mycket på vad jag gör, står inte och läser instruktionerna direkt, men ändå så blir det oftast rätt ändå eftersom det syunda förnuftet talar med mig.

    Det enda jag kan göra är ju att fälla ner sätet hos den skadade tjejen och se om hon andas och kanske börja ge HLR.

    Jag vågar ju inte flytta henne till en annan plats, det måste jag ha hjälp med eftersom man måste tänka på att nacken och ryggen kan vara skadat.

    Dem andra tjejerna är ju det inte lika akut med.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand: Jag är själv på olycksplatsen, det står överst att du kommer först fram som sjukvårdsutbildad....
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Exakt så Peand skulle jag också göra. Fick en helsjuk uppgift häromdagen 2 uskor kommer till en gubbe som svimmat, dem larmar vad skulle du göra???

    Ähhhhh, ja samma sak antagligen, eller varför skulle jag agera annorlunda för???

    Nu ska jag se på TV, jakten på en mördare på trean, återkommer om 1 timme!!


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Kegge: Jag skrev det till dig i ett tidigare inlägg, har du inte läst det, kolla längre bak bland mina inlägg så hittar du det.

    Själv har jag G i allt utom Social omsorg och Medicinsk grundkurs där har jag VG och i Människan socialt och kulturellt har jag ett MVG. Vad jag får i denna kurs återstå att se, jag har ju en lärare som inte verkar gilla mig nåt vidare.

    Dags att återgå till TV-soffan


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Jonna 3: Ja, jag har typ bara 1 vecka plugg kvar, sen praktik 4 veckor och sen går vi 1 vecka till och vad vi ska göra under den veckan jar jag ingen aning om för då är alla uppgifter klara.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Kegge: Jag är nog en blandning av teoritker och praktiker. Vissa ämnen går bra och jag lyckas verkligen, men denna lärare gör mig så jädra osäker och inte blir det bättre av hon aldrig rättar uppgifterna.

    Varför skriva och styka under att det är jätteviktigt att du skickar in uppgifterna på en gång när du är klar för bedömning, när hon ändå aldrig rättar dem. När ska hon göra det? Under praktiken så ska hon ju åka runt till allas platser så då lär hon väl heller inte hinna och jag har knappast lust att sitta med ev kompletteringar under praktiken, kommer nog vara tillräcklig slut när jag kommer hem ändå.

    Näää, fy, denna lärare suger verkligen!! Tidigare lärare på samma skola har varit bra, dem har rättat uppgifterna under kursens gång och varit lätta att nå om man behövt hjälp, men denna.....suuuuck!!!!!!!!!!!!1
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Jonna 3: Jag läser akutsjukvård nu, den sista kursen innan jag är klar med allt och ska ut och jobba på riktigt
    Läraren jag har nu har jag tack o lov bara haft under denna kurs som började för drygt en månad sen.

    Hon svarar aldrig på mina frågor som jag ställer till henne och är allmänt otrevlig mot mig. Hon har väl bestämt sig för att tycka illa om en bara utan grund.
    Det lustiga med henne är att hon märker ju av att jag kan mer än vad hon tror och det anmärker ju hon gärna på. Häromdagen på HLR när jag faktiskt klarade av 100 hjärtkomperssioner under 1 minur (vilket hon som är sjuksköterska inte fixar) så sa hon att det var bra, men du måste räkna bättre och göra 30 och inte 29. Det var liksom inte meningen att glömma 30, men jag räknade snabbt som man gör när man rädda liv, man sitter ju inte och sölar direkt, eeeeeet, tvååååååååå, treeeeeeeeeeeeeee.......

    Ida 84: Börjar du ny kurs på måndag? Kul!! Vad är det för kurs då?

    Peand: Jag blir ju klar snart, och jag lovar att rapportera från den andra sidan

    Insåg just att jag har en vecka plugg kvar, sista provet ever på torsdag, det ni SISTA PROVET, hur härligt låter inte det. Sedan på torsdag då är det BARA PRAKTIKEN KVAR!!!

    Sedan är jag....ja....KLAAAAAAAAAAAAAAR!!!!!!!!!!!

    Vet ni vad...nu har en till ringt på den ansökan jag skicakde in för några veckor sen ang sommar vik..det är förlossningen här där jag bor. Jag var inte anträffbar när sambon svarade så jag skulle ringa upp henne. När jag ringde satt hon i möte till 14 så jag ska ringa sen. Bara hoppas jag får tag i henne innan hon går hem innan helgen. Är så nyfiken vad hon har till mig Antagligen ett sommar vik....men vad säger man...känns så ovant och säga -jag har redan tackat ja till en annan anställning... Eller säger man så????????
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Ida 84 skrev 2007-04-13 08:59:48 följande:
    Kegge: Ja det heter fortfarande ABC, men sen kan man tydligen fortsätta med några dill men de kommer jag inte igåg vad de står för...Jag vill också snart vara färdig... Sitter med näst sista arbetet i näst sista kursen. Hoppas jag blir färdig så jag hinner med sista med eftersom det skall lämnas in på måndag då jag skall börja läsa om Demens. Hoppas bara den envisa förkylningshostan ger med sig tills dess, annars vet jag inte hur jag skall orka med att sitta i ett klassrum...
    L= Livsfarligt läge

    A=Andningshjälp

    B=Stoppa blödning

    C=Förebygg/behandla chock

    D=Diagnostisk genomgång

    E=Evaluering, utvärdering
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III