Inlägg från: Fröken NollÅtta |Visa alla inlägg
  • Fröken NollÅtta

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    GBGTjejN skrev 2007-06-04 10:41:21 följande:
    Dom som går utbildningen e de alla som måste lära sej att ta blodprov, e lite rädd för de, ( om jag skulle sticka fel) e de svårt?
    Det är inte svårt när man kan det. Men det är inte ofta som man tar blodprov, iaf inte där jag haft praktik (förlossningen)

    Däremot så får du ta en del kapillär prov och det är inte alls svårt, det lär man sif relativt fort.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Hella28 skrev 2007-06-04 12:30:12 följande:
    Jo det finns säkert ett annat tillfälle att skriva, men vi slutar denna veckan för sommaren så det känns så surt att behöva skriva på "lovet" Jag får ta det som det blir..skriva om i värsta fall
    En annan har ju 2 veckors praktik att ta igen och jag börjar redan imorgon!! Hjälp, är skitnervös efter fiaskot senast!!

    Kommer iaf att vara klar uska till midsommar OM jag lyckas. Tar inte ut nåt i förskott denna gången.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    IDA: GRATTIS!!!!! Glad för din skull!!!
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand: På vårdcentralen här där jag bor, fast nere i centrum då. Det är hemsjukvård inbakat i det och jag börjar känna mig redigt nervös. Fick reda på det idag så det är med kort varsel.

    Hella28: Tack!!
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    GBGTjejN skrev 2007-06-04 21:44:19 följande:
    Hur lång har eran utbildning varit
    Har hållt på sen januari 2003, men då har jag fött 2 barn och varit hemma i ca ett halvår med varje.
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    GBGTjejN skrev 2007-06-04 22:38:01 följande:
    Ni som läser nu eller har läst vilken inriktning har ni valt?
    Sjukvård, vill ju bli BM .
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Ni väljer inriktning termin 2 och sen speciellt inriktning sist av allt.

    Jag har varit på praktikstället idah och fick rå-ångest så jag drog hem efter 3 timmar. Jag fixar fan inte den här. 4 år åt helvete, jag har bara dessa 2 ynka veckor kvar och ingen fattar väl vad jag håller på med, men jag grejar det bara inte.

    Jag ältar bara den förra praktiken som misslyckades, jag kan bara inte släppa den skiten trots att jag blev behandlad som en idiot där.
    När jag kom idag så var det ungefär samma känsla. En grinig gammal sur kärring frågade vad jag gjorde där och verkligen skrämde skiten ur mig med sitt taskiga humör.

    ´Hon den ansvariga var inte inne och öht kände jag mig så ovälkommen som jag bara kunde. Ingen info om nåt och hon pratade knappt med mig, verkade inte intresserad och visste inget om mig.

    Skulle bara sitta och glo när hon dokumenterade på datan, nåt som jag aldrig kommer hinna göra där och så följa med hem till gamlingar och smörja in fötterna på dem. Jag känner mig inte bekväm med henne och med situationen, känner bara att det här inte passar mig.

    Jag trodde jag skulle vara på vårdcentralen, men det var tydligen fel. Varför i helvete ska omvårdnadsutbildningar vara så jävla inriktade på gamlingar för? Alla blir sjuka, även barn, ungdomar och vuxna och inte bara dem över 70+.

    Jag ringde nyss och sa det att det känns inte bra. Hon frågade vad som inte känns bra och jag vet ju inte det. Allt liksom, hon vet ju inget och är inte intresserad av att veta heller. Hon visste ju inte ens varför jag var där och vad som misslyckades på förra stället.

    Jag sa att jag inte vet och hon blev sur och la lursen i örat på mig.

    Får väl inse att den här sjukvårdskursen blir jag aldrig klar med.

    Jag mår för dåligt att hålla på med sånt, jag är fortfarande så jädra ledsen efter det som hände på förra stället, har fortfarand einte fått mian papper därifrån och dem har inte lovat det dem sa bla.

    Nu är det lunch här.


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    nu är det ändå fösent, jag har ju sagt att det känns fel.

    jag harju skrivit att jag har ångest överallt och det handlar inte om att bita ihop. Emapati, please!!


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta

    Jag vet hur nära jag är och det är nog det som skrämmer mig mest. Jag vet inte varför jag känner sånt obehag öht just fär äldre. När jag började min utbildning var det inte för att ta hand om sjuka gamlingar, jag anser att alla människor kan bli sjuka även en 1-åring som en 23-åring som en på 45, men det verkar bara på skolan som att vi ska ge vård till alla som är över 65, dem yngre tar andra hand om.

    Jag mår dåligt över att den klinik jag var på (vill inte tala om namnet om nån här läser som känner till personer mm) gjorde att jag började må så jävla dåligt. hela mitt självförtrpende rasade ihop på en sekund. Jag tycker dem kunde ha haft ett samtal med mig 1 vecka innan slutbedömningen faktsikt och talat om vad som är mindre bra för att jag iaf skulle ha en chans att kunna bättre mig. jag fick ju ingen chans och sedan så skall väl sägas att den chefen där är inte av denna värld. Oerhört petig med minsta lilla, allt ska vara så fiiiint på hennes klinik och larmet får inte stå och ljuda för länge för då blir det avdrag på lönen med 25 kr/gång.

    Men oavsett, det som du eller ni andra tycker är 2 veckor det är ju liiiiiite , bara att bita ihop och stå ut mm mm mm mm mm mm det är för mig ett helvete, ska jag åka till praktiken med magont, illamående och gråtfärdig? Komme hem och vara deprimerad och inte kunna sova för att jag är så orolig för att åka tillbaks till praktiken dagen efter?
    Skulle ni själv stå ut med att må skit och vara deprimerad i 2 veckor bara för att bli klar? Näää, just det!!!

    Jag vet inte mer vad jag ska säga för att få förståelse så jag ger upp nu, orkar inte mer, orkar inte skriva samma sak om och om igen och få samma svar tillbaks att det är bara att bita ihop...DET ÄR INTE DET FÖR MIG!!!


    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
  • Fröken NollÅtta
    Peand: Jag vet att det är barn och ungdomar jag vill inrikta mig på och vet att det finns en kurs som heter barn- och ungdomssjukvård. Den är på 200 poäng och det ingår 4 veckors APU i den. Jag har sökt på nätet efter den och den finns inte i min stad utan bara i Stockholms stad som jag tyvärr inte tillhör (bor i en förort utanför).

    Jag ska kolla upp detta närmare nu på torsdag (röd dag imorgon)

    Är så trött nu av denna värmebölja att jag glömt vad jag mer skulle skriva.

    Jo, nu kom jag på det. Jag fick brev från skolan idag att jag har IG-prövning fram till den 12 okt, tills dess måste jag vara klar med APU:n, men om jag ska läsa barn och ungdomssjukvård så har det ju ingen betydelse eller jag vet inte.

    Tack för att du "lyssnar" och finns där.

    Ida84: Tack för samma sak
    Behandla andra som du själv vill bli behandlad
Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III