• Jonna3

    Blivande USKor kämpar vidare - part III

    hampus o anton:

    jog tror att det är mycket olika beroende på vilken lärare man har. Ring och kolla på den skola du hade tänkt dig gå på. de kan säkert svara dig. om det inte är som för mig, min kommun har just köpt utbildningen och min lärare har aldrig undervisat vuxna förut så vi är hennes försökskaniner. men det går jättebra.

    lycka till.

  • Jonna3

    Men jisses vad ni skriver, har inte varit inne på två dagar och så måste man läsa tillbaka 8 sidor för att fatta vad ni snackar om.

    Fröken nollåtta:

    Ja betygskåt som jag är så kan man kanske låna lite av dig! (skämtar)

    Den skriftliga delen blev jättebra. Lite tack vare er här också! *pussar på er*
    Satt sen halva natten och försökte komma på vad vi skulle göra på den muntliga redovisningen. Kom sedan på att vi skulle köra lite rollspel. Det blev skitkul! tom. vår torra klass uppskattade det, tror jag.

    Efter 2 timmars sömn kom största ungen och väckte mig, han hade spytt ner hela golvet i sitt rum. Jaha, så efter att ha varit vaken i 22 timmar och sovit i 2, släpade jag mig iväg till skolan. zzzzzzzz, jag var sååå trött. men men, det gick och inatt vaknade jag inte ens när mini skrek, det fick gubben fixa

    äh, ville bara beklaga mig lite. Nu är allt bra, har suttit i solen och läst om rasism och integration mm. intressant och irriterande samtidigt!

  • Jonna3

    Frökennollåtta:

    Grattis till APU platsen, jag vill också vara på sjukhus. Vi fick bara vara på äldreboenden. Suck. har ju bara jobbat där i över 2 år! Jäkla snåla kommun som vägrar betala för våra platser.

  • Jonna3

    Fröken nollåtta:

    Hur går det för dig. Har du kommit på hur du ska rädda dem?

  • Jonna3

    Fröken nollåtta:

    Jag håller med Ida. Tänk andning, blödning, chock.
    Skriker barnet så är det inte lika mycket skadat som de andra som inte skriker, dessutom så sitter ett barn jättesäkert i en bilstol, så det är säkerligen barnet som haft den bästa förutsättningen vid krocken. Inte lätt det där inte!

  • Jonna3

    Fröken nollåtta:

    Visst fasen är det svårt, man kan ju bli tokig för mindre. Hade det nu varit en riktig olycka du kommit till hade du ju vetat direkt vad som skulle göras. Det är som du säger, att reflektera på ett papper. Det är ju så självklart varför man gör som man gör. Jag har själv ingen aning om hur jag skulle motivera det i ett arbete. Måste lura lite på det. Är nog lite körd i huvet just nu efter kulturarbetet, kan inte sluta tänka på det.

    Kom att tänka på en sak som kom upp på en lektion när vi läste arbetsmiljökursen. Jag är en tänkare och fantiserar ihop olika scenarion som jag sedan funderar på. Jag frågade min lärare (hon är utbildad sjuksyrra) hur hon skulle göra om hon kom till en bilolycka och någon behövde HLR. Vad gör jag? Kan man göra det i en bil? Törs jag flytta personen med tanke på ryggskada?
    Hon svarade att hon skulle flytta personen. Har man att välja på en förlamad människa eller en död människa som man kunnat rädda om man flyttat på denne så skulle hon välja förlamad. Jag tror jag håller med.
    Vet inte om det hjälper dig i ditt reflekterande men jag hoppas det!

    Good luck babe!

  • Jonna3

    Skrytdax!

    Fick tillbaka första provet på människan socialt, igår. VG!

    Lite besviken är jag för jag vet att om jag hade motiverat mig på ett annat sätt så hade det blivit MVG, men nej, jag var för stressad så jag bara krafsade ner något halvdant och lämnade in, vet inte varför. Jaja, som sagt, redovisningen igår gjorde succe och jag får plugga på desto mer till nästa prov så kanske jag kan få mvg på kursen i alla fall!

  • Jonna3

    Peand:

    Nej det är bara legitimerade "yrkestitlar" som måste stanna på tex en olycksplats, vår lärare fick kolla upp det. Men som hon sa, nog fasen stannar man även om man inte måste!

    Kegge.

    Snyggt jobbat!!!!!

    Får man vara lite mallig?
    MVG; MVG; MVG; VG; MVG (men jag har pluggat som en röd gris, och satsat stenhårt på MVG) Hoppas det håller enda in i mål!

    Är såååå jäkla stålt över mig själv, gick knappt ur grundskolan, ännu mindre gymnasiet. Visste inte att jag kunde förrens nu. (tårarna kommer nästan) Fan jag är nog knäpp i alla fall

  • Jonna3

    Tack peand!

    Fröken nollåtta:

    Du var snart klar va?

  • Jonna3

    Nej nu ska jag krypa ner i soffan hos gubben.

    Mys pys på er!

    natt!

Svar på tråden Blivande USKor kämpar vidare - part III