Inlägg från: Aussielotta |Visa alla inlägg
  • Aussielotta

    Det supergoa gänget del IV

    Ang sexet ..... här är det också dött på den fronten. Jag har också avslag kvar och tycker att det fortfarande känns lite spänt och obehagligt "där nere". Vet inte riktigt när man skall hinna med sex....vi båda är supertrötta hela tiden och man måste ju ta sig lite tid för at "komma igång" igen så här efter förlossningen. Tror inte att det skulle funka att bara köra "pang på". Känns som det kommer börja blöda big time då...

    Q --> jag trodde aldrig att jag ville ha en bärsjal, men nu funderar jag på en, då Viggo har ont i magen och det rekommenderas att han blir buren ofta. Vad har du för sorter? Den rosa och turkosa du har på bilderna ser så fina ut och sköna för lilla Elina. Vad är det för märke, vad kostar de och var köper man dessa?

    Hur går det förreseten med Minifomen för Elina?

  • Aussielotta

    Q --> Okej, va konstigt att minifom inte hjälper. Vi kör med minifom och jag tror att det hjälper. Alla gaser kan givetvis inte helt försvinna, men jag tror att hans obehag har lindrats. Jag har dessutom uteslutit alla mjölkprodukter i min kost sedan tre dagar tillbaka och det återstår att se hur Viggo reagerar på detta. Intressant!

    Inatt somnade han vid 24 och sov til 05, hur härligt som helst. Fick mat och sov till 08 då Jonas gick till jobbet. Nu har han fåt mat igen och ligger nu i vaggan, vet inte om han sover eller ej...hoppas dte! Själv är jag hyfsat utvilad. Jag behöver inte särskilt mkt sömn. Har jobbat natt så mycket under studietiden att jag nog helt enkelt är rätt van vid att vara uppe sent och länge ute tillräckligt med sömn.... Nä, nu hör jag lillen gny där inne.....

    Kram på er!

  • Aussielotta

    Idag har jag varit ute i regnovädret och promenerat. Gick och köpte lite kläder till lilleman och sedan fikade jag med två kompisar och deras spädisar i stan. Ammade för första gången på offentlig plats och det gick finemang. Lite ovant bara.

    Skall ni ha något dop förresten för era små liv?

  • Aussielotta

    Q --> Vilken kyrka skall ni döpa Elina i?

    Vi skall döpa Viggo också. Tror det blir Vasakyrkan, eftersom vi bor granne med kyrkan. Skönt att det är så nära. Vi skall ha "dopkäk" hemma hos mamma och pappa som bor ett stenkast från kyrkan, så det är ju skönt. Har inte bokat in något datum ännu, men det blir väl nångång i mars för vår del också antar jag.

    Jag har provat att pumpa ut lite mjölk för att frysa in, men jag tycker att det går dålig och långsamt att få ut mer än 20 ml. Konstigt, för när jag ammar så sprutar mjölken ut och Viggo har svårt att svälja allt. Men när jag pumpar så blir bröstvårtan öm och det tar evigheter att få ut några mängder....Kanske det tar ett tag att komma in i det. När på dygnet brukar ni pumpa? Gör ni det efter eller innan eller under tiden ni ammar med det andra bröstet?

  • Aussielotta

    Skitväder idag också. Det är bara att trotsa regnet och bege sig ut tycker jag. Jag mår bättre av att få gå och ut och få lite frisk luft och träffa folk. Skall till mitt jobb idag igen och besöka. Det var tre av mina kollegor som inte sett Viggo och som hemskt gärna ville att jag skulle komma dit igen.... Sen blir det nog en promenix till min svägerskas jobb för att hämta en bärsele vi skall låna. Ikväll kanske en sväng till svärmor :) Hon är så snäll!!!! Gillar verkligen henne, känns himla kul att man kommer överens bra med ens svärmor!

    Dags att duscha tror jag.....

  • Aussielotta

    Jag provade lite kläder som jag hade innan jag blev gravid. Alla byxor och kjolar kan jag ha utan problem, men skjortor och toppar sitter INTE som dom skall. Har ni samma problem? Jag antar att det är tuttarna som gör att skjortor och toppar plötsligt känns så himla korta i längden och sitter tajt. Trist, jag som har så himla många toppar och skjortor som jag sett fram emot att använda nu till våren....

    Det blir väl att shoppa lite nytt antar jag......:)

  • Aussielotta

    Hej Hej på er alla!
    Hur står det till i regnovädret? Här öser det fullkomligt ner. Har idag varit hos bvc. Viggo har gått upp 190 gram på 6 dagar, vuxit 1 cm, så det var ju bra!

    Han har kommit in i nån gnällig period nu. Har hört av en kompis som läst i en bok att nästan alla barn går in i en "klängig"-period i vecka 5, vilket faktiskt stämmer på Viggo. Jag har svårt att avgöra om det är magen som spökar eller om han bara vill ha närhet av mig när han gnyr, skriker eller gnäller.

    Inatt var det jobbigt. Han ville inte somna när vi la honom vid 23-tiden. Han somnade 24, sov till 0340, vaknade av att han gnydde och hade ont i magen. Han fick mat och ny blöja, men vägrade somna om. Han låg på min mage, vilket brukar få honom lugn och sömning, men han ville inte sova....Fick lite mer mat runt 05-0530tiden och fick ligga i vår säng, men han kom inte till ro. Vid 0630-tiden gick jag upp med min sambo som skulle jobba. Viggo sov lite på morronen, men jag hann inte sova med honom då, för vi skulle ju till bvc. Svårt att hinna med allt. Jag och Viggo har iallafall sovit 1 1/2 timme nu på eftermiddagen.

    Skulle gått ut en promenad till nu em, men det har börjat spöregna igen, orkar inte dra på mig regnkläderna igen. Kanske jag går ut med min sambo lite senare.

    Näsan är också jobbig för Viggo fortfarande. Han har en massa snorbusar som jag försöker fånga upp och då blir andningen lättare för honom.....

    Oj va han ler nu. Han sitter i babysittern bredvid mig och grimaserar och ler omvartannat! Han är sååååååå söt när han är nöjd och belåten.

    Mia --> Varför har du börjat med Minifom, har Kajsa också lite gaser i magen?

    Hur har ni det annars? Nån som vet när Greys anatomy och Ugly Betty går i repris? Missade det igår nämligen!

  • Aussielotta

    Angående om man är nöjd med sin bm eller inte. Jag har en bvc-sköterska som jag inte alls gillar. Hon verkar inte kunna nåt, känns nästan som jag är mer påläst än vad hon är. Funderar på att byta, men vet inte om jag kan med...Lite pinsamt ändå.....

    Inatt har vi fått sova gott vi också. 23-05 sov Viggo, då jag vaknade av att han hade jättesvårt att andas för näsan. Han är dock fortfarande sovande, men jag märker att hans sömn är störd pga näsan. Lät som det rosslar långt bak i näsan/svalget, sen låter det som han får ner snor i halsen och han får kräkreflexer och tappar samtidgit andan och får panik (tror jag). Inte kul. På dagtid är han bättre, men det är inte bra då heller. Han låter som han är rejält görig i näsan liksom. Inte snuvig, utan tjock långt bak. Fått en tid på barn- och ungdomsmedicinska mottagningen i stan i morgon hos en läkare som skall kolla hans näsa. Kan ju vara så att körtlarna bakom näsan är förstorade, eller att han har polyper eller hans näsgångar helt enkelt är för små. Hoppas på att få ett svar iallafall. Så här kan man ju inte ha det längre faktiskt.

    Magen har inte spökat idag. Det är härligt. Kanske min mjölkfria kost ger resultat...på gott och ont. Hur trist som helst att inte får svepa ett megastort glas mjölk och äta goda yógurtar. Men om viggo blir bättre i magen så är det ju givet att jag måste fortsätta med denna kost. Frågan är bara hur länge och om han har en allergi som kommer att sitta i när han blir större?

    Nåväl, idag skall jag på kalas till brorsans dotter som fyller 2. Har köpt katt-utklädsel tillhenne. Hon är en teaterapa och jag tror nog att hon blir glad för denna klädsel...*hoppas*...

    Brinkly --> Hur stor är Ted? Viggo kör nu med Libero Mini, dvs för bebisear mellan 3-6 kg. De minsta newborn är för små. Pampersblöjor nr 1 och 2 har vi massor av, men jag tycker inte att de sitter så bra. De är så himla breda mellan benen....blöjan knölar ihop sig och den läcker faktiskt. De enda två gångerna som blöjan har läckt har vi haft Pampers. Konstigt.

    Barnläkare --> Vi har tid hos barnläkare om två veckor. Vet inte vad de skall kolla, kanske samma som de gjorde på BB innan man åkte hem. En genomgång liksom av kroppen....

    Kram Kram på er!

  • Aussielotta

    Christina -> Jättefint skötbord. Var har du införskaffat detta? Sånt skulle jag vilja ha!! Söta grabbar också förresten!!

  • Aussielotta

    Guten abend på er alla!

    Idag har varit en lång och händelserik dag. Gick ut kl 10 idag på promenad i det fina vädret. Hade läkarbesök kl 1040, konstaterade nästäppa och trånga näsgångar, inte mkt att göra åt mer än att hålla honom upprätt så mkt som möjligt, gärna i bärsele. Sen gick jag en lång proemand på 1 1/2 timme i solskenet. Kl 13 hade en kompis till mig fixat "mammalunch" hemma hos sig. Vi var 5 tjejer med 5 småkillar i åldern 5 veckor till 5 månader, alla heter gubbnamn: Alfred, Gustav, Viggo, Carl och OScar. Så gulligt. Det var riktigt mysigt, mycket blöjbyten, amningar och tjatter omvartannat. När jag gick därifrån kl. 16 spöregnade det och jag hade inte någon regnjacka med mig, så det blev att traska hem i regnet. Jag var som en dyngsur katt när jag väl kom hem, inte alls kul.....

    Igår var jag också ute och trotsade regnet, men då hade jag regnkläder på mig och var ute i två timmar. Inte så kul, men vad gör man när man måste hitta en present till sin brorsdotter....

    Q --> Bra att du bröjade med Minifom igen. Lika bra det, synd att Elina skall ha ont i magen när det finns hjälp att få. Jag kör hela tiden med Minifom innan varje amning. Lika bra liksom. Ofarligt. Nu verkar det iofs som om Viggos mage har blivit bättre sedan jag slutade med mjölkprodukter helt. Trist för mig, verkligen, men skönt för Viggo. Får ge det några dgaar till med mjölkfri kost för att se om det bara är en slump att han inte har ont i magen.

    Sessa --> Va trist att det kostar pengar att vårda bebisar akut. Här i Göteborg är det gratis :)

    Misun och Q --> Viggo ligger ofta på soffan när han sover på dagtid. Jag har liksom inga fasta tider han skall sova på dagtid, och jag tycker det verkar så trist för honom att ligga i vaggan på dan. Det är svårt att veta när han behagar vilja sova på dan och oftast ligger han redan på soffan när han bestämmer sig för att slumra lite.

    Mia --> Måste Kajsa bli buren hela tiden när hon sover eller är det när hon är vaken? Kan hon inte ligga på soffan? ELler i babygym (inte för att Viggo direkt gillar att ligga i vårt babygym riktigt än....men snart kanske). Jag orkar inte heller bära Viggo så himla mkt. Nu har jag en bärsele som jag skall testa iallfall. Kanske blir lite bättre för ryggen iallafall.

    Nä, nu skall jag nog kolla lite teve!

Svar på tråden Det supergoa gänget del IV