Inlägg från: Aussielotta |Visa alla inlägg
  • Aussielotta

    Det supergoa gänget del IV

    syster --> jag tror man skall ta samma bröst vid två efterföljande amningstillfällen, om bebisen verkar bara få den tunnare mjölken och vill ha bröstet igen nån timme eller så efter första amningstillfället. Jag vet inte om det funkar.

    Från mina bröst fullkomligt sprutar det ut mjölk varje gång jag skall amma. Viggo hinner inte svälja utan får nog en jäkla massa luft när han sväljer. Fick tipset på BVC att handmjölka bröstet innan jag ammar, för att liksom få bort den där värsta "duschen" av mjölk, för att han skall svälja mindre luft och dessutom komma åt den fetare mjölken. Viggo somnar nästan alltid väldigt fort, så den fetare och mättare mjölken får han nog inte. Han bajsar alltid grönt, men han har gått upp 540 gram sedan förra veckan vi var hos BVC!!!!! Han väger nu 4280 gram, helt otroligt mkt ju tycker jag. Så han borde ju få lite av den fetare mjölken...

    Jag mår riktigt dåligt när Viggo har ont i magen, han är så orolig i kroppen då och skriker emellanåt. Känner mig urusel som mamma och ger upp direkt.

    Syster --> ja, vi ger honom droppar innan varje amning, vilket är jäkligt jobbigt, vet inte ens om dom hjälper....

    Kram på er!

  • Aussielotta

    christina --> ja, det är väldigt mkt med 540 gram. Konstigt att han går upp så mkt med tanke på att all näring finns i den feta mjölken, om jag fattat det hela rätt... Nåväl, han går upp i vikt iallafall, vilket ju är bra.

    Det där med handmjölkningen var ju lättare sagt än gjort. Skitjobbigt ju att hålla på med det varje gång han skall äta, särskilt på natten, hur skall man orka det och hur skall man kunna hålla den lille lugn under tiden? Verkar inte som om utdrivningsreflexen kommer igång så himla lätt heller när man handmjölkar. Jäkla jobbigt i armarna att pumpa. Får kanske köpa en pump istället....Kanske lika bra.

    Jag har också fått speteben enligt mina mått mätt. Jag antar att en massa muskelmassa har försvunnit under graviditeten, trots att jag tränade en hel del benmuskler ganska sent i graviditetetn. Jag mätte mitt låromfång när jag var gravid och då mätte det 54 cm på ett visst ställe långt upp, nu är måttet 51 cm. Även rumpmåttet har minskat med typ 4 cm. Dock sitter ändå jeans och andra byxor inte som de gjorde innan, på grund av magen som fortfarande hänger och slänger..... haha...

    När kan man börja med magövningar? Typ situps å sånt? Jag har börjat lite lite lätt, men vågar inte göra för många eller för hårt.

  • Aussielotta

    mia --> varför pumpar du ut mjölk? Är det för att din produktion är krafig eller bara för att du vill spara till senare tillfällen? Jag vill också pumpa, jag handmjölkar ju bröstet nu innan Viggo får mat, men den mjölken slänger jag...blir kanske inte mer än två matskeder eller så...mer orkar jag inte....det är ju mest för att få bort att mjölken sprutar in i munnen på honom som han inte hinner svälja...

    Avensispump, vad kostar en sån och hur fungerar den? Har ni köpt nappflaskor eller kan man frysa in i fryspåsar?

    Amningströjor ---> jag fick en amningströja från Polarn från min brorsa i julklapp, men den satt inte alls bra. Tror iofs han köpte en för stor storlek, men den har iallfall två dragkedjor under bysten, som man då öppnar. Jag har alltid ett vanligt linne över min BH, för att få bättre stöd, så en amningströja har ju ingen effekt för mig, eftersom jag ändå måste dra upp linnet, så jag lämnade faktiskt tillbaka amningströjan och köpte en vanlig randig brun POP-tröja till mig och en röd liten fleeceväst till Viggo till sommaren :)

    Mia --> du tar alltså tempen varje dag på Kajsa? Jag har tagit tempen (i rompan) på Viggo två ggr och det har inte varit något hittills. Jag är också orolig för RS-virus och håller mig och Viggo ifrån sjuka människor så mkt jag kan.

    Jag hade också velat gå på restaurang, men jag vågar nog inte det. Jag och Jonas har haft det väldigt intensivt de första tre veckorna med hopplös magont, nästäppa och nageltrång för lille Viggo samt en jävla massa besök och däremellan julhelgen, så vi försöker ligga lågt med aktiviteter. Idag var min farbror och fru på besök, i förrgår var min kompis från england på besök, vi var hos min mormor innan jul, borta på julafton och juldagen och nu på nyår skall vi ha nyårsmiddag för två andra småbarnsföräldrarpar....superstressigt.. På nyårsdagen har vi ytterligare besök av en kompis. Nästa vecka skall jag hinna gå till BVC och till en amningsrådgivare på Mölndals sjukhus smat hälsa på på jobbet....Snacka om fullspäckad vecka. Det är iofs korta grejer allting, och jag måste nog få komma ut lite och träffa folk när jonas går tillbaka till jbobet den 2 jan...men ändå...Restaurang är alltså uteslutet för oss, har inte ens provat att ge Viggo någon flaska ännu, vill att amningen skall funka till 100 % och att hans magont blir bättre innan vi testar det.

    Katten --> Du och Meja verkar ha det så mysigt. Härligt att kunna få sova så som du gör. Det går inte här. Viggo får som sagt ont i magen och ligger och gnyr och kränger och spänner med kroppen och ibland skriker han till, vilket gör det svårt för honom och oss att sova. när vi väl vaknar så märker vi att han måste få ny blöja och då är hela mat- och blöjcirkusen igång. Jag har nu bestämt mig för att strunta i om han luktar lite bajs, låter honom sova vidare om det går tills han verkligen vaknar och då ge honom mat....tyvärr är han väl då helt hysterisk vid det laget att det blir svårt att få honom lugn vid bröstet om jag skall hinna handmjölka först....trixigt det där....

    När ni ammar, brukar ni först ge ett bröst och sedan kanske rapa eller byta blöja för att sedan erbjuda bröstet igen? Jag har testat det och han bara äter och äter och äter....känns nästan som hans mage skall sprängas av all mat och alla gaser han får....och som han uppenbarligen inte hinner spjälka tillräckligt bra....men samtidigt...vill han ha mat så skall han ju få mat enlgit alla barnmorskor. Fasen vilka problem jag verkar ha......jag gillar helt enkelt inte att inte ha kontroll över allt! Min mamma tycker att jag måste slappna av och ta det som det kommer och inse att vi inte kan göra mer än vårt bästa samt att jag inte gör något fel, att det inte är mitt fel att viggo har magont.... Hon har väl rätt antagligen min kära mor. Nä, nu skall jag sluta klaga och njuta av vår lille viggo och försöka vara mer positiv!

    Stor kram på er!

  • Aussielotta

    Godnatt på er! Nu har Viggo varit lugn hela dagen, vilket är härligt. Hoppas magontet inte kommer nu i natt........

    christina --> varm choklad....mumssss..... vill också ha!

    Kram på er!

  • Aussielotta

    Q --> gaser i magen....det har Viggo också. Visst är det jobbigt! Vi använder Minifom, men jag vet ärligt talat inte om den verkligen hjälper. Vi ger den till honom precis innan han skall äta. Tror man egetnligen skall vänta några minuter eller så innan man ger det, men vet inte om det verkligen har någon betydelse.

    Mia --> Viggo är också fortfarnde förkyld, eller vi vet inte om han är förkyld eller bara snorig av någon annan anledning. Min bvc-sköterska sa att hans gröna bajs kan bero på att han har en infektion ikroppen, och det har han ju isåfall i och med förkylningen. Hur blir man av med det? Penicillin? För saltlösning kan väl knapppast ta bort en riktig infektion? Eller?

    Nu är det iallfall 2007. Jag önskar er alla ett gott nytt år och hoppas att vi alla kan sammanstråla någon gång i någon stad!!!!

    Kram Kram och tack för att ni finns!

  • Aussielotta

    Jag drack inget vin på nyår. Kände inget direkt behov av det, är ingen vindrickare i vanliga fall heller. Däremot hade en god sliskig drink suttit gott...men jag skippade det. Vi hade vänner här med sina spädisar. Vi lagade huvudrätt och de gjorde för- och efterätt. Vi gjorde helstekt oxfilé med murkelsås och klyftpotatis. Mumsigt! Melon- och parmaskinksallad till förrätt och creme brulé till efterrätt. Smarrigt. Kvällen förlöpte bra. Viggo sov nästan hela kvällen trots barnskrik och vuxnas högdljudda prat. Han gillar nog hög volym, det är ju bra. Han somnade gott ovanpå vår säng typ vid 22.30-tiden efter att ha fått lite käk runt 22.00-tiden...Sedan sov han som en stock till kl 03.30, då jag vaknade av att han snorvlade så himla mkt, så då fick han käk och somnade om gott igen i vaggan till kl. 07.30, då fick han käk igen och tyvärr var vi tvungna att spola hans näsa med koksalt, för annars hade det varit tungt för honom att andas....tyvärr vaknade han givetvis av detta och var svår att få att somna om. Han fick sova mellan oss och sov gott till kl. 10. Jätteskönt att äntligen ha fått sova lite mer än vanligt. Han hade inte ont i magen igår eller under natten, förutom efter morgonmålet kl. 07.30, då låg han och vred och vände på sig och stånkade som en galning. Har kört med handmjölkning i ett par dagar nu, vet inte om magen blir bättre p åhonom, tror kanske att han blivit lite bättre. Nackdelen är väl att min mjölkproduktion har blivit ännu större och brösten spänner och "bolliga" mycket snabbare. Det är ju inte riktigt det som var min tanke med handmjölkningen, utan att få bort den värsta mjölkduschen när han suger och att han skall slippa den tunna första mjölken. Funderar på att strunta i handmjölkningen och istället låta honom suga igång utdrivningsreflexen och därefter ta bort honom från bröstet och låta mjölken spruta ut själv, eventuellt med lite hjälp från mig att klämma ut lite till. Svårigheten är väl bara at thålla honom lugn....men då tror jag att jag ger honom nappen ett tag.

    Hoppas att era nyårsaftnar varit till belåtenhet! Känns konstigt att det är 2007, ett helt nytt år med nya utmaningar!

    Nä, nu skall jag se på ugly betty-maratonet på kanal 5, ett urdåligt program som jag ändå sitter och glor på.......snacka om slapp mamma :)

    Kram på er!

  • Aussielotta

    Jag tar väl inte att minifom tar bort gaserna HELT och hållet, men kanske det hjälper lite. Jag ger minifom innnan varje amning. På förpackningen står det at tman skall kontakta läkare om man inte sett något resultat efter 2-3 dagars användning. Varför det? Trodde minifom var helt ofarligt??! Vad skall en doktor kunna göra? Utreda om det är ngt annat än gaser då kanske?

    Fasen vilket dystert väder det är i Göteborg idag. Blåser storm och öser ner och väldigt mörkt ute. Mina föräldrar skall åka till Frankrike till deras hus i några dagar. Undra om flygen lyfter i sånt här väder? Otäckt tycker jag.

    Q --> Jag tycker även att det faktiskt är jobbigt även för oss föräldrar att se när Viggo har gaser i magen. Det är ju dessutom svårt för honom att somna och komma till ro när det rör sig i tarmarna, vilket gör att vi vaknar och inte kan sova heller och inte kan hjälpa honom liksom att få ut gaserna. Vi kör lite kolikmassage varje dag för att se om det hjälper. Man skall tydligen köra sån massage i nån vecka innan resultat kan ses...*hoppas*.

  • Aussielotta

    Christina --> Vi har faktiskt börjat med sån där massage. Jag läste på den länk som du skickade. Där stod det att barnet skulle vara naket, att man skulle använda olja osv. Låter ju rimligt, men BVC-sköterska sa inget om nåt sånt, så vi har kört lite sporadisk massage varje dag fast då har Viggo kläderna på sig och kanske inte i den mest avslappnande miljön. Får kanske börja köra det när han är naken och använda olja. Känns så konstigt att det skall kunna fungera, men hlet klart värt att satsa på!

    Förresten, jag har ju läst att spädisar sover mellan 16-20 timmar per dygn. Viggo har sovit nästan konstant nu i två dygn, förutom när han väckts för att äta eller att han vaknat själv. Känns så konstigt när han sover hela tiden, man tror ju att han är sjuk eller så, särskilt då han fortfarande är så otroligt snorig.... Men antar att det är som det skall vara, dvs att det är helt normalt att de sover mkt!

  • Aussielotta

    Christina --> jag känner igen det där med mannen....Min sambo är likadan, han klagar på att han sover så dåligt.....men hallååååå, VEM är det som sover minst i den här familjen???? Man blir galen på såna kommentarer. Jag sa till honom att han får köpa öronproppar nu när han börjat jobba, så han kan vara lite mer glad och inte så grinig för att han inte får sova. I mina ögon så tycker jag att han sover mycket, han vaknar knappt på tilltal nattetid. Men men, jag har inte så stort behov av sömn, har aldrig haft, så jag klarar mig ändå :) Men det är ju bra att sova, inget snack om saken!

    Mia --> Va konstigt att Kajsa inte mätts och vägts sedan födseln? Vi har varit på BVC två ggr och skall dit igen på fredag för mätning och vägning.

    Imorgon skall jag till MÖlndals sjukhus till en amningsrådgivare. Blir bra att få prata med en "expert". Jag tycker det är så svårt att amma nattetid, skall man väcka bebisen, nej, det skall man ju inte, men om bebisen ligger och vrider och vänder på sig som om den hade ont i magen eller så, skall man väcka då om det gått typ 4-5 timmar sedan förra målet mat? Jag är superdålig på nattamningen? Är era barn vakna när ni ger mat? Har de liksom vaknat till liv och har ögonen öppna? Eller skriker de så att ni veta tt de vill ha mat?

    Mia --> Berätta vad de på BVC sa ang förkylningen! Jag har fått rådet: lägg Viggo i högläge (hur man nu gör det?!?!?, hans hals blir ju helt ihoptryckt), spolning med koksalt och eventuellt lite nezeril. Något annat råd finns tydligen inte. Jag vill liksom veta om det är en bakterie som drabbat Viggo, så att han i såfall får penicillin, men de verkar inte göra såna prover. Konstigt.

    Idag blir det promenad på förmiddagen/lunchtid tror jag. Min sambo har börjat jobba på allvar nu och jag har börjat min riktiga mammaledighet känns det som. Nu är det upp till mig att aktivera mig för att få dagarna att vara meningsfulla. Att vara med Viggo är iofs hur härligt som helst, men när han sover i långa perioder så vill man ju göra nåt annat än att kolla på Falcon Crest och trista serier på TV eller städa...... När jag kommit in i rutinerna lite mer skall jag börja ta tag i mitt målande. Jag målar i olja, men inser att det inte kommer att gå. Skall testa att måla i Akryl, som tydligen skall vara vattenlösligt. Hoppas på att det går, man får vara försiktig med färg på händerna bara.

    Nu ligger han och stånkar på soffan av magontet. Får nog kolla till honom!

    Ha en trevlig dag!

Svar på tråden Det supergoa gänget del IV