• Rastafairy

    Hårda lasangeplattor!

    VARFÖR får ja alltid jättehårda lasangeplattor när ja gör lasange? De slutar jämt med att hela maträtten får stå på rejäl övertid i ugnen o de blir endå inte mjuka...

    vad gör ja för fel?

    Ja har prövat att blötlägga innan men då klumpar de bara ihop sig.

    Heeeeelp!!! :(

  • Svar på tråden Hårda lasangeplattor!
  • Rastafairy

    aha men kokar man dem blir de inte klibbiga mot varann då?

    kankse skall ha mer bechamel då...hur många cm över? Vi brukar bara hälla på tills de täcker...de kankse är för lite?

  • annca

    Jag brukar köpa Keldas ostsås och ha på översta lagret också. Inte lika rinnig som bechamel och ger en lagom gojsig yta.
    (Och förståss på färska plattor! *envisas*)


    ~*~ man önskar att man kunde vara bara tyst & cool (W.Crafoord)~*~
  • Nyfiken gul

    pasta suger åt sig dubbelt av sin vikt....

    jag gör alltid bechamelsås på 2 liter mjölk...

    o så har jag alltid 2 rejäla burkar tomatkross i köttfärsen...

    för lite vätska = du kan ha lasagnen i ugnen flera timmar o det blir ändå inte mjukt...

  • Rastafairy

    jo men hur stora formar har ni haha..de känns som om våra formar är alldeles för små...

  • Rastafairy

    nyfiken gul tack för ett handfast råd *ler*

    HUr stor form har du o hur många gr köttfärs har du till såsen?
    Kan du ge mig ditt recept på lasangeköttfärsen?

  • Callistrate

    Jag brukar ofta blötlägga plattorna en stund och det brukar fungera utmärkt. Men viktigast av allt! MYCKET bechamelsås! Och var noga med att plattorna täcks ordentligt! (min köttfärs är också ganska "blöt")

  • Rastafairy

    ursäkta..skrev lite galet..hur många gr köttfärs har du till själva röran..de va de ja menade.

  • Lilja84

    förklarar fortfarande inte varför mina var stenhårda trots att lasangen var genomrinning och den vart i ugnen sammanlagt 50 minuter .


    Livet kan ge dig skit ibland , men då plockar man upp det och slänger det i soporna
  • annca

    Jag gör i en liten långpanna med två paket mjuka plattor, och ca 500g köttfärs, 1 tomatnburk. Och två paket ostsås.

    Eller i en normalstor rektangulär glasugneform med ett paket plattor, 400g  färs, en tomatburk (blir köttfäsrssås över) och ett paket ostsås.


    ~*~ man önskar att man kunde vara bara tyst & cool (W.Crafoord)~*~
  • Mike F

    Du kan ha i vatten i en ugnsform och lägga den på nån vånin under lasagnen för att öka fuktigheten.

    Klä i aluminiumfolie för att bevara fuktighet, ta bort sista 5min och ta upp lasagnen hlgt upp i ungen för att få till färgen.

    Men enklast kanske att ha mer "såsig" köttfärs och mer béchamel. 

  • AndreaBD

    Du har nog för lite sås. Lägger du sås mellan alla plattor? Omväxlande köttfärsksås och bechamel. 

  • RaYzLeR

    Jag gillar när lassangeplattorna är hårda. Det blir lite mer tuggmotstånd då.

Svar på tråden Hårda lasangeplattor!