• Rastafairy

    Hårda lasangeplattor!

    VARFÖR får ja alltid jättehårda lasangeplattor när ja gör lasange? De slutar jämt med att hela maträtten får stå på rejäl övertid i ugnen o de blir endå inte mjuka...

    vad gör ja för fel?

    Ja har prövat att blötlägga innan men då klumpar de bara ihop sig.

    Heeeeelp!!! :(

  • Svar på tråden Hårda lasangeplattor!
  • Clobberella

    Har du för lite ostsås så att det inte finns tillräckligt med vätska för plattorna att dra åt sig?

  • annca

    Kör med färska plattor istället.
    De behöver bara stå inne 15 min för att lasangen ska bli färdig, så de blir aldrig hårda!


    ~*~ man önskar att man kunde vara bara tyst & cool (W.Crafoord)~*~
  • missteddy

    vilka köper du det är olika på sorten också

  • tösamajan

    Lägg såsen på lasagneplattan, sen köttfärssåsen, ny lasagneplatta, sås o.s.v
    Ett annat tips är att använda färska lasagneplattor!

  • Ängel1982

    koka de i bara ett par minuter innan.. Eller så har du för lite sås i lasagnen så att de inte blir uppblötta om man säger så.

    Att blötlägga dem i vatten e nog ingen bra idé.

  • Lilja84

    Samma problem här .. det skulle räcka med 20 minuter i ugnen men efter 30 minuter var dom ändå stenhårda .. har också provat att för koka .. blev med spagettislamsor än plattor


    Livet kan ge dig skit ibland , men då plockar man upp det och slänger det i soporna
  • E l l a

    Gör en mer såsig köttfärsås - ha i en kartong extra tomater tex, som sagt ha i mer vätska, så uppstår inte det problemet, och ha på mycket sås mellan lagren, och mycket ostssås på översta så det täcks ordentligt.

Svar på tråden Hårda lasangeplattor!