• ejda

    Hjälp! Vad blir fel med min kladdkaka??

    Vet du i vilken ordning hon lägger i ingredienserna? Har bakat ett antal kladdkakor.. Och det spelar otroligt stor roll i vilken ordning man gör det. La i kakaon innan sockret en gång. Blev helskumt.. Såhär gör jag:

    100 g smör
    1½ dl mjöl
    4 msk kakao
    knappt 3 tsk vanilinsocker
    2 ägg
    3 dl socker

    Sätt på ugnen på 175 grader.
    Smält smöret i kastrull, Rör i socker. Knäck i äggen. Sikta i kakao, mjöl och vanilinsocker. Häll i smeten i en smord form. In i mitten av ugnen i 30-35 grader..

    Blir jättegod om man gör den i den ordningen. Har testat att hälla i ingredienserna på andra sätt, men detta blir bäst. Konstigt att det ska spela roll..
    aja.. lycka till! :)

  • ejda

    clara:
    hmm.. standard.. ingen 06:a men inte heller en 70:talare.. :) I mitten på ugnen.. över och undervärme.. ingen varmluft.. det blir en lite ljusare skorpa ovanpå.. :) Men har själv fått "muffinsliknande". Enbart för jag tog ingredienserna i en annan ordning.. :)

  • ejda

    är nog inte fel på ugnen.. kladdkaka är svårt att få lika varje gång... :)

Svar på tråden Hjälp! Vad blir fel med min kladdkaka??