Allt om Helena Bergström: Uppväxt, familj och filmer

Här kan du läsa mer om skådespelaren och regissören Helena Bergström – vi har samlat information om hennes uppväxt, filmer, barn och man.

Helena Bergström 2022.

Helena Bergströms ålder – hur gammal är hon?

Helena Bergström föddes i Kortedala, Göteborg, den 5 februari 1964. Det gör henne till 59 år 2023.

Helena Bergströms uppväxt

Helena Bergström föddes in i en familj där hennes pappa, Hans Bergström, var regissör och chef för Teater Västmanland i Västerås, så en karriär som skådespelare var alltid på tapeten. Redan vid fem års ålder fick hon smaka på teaterlivet genom en roll i "Klas Klättermus", skriver Femina.

Helena Bergströms tidiga karriär

Helena började sin karriär tidigt, redan som tonåring. Hon var med i TV-komedin "Hem, ljuva hem" år 1978, och det var hennes pappa som regisserade den, enligt Svensk Filmdatabas.

Efter det fortsatte Helena med TV och skapade en satirisk serie tillsammans med Måns Herngren och Hannes Holm. Serien hette "Vidöppet" och sändes 1983 och 1984. Helena valde sedan att utbilda sig vidare och gick på Teaterhögskolan i Stockholm mellan 1985 och 1988.

Efter sina studier jobbade hon på flera kända teatrar i Stockholm, inklusive Dramaten och Stockholms stadsteater.

Helena Bergströms filmer

Helena Bergström har medverkat i väldigt många filmer, serier och TV-program under sin karriär. Bland de mest välkända är "Änglagård" från 1992, där hon spelade rollen som Fanny Zander.

Colin Nutley och Helena Bergström 2001.

Helena Bergströms man – vem är Colin Nutley?

Helena Bergström är gift med Colin Nutley, en brittisk filmregissör som har varit verksam i Sverige sedan 1976. Han föddes den 28 februari 1944 i Gosport, Hampshire, Storbritannien, och vann bland annat Guldbaggen för bästa regi 1993.

Bergström och Nutley träffades för första gången under inspelningarna av filmen "Black Jack" på 90-talet. För Aftonbladet berättade Helena om hur det gick till när hon föll pladask för sin nuvarande man:

– Allt började med att jag pratade jättemycket om Colin med en kompis som till slut sa att jag var kär i honom. Vilket skitsnack, det är klart jag inte var det! Herregud, han var ju också så mycket äldre. Sedan insåg jag att hon kanske hade rätt. Under en nattinspelning stod vi i en hiss och då sa jag till Colin att jag var kär i honom. Han såg jättekonfunderad ut. Sedan kysste jag honom och han gick ut ur hissen.

Molly Nutley 2021.

Helena Bergströms barn – vilka är Molly Nutley och Tim Nutley?

Helena Bergström och Colin Nutley har två barn: En dotter, Molly Nutley, som är 28 år och skådespelerska, och en son, Tim Nutley, som är 26.

Molly Nutley har jobbat tillsammans med sina föräldrar på flera olika filmer. Senast var det i hennes pappas film "Bröllop, begravning och dop" från 2021, där Molly fick spela mot sin mamma. En riktig filmfamilj helt enkelt!

Tidigare har Molly berättat för Hänt hur det var att jobba med mamma Helena på filmen:

– Jag tycker hon är fantastisk så det är väldigt lyxigt. Jag ser upp till henne mycket så det är väldigt kul. Det är någon slags trygghet, om man är ledsen nån dag så kan man prata med sin mamma.

Tim Nutley har valt en annan väg, utanför rampljuset. Enligt hans LinkedIn är Tim bland annat medgrundare i företaget Nelson & Frank's, ett film-, video- och TV-produktionsbolag i Stockholm.