Meal prep
1. Omelettmuffins
Vem har ens tid att slänga ihop en omelett en vanlig tisdagsmorgon? Ingen. Lösningen är dessa supergoda och enkla omelettmuffins som du tillagar i ugnen i förväg, förvarar i kylen och sedan värmer upp i micron den där tisdagen då inget går som det ska. Receptet finns här.
Bildkälla: Anna Monette Roberts
2. Grötkakor
Grötkakor verkar kanske inte så tilltalande, men det är inte så konstigt som det låter. Gillar du att äta gröt till frukost? Passa på att förbereda gröt för hela veckan på söndagskvällen. Placera den färdiga gröten i muffinsformar och frys. Varje kaka blir en lagom portion och värms snabbt upp i micron.
Bildkälla: Jenny Sugar
3. Smoothiepåsar
Smoothie är både gott och smidigt att äta på morgonen. För att göra processen ännu lite snabbare kan du förbereda portionspåsar med frukt och grönt som du förvarar i frysen, på morgonen slänger du i allt i mixern och tillsätter valfri vätska. Snabbt, enkelt, gott!
Bildkälla: Jenny Sugar
4. Fruktsallad
Ett snabbt mellanmål och ett smart sätt att se till att all frukt äts upp.
Bildkälla: Nicole Perry
5. Storkok på bönor och quinoa
Gör storkok på bönor och quinoa och du har lunch för flera dagar. När det är dags för lunch tillsätter du bara sallad, dressing och kanske lite ost. Recept finns här. Detta funkar förstås på vilken rätt som helst.
Bildkälla: Nicole Perry
6. Sallad i "mason jar"
Allt ser mer aptitligt ut i en mason jar. Om du vill ha en riktigt Instagramvändlig lunch är det smartaste sättet att göra en regnbågssallad som på bilden. Lägg grönsakerna i lager efter färg, ta en bild och blanda sedan om innan du ska äta! Förslag på 15 olika salladskombinationer finns här.
Bildkälla: Popsugar
7. Gör matlådor för hela veckan
Ägna någon timme eller två på söndagskvällen åt att förbereda matlådor för hela veckan. Eller frys in och spara till nödlägen när det inte blir rester över från middagen. Ett klassiskt knep som sparar dig mycket tid.
Bildkälla: Anna Monette Roberts
8. Marinera kyckling
Placera kycklingfiléer i fryspåsar tillsammans med marinad och frys in till det är dags för middag. Låt tina och sedan är det bara att tillaga kycklingen, men du slipper förberedelserna.
Bildkälla: Anna Monette Roberts