• Brumma

    Vilja ta över mammans plats?

    Anonym (Hoppas) skrev 2016-02-26 21:59:54 följande:

    Hade gärna adopterad mina bonusbarn och då bli mamma till dom.Men har inte fått göra det av biomamman.


    Är mamman delaktig i deras liv?
  • Brumma
    Anonym (Hoppas) skrev 2016-02-26 22:12:09 följande:

    Ja,men barnen bor mest hos mig och min man.Så det är ju svårt,kan inte bara adoptera utan tillåtelse .


    Min bonus bor mest hos sin mamma. Det innebär ju inte att hennes pappa inte är en stor del av hennes liv.

    Varför vill du ta mamman från barnen? Att de bor oftast hos er är ingen anledning.
  • Brumma
    Anonym (NEJ!) skrev 2016-02-29 11:01:19 följande:

    Sedär Brumma, du startade en tråd med detta ämne och svaren är varierande. Jag gick nu imorse igenom lite material med bla en inspelning av en pappa där han påtalar tydligt att den nya sambon inte tycker om att barnet har kontakt med sin mamma och stryper därav all kontakt mellan biomamma och barn via telefon, osv under tiden barnet är hemma hos sin pappa, jag citerar hans ord " Min flickvän gillar inte att ****** har kontakt med sin mamma och hon mår inte bra av det, hon sköter även mailkontakten med mamman så att jag inte ska ha kontakt med henne, vilket jag tycker är okey så länge min flickvän mår bra"  Vidare talar han om att han kommer minimera all kontakt mellan bio mamman och barnet för att detta är något som sambon önskar.

    Vi ser ju flera svar här inne som kan jämföras med vad jag skrev i den andra tråden.


    Nej

    Två personer - TVÅ - har i den här tråden skrivit att de vill umanövrera mamman och ta hennes plats. Det är inte många och det gör det inte vanligt.

    Vilket är precis vad JAG mfl skrev ;)

    Men det är bra att du visar hur du tolkar saker (igen) och bevisar att det du skrev förmodligen är ngt du själv tolkat. Inte sanningen..
  • Brumma
    Anonym (NEJ!) skrev 2016-02-29 11:18:46 följande:

    Det ä inte så många som svarat i denna tråd, olika personer vill säja. men dra det i sin % så blir det en del. Det är INTE ovanligt så inget jag tolkar in alls ;) du som inte vill inse och acceptera fakta, det förekommer.  Jag skrev ovan om inspelningen jag hörde nu på morgonen, fall 3 i bara denna tråden.


    Du tror att FL på något sätt är representativt för världen utanför?
  • Brumma
    Anonym (båda) skrev 2016-02-29 11:21:53 följande:

    Fast... Alltså, jag tror inte heller att det är så himla vanligt att man helt vill utmanövrera mamman. Men samtidigt är det ju en perspektivfråga. Skulle man fråga mitt barns bonusmamma skulle hon aldrig (ens anonymt, och säkert inte ens inför sig själv) säga att hon vill strypa mitt barns kontakt med mig. Men meddelanden hon skickar till mig, saker hon säger till mitt barn och till mig, saker hon lägger upp på sociala medier talar ett annat språk. Hon har inga egna barn, och det är jättetydligt hur mycket hon önskar att jag inte fanns - att mitt ex inte hade någon historia och att mitt barn vore hennes.


    Ja, som sagt har jag aldrig påstått att det inte händer.

    Men, jag tror även att man kan uppleva något på ett sätt som inte är "sant".

    Jag har strypt all kontakt men bonus mamma. Hon är inte Välkommen in i vårt hus längre (detta pga av att hon betett sig illa mot mina barn). Jag kan garantera att det, när hon beskriver situationen, är jag som försöker förstöra och försvåra.

    Därav jag frågar källan direkt :)

    Alltså inte hur ngn annan uppfattar eller vad man tolkat in eller vad man hört någon annan berätta. . För sådant ligger alltid i "betraktarens öga"..

    Jag tycker också det vore enklare om min mans ex inte fanns. Men det är inte samma sak som att jag vill ta över och vara mamma..
  • Brumma
    Anonym (NEJ!) skrev 2016-02-29 13:22:52 följande:

    Absolut inte, men det är väl människor som skriver här inne?

    Du vill bara inte förstå att detta faktiskt händer ;) Inte av alla bonusmammor såklart, emnd et händer.


    Jag har aldrig ifrågasatt om det händer eller inte. Självklart händer det, eftersom rötägg och människor som inte bryr sig om annat än sig själv finns i alla led.
  • Brumma
    Anonym (Vem) skrev 2016-02-29 14:19:51 följande:

    Herrejäklar alltså. Är du seriös? Man kan ha en normal familjesituation och nya gemensamma barn som hämtas tidigare av mamman för att hon har gått ner i arbetstid ett tag. Så då ska bonusbarnet alltså vara kvar i förskolan/skolan tills pappan slutar jobbet bara för att rätt ska vara rätt? Är det inte skönt för bonusbarn att få sovmorgon på lov när bonusmamman är hemma på morgonen eller sluta tidigare på eftermiddagen när hon hämtar hem syskonen?


    Hon skrev hjälpas åt.

    I den hjälpen kan väl sådant du beskriver ingå?

    Huvudansvaret kan väl fortfarande ligga på föräldern?
  • Brumma
    Anonym (Vem) skrev 2016-02-29 14:19:51 följande:

    Herrejäklar alltså. Är du seriös? Man kan ha en normal familjesituation och nya gemensamma barn som hämtas tidigare av mamman för att hon har gått ner i arbetstid ett tag. Så då ska bonusbarnet alltså vara kvar i förskolan/skolan tills pappan slutar jobbet bara för att rätt ska vara rätt? Är det inte skönt för bonusbarn att få sovmorgon på lov när bonusmamman är hemma på morgonen eller sluta tidigare på eftermiddagen när hon hämtar hem syskonen?


    PS. Det är ingen KRAV att bobusmamman måste ta barnet for att hon har sovmorgon ;)

    Men om man VILL ha den rollen måste det ju vara ok :)
  • Brumma
    Anonym (NEJ!) skrev 2016-02-29 15:36:43 följande:

    wow, Brumma för en gång skull så håller jag med dig ;)


    Ibland fryser även helvetet till is :D

    Det finns ingen som skriver härinne jag alltid håller med. Men det finns vissa jag håller med oftare än andra ;)
  • Brumma
    Anonym (Vem) skrev 2016-02-29 15:29:27 följande:

    Vi repeterar vad hen skrev:

    "Det är varken pappans kvinna eller mammans man som ska ta hand om barnet, det är föräldern själv som ska göra det. Behöver föräldern hjälp någon gång så kan hen fråga sin sambo. 

    Jag anser att en pappa är lika viktig för barnet som en mamma, när det gått ur spädbarns perioden. MEN ingen av föräldrarna ska dumpa över ansvaret på sin nya partner, för det är inte partnern som skaffat det barnet."

    Så svaret till dig är: Nej. Hen skrev inte det. Hen skrev att om föräldern behöver hjälp någon gång så kan hen fråga. I det ingår knappast att hämta bonusbarnen tidigare för att de inte ska få så långa dagar eller att ge dem sovmorgon på loven för att man ändå är hemma med syskonet.


    Du kan ju läsa hennes svar ;)
Svar på tråden Vilja ta över mammans plats?