• jewel

    Höstbebisar efter IVF 2016

    Sally Cinnamon skrev 2016-03-14 13:59:18 följande:

    Hurra! Bultande hjärta och 11 mm skumt litet spöke på ca 7+1. 7+3 trodde jag men gyn räknade annorlunda. Whatever!! Pyret finns och lever!! <3


    Underbart!!! :)
  • jewel
    AnnaGus79 skrev 2016-03-14 14:10:44 följande:

    Hej hej

    Hoppar in här om det är ok?

    Efter 5 insättningar och 2 år har vi äntligen plussat!

    Har varit så himla orolig så tjatade till mig ett Vul förra veckan och fick se lite hjärtflimmer, ska tbx på onsdag då jag kommer vara i vecka 6+5 och hoppas få se ett ordentligt hjärtslag då :)

    Är beräknad till 3/11 men har redan bestämt mig för snitt så då blir det väl tidigare??

    Skönt iallafall att läsa igenom tråden och se att jag inte är ensam om att vara extremt nojjig att något ska gå tokigt


    Välkommen hit! Vad fantastiskt att lyckas efter så många försök!

    Blir lite nyfiken när du skriver att du bestämt dig för snitt. Finns det någon speciell anledning? Jag fick snitt med min dotter pga förlossningsrädsla men jag fick kämpa mycket för att få det. Till slut blev det beviljat i vecka 37, fem dagar innan vattnet gick. Det var hemskt att gå så länge o inte veta hur det skulle bli. Denna gången hoppas jag att det ska gå lättare, men jag är redan nervös för att jag inte ska få snitt.
  • jewel
    AnnaGus79 skrev 2016-03-14 18:21:08 följande:
    Tack!

    Det låter inget vidare att behöva kämpa så för något som man har rättighet att få, hoppas verkligen du slipper det denna gång, men vad jag förstår så är det lättare när man blivit snittad förut, håller tummarna för dig och du har ju några månader på dig :)
    Nä det var inte roligt alls. Fick gå på tre Aurorasamtal (första i vecka 32) som var hemska, hon fick mig att känna att jag absolut inte skulle få snitt. Men sen när jag fick träffa läkaren som beslutade om snitt så var det inga problem alls. Jag satt o bölade hos läkaren, var en sån lättnad!

    Min barnmorska på MVC sa att jag nu inte ska behöva träffa någon alls utan att det går direkt till snittkonferensen där läkarna beslutar om snitt direkt. Jag hoppas att hon har rätt, men jag vågar inte lita på något än.
  • jewel

    Jag har också tänkt på det här med att ha en 3-åring efter snitt men min rädsla för en vaginal förlossning är mycket större. Det får bli som det blir. Får hjälp av pappan o av min mamma. Jag tror att det blir mycket svårare att få snitt om man säger att man är osäker.

    Jag är lite orolig just nu eftersom det har kommit blod i några dagar, mer än tidigare. Fast ändå inte mycket, men både rött o brunt. Jag har inte haft någon värk alls. Jag bokade in ett privat ultraljud på fredag för att se om allt står rätt till. Har dålig erfarenhet av gynakuten så jag betalar hellre lite för att få det gjort smidigt utan väntan. Jag vet ju att det är vanligt men det är svårt att inte oroa sig.

  • jewel

    Amie77, tack det är skönt att höra. Jag var inte med om det alls med dottern så det känns lite läskigt men det är säkert ingen fara. Ja det är väldigt skönt att lätt kunna boka in privat ultraljud, finns bara en privat MVC i Göteborg tror jag, där bokar man lätt på nätet. Bor utanför Göteborg men jobbar i närheten så det är bra! :)

  • jewel
    Mariana79 skrev 2016-03-16 16:36:37 följande:

    Förstår din oro, allt är säkert som det ska. Skönt ändå att kolla upp det, vilken vecka är du i nu? Lycka till! Kram!


    Jag försöker att inte oroa mig men det är inte det lättaste.. Jag är i v 9+2 idag. Tack för peppen! :) Kram
  • jewel
    CvL2015 skrev 2016-03-16 20:29:10 följande:

    Hej vänner!

    Nu var det längesen jag hängde med. Stort grattis till alla nya grattis - så roligt att vi växer i gruppen och fler drömmar faller in

    Med mig har det hänt saker...

    I fredags fick jag åka in akut till sjukhuset pga smärtor i höger sida. De fick operera mig pga misstänkt äggstockstorsion (vridning). Det gjorde sjukt ont! Nu är jag sjukskriven denna vecka för återhämtning. Visar sig att jag ät kraftigt överstimulerad.

    Mitt i allt kaos fick vi andra nyheter. Vi väntar tvillingar!

    Idag har vi varit på uppföljning på kliniken och sett två starka hjärtan slå. Känns helt overkligt och fantastiskt. Nu väntar KUB test och inskrivning på MVC om ca en månad.


    Vad jobbigt, men vilken tur att allt gick bra! Kul med tvillingar! :)
  • jewel

    Jag sitter här på jobbet o är orolig även fast jag sagt till mig själv att jag inte får oroa mig. Det har inte kommit nåt blod mer men idag har jag noll illamående o inte heller ömma bröstvårtor längre. Vill bara att det ska bli kl två imon då det är ultraljud. Jag kommer vara såååå nervös!

  • jewel
    Amie77 skrev 2016-03-17 18:34:42 följande:

    Är du inne i "spökveckorna" kanske? Då symptomen sakta försvinner? Sök på det så ska du se att det är ett fenomen som kanske inte är officiellt men många verkar uppleva det. :) Kommer inte ihåg men runt v 10 eller så kanske folk brukar uppleva det.


    Ja jag läste faktiskt om spökveckorna förut, får hoppas att det är det. Jag är ju glad att jag slipper illamåendet. Men det ska bli skönt att kolla up det imon på ultraljudet. Bröstvårtorna har börjat ömma igen också så jag är inte lika orolig längre. Om allt ser bra ut imon så kommer jag nog berätta på jobbet för det börjar bli svårt att dölja min mage ;)
  • jewel
    irrbloss_83 skrev 2016-03-17 18:41:12 följande:
    Jag sitter i samma båt som du, oroar mig pga bristen på symtom. 
    Men idag har jag köpt två CB digital i alla fall så imorgon ska jag testa och hoppas på stegring 2-3 eller 3+ (är i 5+6 imorgon så kanske 2-3 är mest sannolikt). Hoppas bara jag inte sätter mig i ännu värre oro med de där jäkla testen som man ju egentligen inte kan tolka ordentligt. 

    Detta med graviditet alltså, det är inget för nervsvaga...
    Att man aldrig kan sluta oroa sig! Tråkigt egentligen att denna tiden ska gå åt till så mycket oro, men jag tror att det kommer bli mycket bättre efter v 12. Jag tror inte att du behöver oroa dig men det är ju lättare sagt än gjort... :)
Svar på tråden Höstbebisar efter IVF 2016