• jewel

    Höstbebisar efter IVF 2016

    Frmid skrev 2016-10-25 22:16:41 följande:

    Idag kl 16.11 dök vår underbara lilla dotter upp! Hon är underbar :) det var både det värsta jag gjort och det häftigaste jag gjort! Nu hämtar vi oss på BB och hon sover gott på sin pappas bröst.


    Stort grattis!!! Visst är det fantastiskt! <3 Njut nu av er lilla tjej!
  • jewel
    lallallalla skrev 2016-10-28 08:53:51 följande:

    Nu är det äntligen på gång! Har haft värkar sen midnatt och på morgonkvisten har de tilltagit, nu gör det ont här. :)


    Åh vad spännande, stort lycka till! :)
  • jewel
    Sally Cinnamon skrev 2016-10-29 07:49:55 följande:

    Godmorgon från bb! Det blev en pojke!


    Åh vad roligt, stort grattis! <3
  • jewel
    lallallalla skrev 2016-10-29 19:59:53 följande:

    Vi har också babymys på BB nu. Idag kom vår otroligt efterlängtade tjej! <3


    Åh vad underbart, stort grattis!!!
  • jewel
    Amie77 skrev 2016-11-05 10:53:37 följande:

    Lycka till alla som går och väntar och längtar!

    Jag är ju ganska anonym av mig, men kan säga att någon gång 1-4 november så kom vår dotter med planerat snitt!

    Och oj, vad upplevelsen varit bättre än vaginal förlossning. Smärtan efter trots op är inget i jämförelse - denna gång har jag bara kunnat bebisnjuta!

    Skriver mer senare och önskar alla som inte fått än lycka till!! :)


    Stort grattis till den lilla tjejen!!! Härligt att du mår så bra o att du kunnat njuta ordentligt.

    Tänk att vi är så många som har våra små mirakel här nu, jag blir helt tårögd när jag tänker på det! <3
  • jewel
    lallallalla skrev 2016-11-06 08:06:18 följande:

    Jag vill dela nåt roligt också. :)

    Nu har jag ju fått två fantastiska tjejer med snitt. Efter det första snittet så sa jag att ärret på min mage är magen som ler, för den blev så glad att den fick den stora äran att förlösa dottern. Nu har jag klamrar istället för stygn, så leendet har blivit ett litet skratt. För inte kunde magen tro att den skulle få en sån ära två gånger.

    Jag berättade den här historien för min dotter samtidigt som hon fick se ärret. Då säger hon, om man ritar en näsa där och ögon där, då får du en glad gubbe på magen mamma.

    Ja, sa jag... och nu har jag en fin gubbe på magen, ritad av en liten fyraåring. :)

    Min man tycker att jag är galen, men jag blir glad varje gång jag ser de där strecken. :D


    Vilket härligt sätt att tänka! O gulligt med gubben på magen :) Själv har jag bara sagt till min 3-åring att bebisar kommer ur snippan, har inte sagt nåt om kejsarsnitten. Dumt egentligen kanske men jag har tänkt att hon är för liten för att förstå. Vilket hon inte är när jag tänker efter...
  • jewel
    irrbloss_83 skrev 2016-11-07 15:01:10 följande:

    Ja precis, och jag har redan innan varit nojig över att liksom "snubbla på målsnöret" på nåt vis, vågar nog fortfarande inte riktigt lita på att vi kommer få ett barn märker jag.... Så när det börjar strula (visserligen väldigt lindrigt strul, om man ska försöka vara lite sansad) så är det riktigt jobbigt. Maken är dock en klippa, vad skulle jag göra utan honom alltså?


    Förstår hur du känner, jag tänkte så under min första graviditet, att det skulle hända nåt så att det inte skulle bli nåt barn till slut. Hoppas att det sätter igång snart så att du slipper de tankarna mer!
  • jewel
    Kajo skrev 2016-11-11 08:30:59 följande:

    Jag har helt glömt bort att uppdatera här. I måndags kom världens sötaste och ljuvligaste flicka till världen. Är helt förälskad i mitt lilla knyte. Hade en riktigt bra förlossning! Vattnet gick ju som sagt på fredagen och vi va inne på kontroll fre, lör och sen först på söndagen vid 16.30 satte dom igång mig och kl 05.03 föds vår dotter. Värkarna kom igång fört vid 23 tiden. Det häftigaste jag varit med om! Nu njuter vi av vår lilla familj. Kramar från en känslorna-är-all-over-the-place-Kajo :)


    Stort grattis! Vad härligt att det blev en så bra förlossning. Förstår att du är förälskad i lilltjejen, det är verkligen helt fantastiskt med en liten bebis! <3
  • jewel

    Min lilla kille blev en månad idag! Han är iofs inte så liten längre, nu väger han 5,3 kg ;) Han ligger just nu i babygymmet o viftar med armar o ben. Kärleken till detta lilla liv är verkligen enorm!

    Lycka till ni som inte fått era bebisar än!

  • jewel
    Pipam skrev 2016-11-12 04:40:59 följande:

    Hej tråden!

    I måndags, den 7 november kl 05.22 fick vi vår lilla kille!

    3550 gram och 53 lång.

    Förlossningen fick avslutas efter 35 timmar med akutsnitt och jag har vart under isen helt men nu är vi hemma och lillkillen har mått super från start!

    Grattis till alla våra underbara små bebisar!


    Stort grattis till lillkillen! Tråkigt att du mått dåligt, hoppas du mår bättre nu. Skönt att sonen mått bra hela tiden iaf!
  • jewel

    Lycka till idag, Pusheen! Snart är en till bebis här i tråden född! :)

    Förstår hur du känner, Amie, vart tar tiden vägen?! Jag skulle inte säga att mina barn är lätthanterliga direkt, men det kan nog vara mycket värre. Min dotter har mycket temperament o visar mycket känslor men hon är samtidigt världens roligaste tjej. Lillkillen skriker den mesta tiden han är vaken men han sover ju mycket som tur är ;) Jag har inte läst om utvecklingssprången denna gång, måste göra det. Kom ihåg att det stämde mycket med dottern när hon var liten. 

    Ja jag vill också höra om alla bebisar, hur går det för er? 

  • jewel
    Sally Cinnamon skrev 2016-11-15 12:13:31 följande:

    Här går det bra. Det enda krånglet är att lillen inte vill sova på natten, bara på dan så vi är trötta. Igår somnade han först när det var dags för pappa att gå till jobbet, puh! Annars är jag mest nojig för RS-virus. Har blivit förkyld och är rädd att smitta lillen. I det stora hela tycker jag att det går jättebra. Känns som om vi har mer perspektiv den här gången, att alla jobbiga grejer kommer gå över och att tiden kommer gå snabbt. Mysigt är det med bebis!
    Vi har inte bestämt namn än, så svårt! Tycker det finns flera som skulle passa. Har ni?


    Det låter riktigt jobbigt att han inte vill sova på natten. Det går ju inte direkt att styra över det heller, de gör ju som de själva vill. Men visst är det mysigt med bebis! Min man vill bara att han ska bli större men jag tycker att det är jättemysigt just nu. Men det blir ju ännu roligare sen såklart. Vi hade bestämt namn innan. Det är det namn som dottern skulle ha fått om hon hade varit kille. Så vi funderade inte alls på namn denna gången. Han är en liten Pontus helt enkelt. Vilka namn funderar ni på?
  • jewel
    Pusheen skrev 2016-11-17 20:54:41 följande:

    Hej alla!

    Gaah vilken natt det blev! Väldigt intensiv. Fick första igångsättningsdosen vid 16 sen började det mola direkt.

    Skickade hem gubben för att hans kulle få sova för detta skulle ju ta några dygn. Livmoderhalsen var inte alls mogen. Det var den inte heller när sköterskan kollade den sent på kvällen.

    Ligger och har täta känningar och får ondare och ondare. 04.30 gick vattnet plötsligt som en explosion i sängen.

    Ringer tillbaks gubben för jag ville ha stöd. När han kommer ca 05.45 så börjar jag få sjukt ont! Min sköterska var iväg på andra grejer för det "skulle ju dröja" så när vi ringt på klockan så kom det en annan sköterska. Hon undersökte mig och då var jag plötsligt öppen 5cm!

    Först då fick jag prova lustgasen.

    Ett tu tre efter det så hör jag mig själv ge ifrån mig ett djungelvrål och då börjar krystvärkarna! Jag udersöks igen och är då öppen 9 cm. Kan inte hålla tillbaks utan börjar krysta! Då var klockan 07. Efter intensiva två timmar kom hon ut 09.00!

    De tyckte inte jag använde lustgasen något bra så de tog ifrån mig den!

    Födde alltså ut vår flicka på 4420g och 55cm lång utan bedövning!

    Det värsta och bästa jag varit med om.

    Nu ligger vi på patienthotell och tar igen oss!

    Tack för alla lyckönskningar!

    Så kul för dig irrbloss! Snart har du också bebben i famnen! <3


    Stort grattis, Pusheen! Tur att det inte bara är den värsta upplevelsen, utan även den bästa. Jag gjorde ju snitt o det värsta på hela den dagen var innan snittet när de försökte sätta en nål i handleden, då grät jag av smärta! ;) Riktigt starkt jobbat av dig!! 
  • jewel
    Libra1 skrev 2016-11-18 15:08:43 följande:

    Vi har gett ersättning sen födseln fast att jag ammar. Han blir inte riktigt nöjd annars. Många verkar göra så.

    Vår bebis har mycket gaser. Köpte Minifomdroppar som han får innan mat. Hjälper lite. Annars är tips magmassage och sova lite på mage (under kontroll). Apoteket har pysventiler om de inte får ut luften själv.

    Vi kanske ska starta en grupp här som bara vi kommer åt? Diskutera bebis utan att någon lägger sig i. Det där med amning kan vara lite känsligt. :)


    Vi kör bara på flaska här. Jag tycker att det är svårt att veta ofta om han har ont i magen eller om han skriker av någon annan anledning.. Det hade ju varit toppen med en grupp som bara vi kommer åt, visste inte att det gick. Jättebra om nån som kan vill fixa det! :)
  • jewel
    Iskristall skrev 2016-11-18 14:46:22 följande:
    Får jag fråga?! Vi ger tillmatar med ersättning, då min mjölk haft svårt att komma igång och hon var lite medtagen/låg energinivå efter förlossningen. Men vi skulle helst slippa ersättningen, men enligt bvc ska vi fortsätta då hon nu senast gått ner yttepytte i vikt.

    Hur gjorde ni när ni kom fram till att ni skulle satsa på amningen, hur gick ni till väga?
    Jag har helt missat att du fått din bebis, när kom hon? Grattis iaf! :)

    Hur stor är din tjej? Verkar hon mycket hungrig? Om hon gör det så kanske det är bäst att fortsätta med tillägg. Samtidigt är det ju viktigt att amma mycket om man vill få upp mjölkproduktionen. När min dotter föddes för 3,5 år sen hade jag samma problem men jag valde då att gå över helt till ersättning. Men det är jättejobbigt om man gärna vill amma, jag förstår det. Jag tycker personligen att det är helt okej att slippa amningen, men den där tiden innan man slutat helt o brösten läcker är jobbig ändå. Styrkekram!
  • jewel
    irrbloss_83 skrev 2016-11-19 02:16:23 följande:

    Hej tjejer! Ligger här med en snart ett dygn gammal Hugo på bröstet. 04:27 kom han efter en ganska besvärlig sista halva av förlossningen. Han är grinig och vill inte alls sova i den där plastlådan de har på BB, så maken och jag sover i skift inatt så får den som är vaken ha lillkillen på bröstet. Han hade en tuff start i livet, förlöstes med sugklocka och hade lite svårt med andningen första timmen så han och maken var på neonatalavdelningen medan jag blev ihopsydd och tillfixad. Men han är alldeles perfekt, 3814 g och 52,6 cm. Kan skriva mer om förlossningen sen när jag orkar dra fram datorn :) Hoppas ni andra har det bra :)


    Stort grattis!! Vilken tuff start, tur att allt gick bra o att det är bättre nu. Njut nu av allt bebisgos!
  • jewel

    Jag känner verkligen med er som haft jobbiga förlossningar. Själv har jag gjort två kejsarsnitt pga förlossningsrädsla o jag kan inte ens föreställa mig att gå igenom det ni gått igenom. Ni är grymt starka, tjejer!!! <3

  • jewel
    FörstaIVF skrev 2016-11-23 18:07:35 följande:

    Hej alla!
    Läste din förlossningsberättelse frmid och känner verkligen med dig!!! Det låter fruktansvärt jobbigt, hoppas ni kan ta igen er nu hela familjen tilllsammans <3
    Kan ju passa på att berätta att vår egna lilla guldklimp kom i måndags! På utsatt dag till och med :) det hela gick väldigt fort, kl 9 på morgonen börjande jag få som molande mensvärk men tänkte inte så mkt på det, körde lite styrkeövningar och moppade golvet i huset! Till slut övergick det så sakteliga till värkar för jag var tvungen att stanna och andas ordentligt.. så kl 15 fick min sambo komma hel från jobbet vid 16 var vi på förlossningen, öppen 5 cm! Två timmar senare var jag helt öppen och kl 18.25 föddes vår pojk. Det nästan lite för fort... man hann liksom inte med och när han var ute så fattade jag liksom inte vad som hänt. Men han är helt underbar och jag är otroligt tacksam att allt gått så bra :)


    Stort grattis! 
Svar på tråden Höstbebisar efter IVF 2016