Räddaren i förkylningstider – så lindrar du nästäppa hos hela familjen

För många barnfamiljer pågår nu en utmanande period, kantad av mycket förkylningar och därmed också en hel del VAB (vård av barn). Oavsett var du befinner dig i livet kan en förkylning och dess konsekvenser bidra till besvärliga dagar och nätter med täppta näsor hos såväl vuxna som hos små barn. Men det finns lösningar som kan hjälpa hela familjen att andas lättare. Här hittar du tips på hur du förbereder dig och lindrar besvären på bästa sätt!


ANNONSSAMARBETE: Renässans

Den kalla årstiden är här för att stanna ett tag till, och så även förkylningarna. Många barnfamiljer har nu gått in i en slags förkylningsstafett där den ena sjukdomsperioden avlöser den andra. 

Att vara täppt i näsan går ofta hand i hand med en förkylning, och det kan vara ett påfrestande tillstånd som kan kännas som ett hinder i vardagen. 

Det finns olika sätt att bli av med nästäppa, och en sak som är viktig att veta är att det finns hjälp att få – oavsett vilken ålder du är i. 

Vare sig om det är ett barn, tonåring eller en vuxen som drabbats av täppt näsa kan det vara rejält besvärligt. Det kan drabba vem som helst, utan hänsyn till vad du befinner dig i för stadie i livet och var du befinner dig i världen. 

Så kan du lindra förkylningar

Förutom att tvätta händerna regelbundet, använda handdesinfektion och undvika nära kontakt med förkylda personer finns det produkter som passar utmärkt för barnfamiljer att ha som en självklar del i sitt badrumsskåp.

Under de kalla årstiderna, då det är högsäsong för förkylningar i Sverige, kan du med fördel använda produkter med rensande effekt för att på så sätt undvika näsproblem. Renässans nässprayer och näsdroppar återfuktar och hjälper till att rena både barns och vuxnas näsor utan att varken torka ut eller skada nässlemhinnan. Produkterna ger effekt utan att bli beroendeframkallande, vilket kan kännas tryggt för dig och din familj att använda Renässans hur ofta ni vill året runt. 

Förutom att vara förberedd inför förkylningstider kan det även vara praktiskt att ha med sig produkter som lindrar nästäppa på resan. Man vet aldrig när en förkylning eller allergi kan dyka upp, det kan därför vara bra att addera Renässans såväl i ditt reseapotek som i ditt hemmaapotek. 

Så behandlar du nästäppa som gravid 

Ett symtom som många gravida får uppleva under sin graviditet är nästäppa. Det för många redan ansträngda tillståndet blir lätt mycket påfrestande när något så självklart som att andas in och ut genom näsan blir ett problem. Men obehaget går att lindra. Samtliga av Renässans produkter går att använda av dig som gravid. Det är även ett skonsamt alternativ för dig som ammar, detta helt utan risk att bli beroende. Renässans nässprayer och näsdroppar är baserade på saltlösningar, som verkar utan att vara beroendeframkallande.

Snorig bebis? Så lindrar du nästäppa hos spädbarn 

Även de allra minsta kan drabbas av nästäppa. För spädbarn kan en täppt näsa skapa stort obehag då bebisar upp till sex månader inte kan andas genom munnen. En snorfri näsa är då extra viktig, och likaså att använda lösningar som är skonsamma för näsan. 

För spädbarn är Renässans endospipetter enkla att använda. Dess näsdroppar rengör näsan från slem och återfuktar. 

Så får ni som barnfamilj bukt på förkylningarna 

Att gå i förskola eller skola bidrar till stor exponering av olika sorters smittor. Det är därför inte ovanligt att som barn vara förkyld i många och långa perioder. Barn som leker, gosar eller äter tillsammans med varandra bidrar lätt till att förkylningssymtomen vandrar från familj till familj. Renässans nässprayer och näsdroppar kan hjälpa både barn och vuxna att lindra nästäppa orsakat av till exempel förkylning, allergi eller bihålebesvär.

För spädbarn, barn och vuxna:

  • Renässans Naturell nässpray och endospipetter

Renässans endospipetter och Renässans Naturell nässpray finns att tillgå för hela familjen. Med sina skonsamma ingredienser lindrar Renässans nässpray och endospipetter täppta näsor för att lösa upp och motverka intorkat snor. Den hjälper även till att rengöra näsan från damm, smuts och pollen. Även gravida och ammande kan med fördel använda Renässans nässprayer och näsdroppar.

För vuxna och barn från tre år och uppåt finns olika nässprayer att tillgå ur Renässans sortiment. 

För vuxna och barn från tre år: 

  • Renässans Naturell Plus nässpray 

Bland Renässans nässprayer finns även ett plussortiment. Renässans Naturell Plus passar barn över tre år samt vuxnxa. Renässans Naturell Plus nässpray hjälper till att dra ut vätska från den svullna nässlemhinnan genom att salthalten är högre än den i kroppen. Precis som Renässans övriga produkter ger denna nässpray inget beroende.

  • Renässans Aloe Vera nässpray 

Är du ute efter en nässpray som rengör och samtidigt lugnar nässlemhinnan? Då är Renässans Aloe Vera nässpray ett hjälpmedel för dig. Nässprayen verkar utan att torka ut. Användningen av Renässans Aloe Vera nässpray är inte beroendeframkallande och kan användas av vuxna och barn över tre år.

För vuxna och barn över sex år: 

  • Renässans Mentol och Renässans Mentol Plus

För vuxna och barn över sex år finns Renässans Mentol och Renässans Mentol Plus som innehåller uppfriskande mentol. Precis som Renässans Naturell verkar Renässans Mentol Plus genom en lite högre saltlösning och lindrar nästäppa vid till exempel allergi, förkylning, bihålebesvär eller graviditet.

stats