• sleeping angel

    Zoo eller tivoli i köpenhamn med en 5 och 3½ åring?

    Som ovan undrar, vilket är bäst med en 5 åring och en 3½ åring, 6 månaders hänger nog med på varsomhelst.
    Vi kommer att vara där i slutet av juni och har bara råd och tid med en av dessa.
    Zoo tänkte vi först men sen sa min syster (som är 24 och inga barn) att det var ett tråkigt zoo, hon hade gått på tivoli.
    Någon som har något råd?

  • Svar på tråden Zoo eller tivoli i köpenhamn med en 5 och 3½ åring?
  • Lady A

    Tänkte också tipsa om Bakken. Tivoli är lite mer hektiskt och en barnfamilj behöver ju inte direkt de värsta karusellerna. Bakken är billigare också, inget inträde och åkband för ca 200:- danska om ja ginte minns fel.

  • buselibus

    Vi åker till båda varje sommar och jag tycker att de är bra resmål.

    Zoo är lite långtråkigt om man går runt och ser på alla djuren. Vi hoppar över lite och stannar lite längre på lekplatserna, finns en med trädjur man kan sitta på o en saffari bil, och en större. Aporna tycker mina barn är roligast, de finns på två ställen, bäst är inne där det är glasväggar. Lejonen var också populära. Man kan hyra en skrinda för 50 dkr och köra runt barnen, väskor i.

    På tivoli tycker jag att mycket är för äldre barn med mina barn älskar att åka båt på riktigt vatten sen finns där några till som går sakta. Spöktåget åkte min äldsta och var stolt över sig själv efteråt. De tycker att tivoli är roligare än zoo.

    På Bakken var vi en gång och jag tror där fanns två karuseller som barnen kunde åka, en med veteranbilar och en med ankor, sen var allt för större. Jag hade aldrig orkar åka dit utan bil, det hade jag inte till zoo heller förresten.

  • paulamammatill3

    Hejsan!

    Jag bor i malmö och har ca: 20 minuter till Köpenhamn. Brukar åka varje år till ZOO i köpenhamn. Tivolit tycker jag är så stressigt. Mina barn är 10 resp 7 år och dom älskar ZOO. Dom har ju byggt ut ZOOet förra året så det är super stort nu och jätte fint. Om man tycker att det blir dyrt med ZOO och tivoli skulle jag rekomendera TOSELILLA det fungerar alltid. Ska själv ditt nu den 7 juni och en gång till i slutet av Juli då mina barn bara älskar det.

    Kram Paula

  • pgson

    Zoo utan tvekan. Många timmars nöje. Tivoli är stressigt för de små. Då är Bakken bättre. Mer att göra.

  • Dinturiel

    Hade valt zoo utan att blinka. Mer att titta på, stor lekplats plus ett barnzoo där de små kan få klappa getter osv. Var där i helgen med våra små på 4 och 6 och de tyckte det var jättekul.

  • Mamma Kråkan

    Vi är nyss hemkomna från zoo i köpenhamn & var både där och på tivolit och jag hade defentivit åkt på zoo det var super uppskattat av alla dvs våran 1 åring & 4,5 åringen & mina syskon på 15 & 18. zoo är inte alls tråkigt utan alla hade super kul finns massa aktiviteter, spel & information runt dom olika djuren. Vi är på kålmården varje år och detta var 20  gånger bättre. dessutom kommer man sååå nära djuren min dotter stog länge och tittade på isbjörnen som endast stog 4 meter bort. {#lang_emotions_laughing}


    Nu bloggar jag här igen :)
  • Fattosh

    Hej! Vi ska åka till zoo i Köpenhamn med våra barn för första gången. Några bra tips osv. 
    Pojken är 1 år och flickan ska bli 3 i år.  

  • Meddelande borttaget
  • tumennmaate
    Mycket bra Zoo i centrala Köpenhamn.
    Finns ganska skralt med parkering och vi parkerade cirka 3-400 meter ifrån på en bakgata där man enkelt betalar med EasyPark. Smidigt att köpa biljett i entrén när vi var där, men vid dagar med extra mycket folk är det säker enklare att förköps sin biljett online innan besöket - https://tiqets.tp.st/WcfFRJqT
    Det är smidigt att hitta runt i parken tack vare den bra kartan man får när man går in.
    Bra utbud med restauranger inne på området, och till helt ok priser. Det är såklart lite högre med det får man räkna med inne i parker som denna. Kaffemoped finns på området med gott kaffe, fint efter maten :) kostade runt 40 danska kronor för en caffe latte eller Americano.
    Finns bra lekplatser inne på området där man kan pausa en stund. Finns också gott om bänkar där man kan stanna och fika.
    Parken är absolut värt ett besök!
  • Bergegardh

    Zoo alla gånger. Har barn i åldrarna 1,5år 5år och 7år och vi har gått på zoo de senaste 3åren. Först nu jag kan tänka mig tivoli med de äldre barnen, då är 5åringen på gränsen ändå.

Svar på tråden Zoo eller tivoli i köpenhamn med en 5 och 3½ åring?