Svensk "utdöd" mat
Vad jag söker är svensk mat men som inte är vanlig idag.
Ex. svartsoppa är inte vanlig i sverige men är dock inte ovanlig ändå.
Barkbröd är dock ovanligt men som många hört talas om så ett recept är ok.
Surströmming är inte vanligt i hela sverige men är ändock vanligt i vissa delar av landet.
Torkad getpung är ovanligt och därför är recept ok.
Kan vi inte försöka få ihop lite "utdöda" recept som vi kan försöka få ihop och smaka på.
Recept på dryck eller fast föda är ok. Tallbarste är ok då det ej är många som använt detta. kanske en fin maskroskryddad sork inbakad i lunglav på kolbädd eller liknande.
Alltså lite matkultur i historiskt perspektiv efterlyses.
Kanske någon har något gott från sin farmors mor eller liknande i sina historier.
Gott betyder inte accepterade djur/växtarter av idag utan kan mycket väl handla om grävling eller kaveldun.
Det enda jag kan bidra med nu är valfri fisk invirad i näver och valfria kryddor och sedan instoppad bland glödheta stenar och sedan övertäckta med jord i cirke 6 timmar. Blir liksom lite inkokt.