• Igelkotten Sthlm

    Bricanyl eller Ventoline?

    Är det någon skillnad på verkningsgraden på Bricanyl och Ventoline? Vår dotter fick Bricanyl utskrivet när hon var ett halvår ungefär och nu senast så fick hon Ventoline (vid 1 år och 4 mån). Är det ena starkare kanske, någon som vet någonting om på vilka grunder man förskriver dessa läkemedel?

  • Svar på tråden Bricanyl eller Ventoline?
  • gnagaren

    Jobbigt.

    Jag känner igen det där.

    Liam var 7 v första gången han åkte på RS.
    Vid 4 mån var det dags igen.

    Nu har han fått konstaterat förkylningsastma, och han böhever inte ens bli förkyld utan det räcker med minsta lilla bacill.

    han har varit sjuk sen 6. e mars.

    Måste erkänna att läkaren hade fel om ventoline. Han menade nog bara det flytande.

    Jag kollade koderna i fass. och det var samma (samma läkemedel)

    Är du orolig för henne, så tycker jag att du ska åka till barn och även få pulmicorten som tar bort infektionen och läker ut förkylningen i luftrören

  • Malwa

    Det borde ju vara skillnad på dem eftersom jag inte får ta min bricanyl nu när jag är gravid, så istället fick jag ventoline!

  • Igelkotten Sthlm

    Gnagaren --

    Usch stackars lilla Liam, astma är verkligen en av mina största skräcker - så otäckt när andningen påverkas!!

    Märkligt att inte läkaren skrev ut pulmicort för att hjälpa till med infektionen i luftrören, nu blir jag ännu mer fundersam. Kanske man skulle boka tid hos en "riktig" barnläkare och kolla upp henne som du säger.

    Malwa --
    Ja det verkar ju vara någon typ av skillnad ändå. Är det inte Bricanyl man får för att stoppa upp värkarbetet om det sätter igång för tidigt också?

  • Malwa

    När jag väntade förra barnet sa dom att bricanyl kan ge kraftiga sammandragningar som i de sista veckorna kan framkalla en för tidig förlossning, sen vet jag inte riktigt efterrsom jag läst om folk som fått bricanyl just MOT sammandragningar?

  • Majsan70

    Igelkotten

    Jag tycker att nmi skall boka tid hos en astmaläkare och inte hos en "riktig" barnläkare. För att få en ev. astma väl behandlad krävs det en expert på området. Vanliga läkare vet inte på långa vägar lika mycket om astma och de olika vägarna man kan gå till en riktig behandling.

    Mina barn har alla tre astma och jag har alltså lev t med det i 14 år nu. Alla möjliga mediciner har vi gått igenom för att komma till rätt behandling avvar o en av barnen.

  • gnagaren

    majsan
    på barnkliniker brukar dom ha astmaläkare. dock inte i alla kommuner.

  • Majsan70

    gnagaren

    Nej, det är inte alltid de har riktiga astmaläkare ens på barnkliniker. Allt beror på vem det är som jobbar. Alltså får man söka reda på en man verkligen vet är.

  • Igelkotten Sthlm

    Majsan --
    Men hur hittar man en astmaläkare då, måste man få en remiss från vårdcentralen? Eller kan man ringa direkt till en specialist-klinik?

  • gnagaren

    Kan du inte kolla upp med din barnklinik, annars vårdcentral.

    Vi har som sagt spec astma/ allergiläkare på våran barnmot, där dom även lär ut hur man sköter inhallering mm.

    Ring o kolla

  • Igelkotten Sthlm

    Gnagaren --

    Ja jag får göra det. Tack för hjälpen!

  • Majsan70

    Igelkotten

    Jag sökte på specialistläkare till mina barn. Eftersom jag tycker att den vanliga vården funkar skitdåligt så har vi privat lkare vilket är jättebra. Där får man alltid tider direkt.

Svar på tråden Bricanyl eller Ventoline?