Inlägg från: Anonym |Visa alla inlägg
  • Anonym

    Djurvänligt med mera vegetariskt på julbordet

    Tow2Mater skrev 2025-01-04 18:25:50 följande:

    Vad tycker du TS om labbodlat kött? Själv tycker jag det är en bra ide som borde drivas vidare.


    Labodlat kött är fantastiskt, precis som 3-d-kött.
    Åt det senast på Pinchos nyligen, en trevlig upplevelse för mig som inte ätit kött på 30 år.

    Inte riktigt som jag minns kött, precis som min man sa. Men ett fullgott komplement.
  • Anonym
    välbärgad man i mina bästa år skrev 2025-01-04 13:59:04 följande:
    Mitt inlägg kanske blev lite felvinklat men förstå mig om jag uttrycker det så här. Det är betydligt fler vegetarianer och veganer som kritiserar kött, fisk och fågelätare än vad det är kött fisk och fågelätare som kritiserar vegetarianer och veganer. Gråter

    Själv skulle jag nog kalla mig för ALLÄTARE!
    Och jag upplever det precis tvärtom.

    JAg struntar i vad andra äter, men hos mig bjuds inte på kött.
    Och som du säger, duger inte det jag bjuder på så ta med eget eller ät tillbehören.

    Det värms dock inget i mitt kök som tagit omvägen förbi slakthuset.
  • Anonym
    Anonym (Hej) skrev 2025-01-05 11:01:10 följande:
    Jag hade med kunnat tänka mig att testa. Då kan man odla fram ren muskelmassa utan fett, brosk och senor. Glad
    Det 3D-printade "köttet" är helt vegetariskt och absolut att föredra dock.
  • Anonym
    Anonym (M) skrev 2025-01-05 12:04:01 följande:
    Fast frågan är om det verkligen är det, jag kunde inte hitta några siffror på näringsinnehåll. Jag skulle ju också vilja se siffror som visar på att det faktiskt är bättre än kött om man ser till vad som går åt för att producera det kontra animaliskt kött. Sådana beräkningar är ofta bristfälliga och missar gärna viktiga aspekter och delar i produktionskedjan vilket gör beräkningarna missvisande. 

    Utav det jag kan hitta finns det bara på pinchos restauranger i Sthlm området. Lite för långt bort för mig att åka och testa. 
    Jag har ätit det i en mindre småstad i en annan del av landet, också på Pinchos.

    Vi hittade jättebra info då, när vi åt det. Tyvärr sparade jag inte detta och ids inte leta igen. JAg har redan fått svaren jag behövde.

    Jag har klarat mig utan kött i så många år så för näringsinnehållets del skulle det, för mig personligen, inte spela någon roll. Detta åt jag mest av nyfikenhet men hade gärna fortsatt äta det om det fanns att köpa i butiker i min stad.

    Fick först nys om detta på "Sveriges Mästerkock" i TV4. Leta gärna efter det programmet om du är intresserad.
Svar på tråden Djurvänligt med mera vegetariskt på julbordet