Inlägg från: TheMuffinWoman |Visa alla inlägg
  • TheMuffinWoman

    Makrill i tomatsås?

    Hej,
    Jag är gravid i sjätte veckan och har fått avsmak för vissa saker jag brukade tycka om (havregrynsgröt smakar konstigt nu, äppelpaj smakar ingenting och jag vill kräkas bara jag ser en varmkorv). Makrill i tomatsås på fullkornsbröd är det enda som funkar för mig just nu. Jag vet att makrill är en nyttig fisk men i hur stora mängder? Kan jag till exempel äta makrill varje dag eller är det ej rekommenderat?

    Tack på förhand!
    // Josefine
  • Svar på tråden Makrill i tomatsås?
  • TheMuffinWoman
    Anonym (?) skrev 2024-12-02 13:38:15 följande:
    Vad har livsmedelsverket för rekommendation
    Vad säger din BM?
    Jag har inte frågat barnmorskan än men bör nog göra det. Livsmedelsverket rekommenderar fisk två-tre gånger i veckan, så jag tar det som att det är okej att äta min makrill varje dag? Ville mest dubbelkolla
  • TheMuffinWoman
    Anonym (?) skrev 2024-12-02 13:55:19 följande:
    Makrill är fisk. Hur får du ihop att det är ok att äta makrill sju dagar i veckan?

    7>3
    Jag menar två till tre gånger i veckan MINST.
  • TheMuffinWoman
    Anonym (Google is your friend) skrev 2024-12-02 13:59:49 följande:
    De rekommenderar fisk och skaldjur 2-3 gånger per vecka och just fet fisk (makrill t ex) en gång i veckan. (Se länk i förra inlägget.)

    Vårt råd om fisk till gravida är, precis som du skriver, att äta fisk och skaldjur två-tre gånger i veckan, och variera mellan feta och magra sorter. Makrill räknas till feta sorter. Att äta fet fisk ungefär 1 gång per vecka är bra. Välj gärna miljömärkt fisk. Vill du veta om just din favoritfisk går bra? Fråga Liv! Där kan du skriva in olika livsmedelsprodukter och snabbt få svar på om de går bra att äta även när man är gravid.
    Tack!
Svar på tråden Makrill i tomatsås?