Inlägg från: Anonym (Muren) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Muren)

    Hur ändrar jag MITT beteende?

    Jag är tillsammans med en kvinna som har ADHD. Jag älskar verkligen henne då hon i grunden är en väldigt omtänksam, snäll och rolig person. Sedan har vi ju de här sidorna att hon pratar precis hela tiden, hennes impulskontroll kanske inte är den bästa trots att hon medicinerar mot sin ADHD.

    Ibland gör hon väldigt oväntade saker som i princip gör mig stum och jag blir förbannad på insidan men tyst utåt och så försöker jag bearbeta vad som precis hänt. Jag kan inte prata med henned är och då eftersom min impuls är att med hård ton säga hårda saker åt henne och då vet jag att hon bryter ihop eftersom hon är en känslig person. Jag har fått reda på att mitt beteende när hon gjort något tokigt kallas för Stonewalling. Min partner tycker inte alls om när jag blir så där. Hon ser det som en typ av psykisk misshandel. En misshandlande snubbe är det sista jag vill vara.  


    De tre senaste gångerna jag byggt upp denna mur beror på följande saker. Hon, jag och hennes barn på ett fik - En mc kille utan hjälm glider förbi och hon faller direkt och typ berättar vad hon skulle vilja göra med honom. Hennes barn reagerade till och med och påminnde henne om att jag är med. Mur 1.

    Vi är på en Outletklädbutik. Jag köper några plagg. Hon köper massor av plagg, tömmer sitt konto och ber mig swisha henne 1000 kr för att hon ska få med sig allt. Mur 2

    Vi är på resa. Under sista dagen har jag betalat allt frukost, lunch, middag, fika, taxi osv. Jag har burit en massa saker åt hennes barn. Vi hittar ett kafe att hänga på innan planet ska gå och hon köper bara fika åt sig själv och sina barna. Trots att jag nämner att det vore bra med en kaffe när man ska köra bil halva natten efter att vi landat. Mur3.


     


    Jag bygger upp den här muren varje gång det känns som att hon försöker skada mig. Vi har pratat om det och det är absolut inte hennes mening utan har nog mycket att göra med hennes ADHD..  

  • Svar på tråden Hur ändrar jag MITT beteende?
  • Anonym (Muren)
    Jemp skrev 2024-10-28 09:30:02 följande:

    Ska ni fortsätta ihop kan nog familjerådgivning/parterapi vara en bra idé, så ni får hjälp att lära er kommunicera. 


    Hon är den som gör fel till att börja med, tveklöst. Men att direkt ta till ?hårda ord och säga hårda saker? eller att stänga av och bli tyst (var tvungen att googla på stonewalling) är ju inte särskilt bra sätt att kommunicera på. Varför inte prata i normal ton första gången?


    Att kunna ta det i normal ton är ju vad jag önskar att jag kunde. Men varje gång något likanande händer blir jag typ chockad eftersom det är något oväntat som sker. Det känns lite grand som när du kommer ut och har fått en parkeringsbot. Man blir förbannad - Det känns bara onödigt.
  • Anonym (Muren)
    Anonym (Bippo) skrev 2024-10-28 11:36:08 följande:

    Ts! Jag glömde säga att du alltså inte ska ändra på dig och bara acceptera att bli överkörd och må dåligt; däremot tycker jag definitivt att du ska pusha för att det görs en utredning för bipolär.


    Det där är lite intressant. Hon har en bipolärdiagnos på papper. Men tillsammans med psyk håller de på och reviderar den diagnosen mot att det är ADHD hon egentligen har.
  • Anonym (Muren)
    Anonym (C) skrev 2024-10-28 12:42:44 följande:

    "Öhhh, psykologer, säkert bipolär och ADHD"

    Vad diagnoserar ni TS med då, som blir sur och tyst tror att en med ADHD ska kunna läsa allas tankar? 


    Haha ja vad ska man diagnosticera mig med? Kanske lite Autistisk eller Aspberger. Jag gillar struktur, ordning och logik.
Svar på tråden Hur ändrar jag MITT beteende?