Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Hur snabbt flytta ihop när man har barn?

    Min man och jag bestämde efter tre månader att vi ville flytta ihop. Han sa upp sin lägenhet och flyttade in tre månader senare. Men då passade allt så perfekt att vi helt enkelt var väldigt, väldigt säkra. Och vi hade en del livserfarenhet, var båda 40+. Han hade inga hemmaboende barn, men jag hade tre. Jag frågade dem alla tre, enskilt. 

    Det är nu 16 år sedan och mina barn har hunnit flytta hemifrån. Men de har trivts så bra så med honom och hade inte bråttom att flytta. 

    Frågan är ju om det finns faktorer som kan göra det svårt. Om någon av barnen upplever att de får det "sämre", då är det ett problem. Eller om de inte trivs ihop. Eller någon känner sig bortglömd eller orättvist behandlad. 

  • AndreaBD
    Anonym (Py) skrev 2024-10-26 09:51:40 följande:

    Jag skulle vilja gå så långt att säga att det är tecken på brister i föräldraskapet att flytta ihop så snabbt och dessutom genom att flytta på barnet. Jag tycker att du ska söka stöd i ditt föräldraskap för att få hjälp att lära dig att prioritera dina barn.


    Och hur skulle du kunna veta det? 
  • AndreaBD
    Dexter dot com skrev 2024-10-26 14:19:26 följande:
    Ja, helt seriöst. Min erfarenhet är att det tar längre tid att lära känna varandra så bra så man kan avgöra om relationen kommer hålla på sikt. Innan det skulle jag inte involvera barn.
    Det är faktiskt inte sant. Det finns folk som man kan lära känna väldigt snabbt. Antagligen människor som är lik en själv, och som är öppna. Sedan finns det folk som det tar lång tid att lära känna. Det märker man ganska snabbt. 

    Dessutom - om det finns frågetecken, om det finns potentiella problem någonstans, så vill man säkert ha mer tid på sig för att lära känna personen bättre. Men, om allt stämmer, om personen är öppen, man är på samma våglängd, och man ser att personen har en kärleksfull ursprungsfamilj och en bra vänkrets - då lär det inte bli några överraskningar. 
  • AndreaBD
    Dexter dot com skrev 2024-10-26 13:42:58 följande:

    Jag hade inte ens involverat barnen efter redan ett år, än mindre flyttat ihop. 


    HUR gör man detta? Det hade inte gått. Jag kunde inte lita på att mina barn inte dyker upp plötsligt, även när de var hos sin pappa. 
  • AndreaBD
    Anonym (Fia) skrev 2024-10-26 14:47:06 följande:

    Ts kör på alldeles för snabbt men jag håller inte med de som hävdar att man alltid ska vänta tills barnen flyttat ut. Alla bonusfamiljer är inte kaos och det kan även vara gynnsamt. Jag märker av en annan balans sen jag tog in min sambo i barnens liv. Som ensam förälder med barn är det lätt att barnen får allt fokus jämt. Att lära sig att ibland stå åt sidan, som barn får göra i en kärnfamilj, behöver inte vara skadligt. Likaså att se hur en kärleksfull och respektfull relation mellan två vuxna ska se ut, något många skilsmässobarn aldrig upplevt. Så att konsekvent säga att man aldrig ska flytta ihop med barn är fel, däremot måste det ske varsamt och lyhört och man måste vara redo att backa om barnen signalerar att de mår dåligt av situationen.


    Definitivt! Mina barn reagerade också positivt när min nuvarande man flyttade in. Deras pappa har depression och viss alkoholmissbruk, och då var det nog för dem också att se något mer positivt, en bra relation och stabila vuxna. 
  • AndreaBD
    Anonym skrev 2024-10-27 10:42:50 följande:
    För att de är för gamla?
    Min son var över 20 och bodde växelvis. Han tyckte väl att det var trevligt att träffa båda föräldrar? 
Svar på tråden Hur snabbt flytta ihop när man har barn?