Inlägg från: Anonym (Tvillingmorsan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tvillingmorsan)

    Hur snabbt flytta ihop när man har barn?

    Jag skulle inte gå så långt som att skriva att du borde söka hjälp, men varför så bråttom? Ja, det är oansvarigt.

    Varför måste man till varje pris flytta ihop när man har barn på varsitt håll? Det kan man göra när barnen är utflugna, eller möjligen efter några år om det funkar.

    Jag förstår att din omgivning är kritisk TS.

    Jag och min man hyrde en stuga i nästan två år innan vi köpte vårt hus. Vi hade inte bort ihop innan och inte varit ihop så länge.

    Detta var innan barnen. De låg i magen när vi flyttade till vårt hus.

    Att ens tänka på en så stor investering som gemensamt husköp innan man har levt med varandra i vardagen och känt efter, är vansinne. Och då hade vi ändå inte barn. 

    TS, du och din nya har valt varandra, men era barn har inte valt detta. Så länge man är barnlös kan man göra som man vill. Men så fort man blir förälder måste man sätta deras bästa först. Alltför många föräldrar verkar inte fatta detta. 

  • Anonym (Tvillingmorsan)
    Anonym (Tess) skrev 2024-10-26 11:09:04 följande:

    Men herregud så överdrivet.


    TS, jag tycker alla tar i lite väl mycket här. 


    Trivs era barn ihop?


    Om barnen inte trivs ihop borde man inte ens tänka på att skaffa gemensamt boende där barnen ingår. Hur skulle det fungera? Hur skulle barnen må i ett sådant hushåll? 

    Sjukt oansvarigt.

    Om barnen trivs ihop är det förstås en annan sak. Men man måste komma ihåg att det är en jäkla skillnad på att trivas ihop när man bor på olika håll, och att dela vardag, dela hem. TS och hennes nya har alldeles för bråttom. 
  • Anonym (Tvillingmorsan)
    Anonym (???) skrev 2024-10-26 11:12:20 följande:
    Det beror ju på ens barn, deras inställning och omständigheterna. Mina barn var positiva till flytt. 
    Det klart att det finns solskenshistorier där det inte bara funkar för barnen, utan de rent av gynnas av en ny familj. Större boende, fler syskon som de kanske älskar, bättre än de hade det innan? Jag vet flera sådana fall.

    Men det beror ju, precis som du skriver, helt på omständigheterna. Det kan bli tvärtom också, och allt däremellan. Och även i fall där barnen av olika skäl skulle gynnas av en flytt, och vill bo ihop, bör man inte ha för bråttom. 
  • Anonym (Tvillingmorsan)
    Anonym (Tonårsmorsa) skrev 2024-10-26 19:26:21 följande:
    För att vi älskar varandra? 
    Det kan ni inte veta efter mindre än ett år. Och man kan älska varandra utan att bo ihop.

    Men oavsett vad ni känner, är det irrelevant. När man är barnlös kan man göra som man vill. Men så fort man blir förälder, måste man sätta barnens bästa framför sina egna önskemål. Är ni så omogna och oansvariga att ni inte har lärt er detta?

    Det klart att man kan träffa en ny kärlek. Många gör det.

    Men finns barn med i bilden tar man det LUGNT. Man tvingar inte barn att flytta ihop med nya människor de knappt känner, eller inte har känt särskilt länge.

    Om ni verkligen älskar varandra, om er relation verkligen är seriös, har ni inga problem att vara särbo tills barnen är äldre.
Svar på tråden Hur snabbt flytta ihop när man har barn?