• Sk007

    Faderskapsutredning

    Anonym (Hej) skrev 2024-10-23 13:31:44 följande:
    Menade mest skriftliga formuleringar, nämndes att det skulle bli ett brev. Det kanske är enligt en färdig mall standardbrev som alla får? I så fall kanske någon här kan berätta om sitt brev om någon varit med om det?
    Jag fick en kallelse. Åkte dit och de tog ett blodprov. Sedan fick jag lämna en kort redogörelse om min relation till kvinnan ifråga.
  • Sk007
    Anonym (Hej) skrev 2024-10-23 13:42:52 följande:
    Åh tack för svar! Minns du hur det stod i kallelsen? Upplevde du texten som otrevligt?
    Minns inte exakt vad som stod i kallelsen men det fanns inget otrevligt över den. 
  • Sk007
    Anonym (Hej) skrev 2024-10-23 15:13:09 följande:
    Så varför skrev du då att han skulle svara det är jag? hur ska de göra om han inte svarar att det är han? Hur vet de vem de ska hämta om det inte finns leg?
    Polisen behöver inte alltid leg för att kunna hämta in en person.
    Skulle så vara fallet skulle väldigt få kriminella bli hämtade av polisen.
    Enda chansen att de inte ska kunna hämta in honom är om kvinnan som angivit honom varit för vag i sin angivelse.
  • Sk007
    Anonym (Hej) skrev 2024-10-23 16:42:06 följande:
    Allt det går ju att komma runt, skrev ju också det hur blir det om han inte har något leg. Och inte alla som tar körkort eller skaffar pass eller finns på Google. Att hålla sig hemifrån har vi redan tagit upp. Inte säkert någon pekar ut honom heller.
    Om personen helt vill gå under jord kommer polisen att få svårt att hitta honom. Men då gäller det att den personen är beredd på att avsluta sina bankkonton, aldrig besöka vården, inte ta ett jobb i sitt eget namn, inte besitta en bostad i sitt eget namn, inte äga en bil, inte ha kontakt med sina föräldrar osv. 
  • Sk007
    Anonym (Hej) skrev 2024-10-23 19:24:48 följande:
    Menar att han kan ju vara rakt framför ögonen på honom och jobba och allt, men om de inte vet hur han ser ut så vet de ju inte vilken man de ska ta med sig? Ska de tex kräva av 10 oskyldiga som tiger att de alla ska följa med i bilen?
    Ja, de tar med alla tio och testar dem. Eftersom ingen kan legitimera sig och ingen uppger sitt namn kommer det att stå n/n som fader.
Svar på tråden Faderskapsutredning