• Katt3rna

    Jag vill ha barn men han vill vänta

    Katt3rna skrev 2024-10-23 21:12:56 följande:
    Tack för svar. Hans oro handlar om barnen och att det inte ska hålla mellan oss. Jag har egentligen inte behov av att skaffa barn nu nu nu, utan mer att veta att det kommer bli av om en inte alltför lång framtid. Och eftersom det inte varit självklart från hans håll från början har jag nog pushat för att jag ska få det svart på vitt att han verkligen kommer vilja det och genomföra det med mig.
    Vi har bott ihop 1.5 år. Funkar väldigt bra med barnen, de gillade mig från första stund. Samarbetet med mamman är bra.
    Anonym (F) skrev 2024-10-23 20:32:58 följande:

    Jag tycker ni varit tillsammans alldeles för kort tid för att redan skaffa barn. Detta mest med tanke på att han har 2 barn. Hur länge har ni bott tillsammans även med barnen? Hur fungerar era relationer? Hur länge sedan är det han separerade från sina barns mamma? Hur fungerar samarbetet med henne? 
    Det tar lång tid för att "landa" i en bonusfamilj, 5 år tror jag forskningen säger.
    Han och även du behöver tänka på de barnen som redan finns. Skaffar man fler barn alltför snabbt i en bonusfamilj är risken stor att det blir ytterligare en separation vilket verkligen är olyckligt för alla och i synnerhet för de "första" barnen som redan varit med om en separation innan.


    med mig.
    Vi har bott ihop 1.5 år. Funkar väldigt bra med barnen, de gillade mig från första stund. Samarbetet med mamman är mycket bra. Tror det är 6 år sen eller något de separerade. Hon har ny man och egen bonusfamilj.
  • Katt3rna
    Anonym (Far till tre) skrev 2024-10-23 14:12:55 följande:

    Jag och min sambo hade liknande situation 

    Jag hade redan två barn , minsta fyra år när vi träffades och hon hade inga. Jag ville inte ha fler barn om jag fritt fick bestämma, men fatta att jag inte kan gislanhålla en annan människa pga det så att säga. 

    Det gick 7år innan vi till slut skaffa barn , då var jag 42 år idag är jag 46 och sonen vi fick är idag 4,5år. Det framgår inte hur gammal din man är och varför han inte vill ha fler barn, jobbar du skift eller saknar du körkort som gör att han redan vet nu att mycket slitgöra landar på honom och har man redan varit ensamstående med barn är man riktigt utsliten på den biten, eller så var det för mig i alla fall. 

    I mitt fall var det enkelt, jag ställde krav, du får ta körkort och byta jobb om jag skall orkar en gång till, om inte får du leta upp en annann man att skaffa barn med. Det låter kanske hårt men jag var ärlig mot oss båda.

    Hon tog körkort, jobbet blev dock inte som vi tänkt, pga pandemin och inflationen var det inte läge att sätta sig i skolbänken och familjens ekonomi fick gå före min bekvämlighet. 

    Det är skillnad på första barnet och om man gått ignom det två gånger innan det måste man förstå, inte för alla men för mig var det så.
    Samtidigt är det det roligaste jag varit med om, man njuter mycket mer när man är lite äldre eller kanske pga av att man vet hur snabbt de blir stora, jag njuter och tar tillvara på tiden med min sladdis för man vet att hux flux är de "för stora" 


    Han får nog lägga korten på bordet för det han gör nu är inte shyyst mot någon av er. Livet är "on hold  när en sådan sak ligger och gnagar i bakgrunden.

    Lycka till


    Hur känns det att du tog beslutet att skaffa barn trots att du egentligen inte ville ha fler barn? Hur kom det sig att du tog det beslutet? 

    Jag har utbildning, fast jobb och körkort. Det har varit lite struligt tiden efter examen med jobb och framför allt mitt mående då som inte var på topp. Så från början handlade det från hans sida om att jag skulle vara mer trygg och må bättre. Nu säger han att det handlar om de befintliga barnen, att han vill vara säker på att han gör det bästa för dem samt oro för att vi ska separera efter att barnen fötts.

    Han säger fortfarande att han vill. Även om vi gör slut och jag flyttar så säger han fortfarande att han vill och att han vet att vi kommer komma dit. Att han har en känsla av det och att hans känsla är att det hade varit så fint att bli pappa på nytt. Men han behöver först komma över sina rädslor.

    Jag förstår alla som säger att jag borde lämna och som inte tror på honom. Men jag tror på honom. Det är det som gör det så svårt. Han har många gånger och senast igår sett mig rakt i ögonen med tårar i ögonen och sagt att han vill ha barn med mig och aldrig skulle föra mig bakom ljuset.

    Men han kan inte lova NÄR. Men han säger att han vill inom ett år för att han inte heller vill bli för gammal. Samtidigt säger han att han inte vill hålla mig mer och är införstådd med och tycker det är vettigt att vi gör slut, även fast det, som han sa "är det jobbigaste jag varit med om sen pappa dog"

    Men fattar ni hur svårt det är att ta beslutet att lämna honom när han säger allt detta?

    Jag älskar honom så mycket så det är inte sant och han älskar mig lika mycket. Jag vill inte tvinga honom till något och jag vill verkligen verkligen leva mitt liv med honom.

    Jag vet fan inte vad jag ska göra.
  • Katt3rna
    Katt3rna skrev 2024-10-22 08:55:39 följande:
    Jag vill ha barn men han vill vänta

    Vet att det finns massor av såna här trådar och jag har nog läst allihop. Men jag behöver verkligen skriva av mig och få råd.

    Han har 2 barn sen innan och jag har inga. När vi började träffas ville han inte ha fler och det höll på att ta slut redan i starten av förhållandet. Men han sa att han kanske skulle ändra sig och vi bokade till hos parterapeut på hans bevåg.

    Tiden gick och vi har gått hos parterapeuten några gånger under 1 års tid. Han har gått från att inte vilja alls, till att vilja men inte veta när. Till att ge mig ett löfte om att vi ska börja försöka i november. Till att nu, inte längre vara säker på november och vilja skjuta på det nu.

    Jag harställt ultimatum nu, försöka i november eller göra slut. Han säger göra slut, för att han inte kan ge mig förhoppningar mer. Samtidigt har han bokat in tid själv hos terapeuten och säger att november inte är uteslutet.

    Vi mår båda såklart pissdåligt. Vi älskar varandra mycket och vill inte det här. Men han kan inte lova mig en dag då vi börjar försöka och jag fyller snart 31 år.
    Vad ska jag göra. Håller på att gå sönder.


    Anonym (J) skrev 2024-10-24 19:44:29 följande:
    Det är ju inte ens länge, kan förstå honom 
    Nej det är inte länge. Det som är problemet är att han inte ville ha fler barn när vi träffades och därför har vi behövt fundera mycket på om det funkar. Man måste ju ändå vilja samma om en så stor sak så tycker det är rimligt att prata om det tidigt. Sen kanske det inte är rimligt att skaffa barn så tidigt, vad vet jag. Men vi är ändå 30 och 45 år gamla så vi har inte all tid i världen. Och som jag nämnt tidigare, så handlar det mest om att jag behöver veta att han verkligen vill.
  • Katt3rna
    Anonym (Reality check) skrev 2024-10-24 20:13:41 följande:
    Om barn är viktigt för dig så borde du ha avbrutit i samma sekund som han sa att han inte ville ha fler barn. Han vill fortfarande "inte" ha barn, på så sätt att han inte sagt rakt ut att JA, han vill ha barn och är säker på det, så läget har inte ändrats ett dugg. Så du måste bestämma dig för om du vill ha barn eller inte i livet och utifrån det ta valet kring relationen. Dvs, om du vill ha barn så behöver du gå vidare. Om du stannar finns stor risk att du blir fruktansvärt olycklig.
    Förstår inte om jag är otydlig eller om många o tråden inte läser ordentligt? Han säger JA, att han vill ha barn och är säker på det. Han har sagt det oändligt många gånger.

    I början sa han inte det. Det tog kanske ett halvår och de senaste 1,5 åren har han sagt att han vill.
  • Katt3rna
    Anonym (J) skrev 2024-10-24 20:15:22 följande:
    Håller med. Sa han det från början så är det inget att satsa på. Det går inte att vänta på någon som kanske vill när han ändå varit tydlig med att han inte velat 
    Men kan inte människor ångra sig? Folk ångrar sig ju hela tiden om saker. Han säger att han ångrat sig.
  • Katt3rna
    Anonym (Tvillingmorsan) skrev 2024-10-24 20:55:17 följande:
    Enligt TS säger han att han vill. Men jag håller med, är det äkta?

    Ingen har skrivit något om att tvinga någon. Om han fortsätta förhala bör TS söka sig vidare, i stället för att stanna och försöka pressa honom.
    Vill inte tro så dåligt om honom att han skulle göra mig så illa och ljuga om det så länge. Men många verkar tro att det är det han gör.
  • Katt3rna
    Anonym (J) skrev 2024-10-24 22:05:05 följande:

    Minnet kan ju prova att prata med honom en gång till. Bara han inte säger att han kanske kommer vilja för att lugna dig för stunden men egentligen inte alls vill, att det är därför han låter tiden gå bara. Han låter som sagt osäker. men han vill väl inte göra dig ledsen 


    Hat pratat varje dag i flera dagar nu och han står fast vid att han vill. Det har han sagt i 1 år eller vad det är nu.
  • Katt3rna
    Anonym (Män och kvinnor är av motsatta kön) skrev 2024-10-24 19:36:48 följande:
    Detta inlägg ger mig en annan syn och jag har försökt sortera ut det som framförallt ger mig en annan bild av din och er problematik. 

    För mig är det uppenbart eller åtminstone mycket möjligt att han vill vänta med ett barn för din skull, och kanske allra mest för det ofödda barnets skull.

    Jag tycker absolut att det finns tecken som tyder på att du bör vänta med att skaffa barn.

    Det verkar ju vara uppenbart att du och ni båda har en del problematik.
    Så som du beskriver saker i dina inlägg finns det problematik och dåligt mående både hos dig själv, hos honom och därmed också i er relation.

    Om detta stämmer så bör ni ju inte sätta ett barn till världen i den här situationen. Om det stämmer så finns det ju risk för att barnet inte kommer till en miljö och en familj som är bra för det barnet. 

    Om er situation är sådan så tycker jag att det är mycket klokt av din man att han vill vänta. Jag tycker att du borde tänka över allt detta noga, och respektera att han vill vänta.
    Om inte annat så borde du tänka igenom allt för att säkerställa att barnet faktiskt ska få komma till en värld där allt är så bra som möjligt för barnet.
    För detta krävs åtminstone och självfallet den grundförutsättningen att mamman inte har dåligt mående.

    Om du älskar honom så mycket så borde du respektera hans vilja.
    Om han älskar dig så mycket så finns det säkert kärlek bakom hans vilja att vänta med barn.

    Ni bör vänta. Eller att helt avstå om ni båda har problematik och/eller om någon av er, eller båda, har dåligt mående.

    Du bör i första hand tänka på barnets bästa. 
    Barnets bästa är självfallet mycket viktigare än din egen starka barnlängtan.
    Förstår hur du tänker. Jag står verkligen och velar nu och funderar över hur jag och vi ska göra. Jag har mått dåligt men mår mycket bättre nu och det är därför jag inte ser några hinder. Men det har ju inte gått så lång tid och jag kan förstå rent logiskt att han vill vänta lite för att se att vi klarar av det och är helt redo.

    Jag lutar mer nu åt att jag kan tänka mig att vänta. Men problemet är att han nu inte vill ge en tidsram, vilket jag förstår. Också att jag inte vet om jag helt kan lita på att han kommer komma till skott så att det verkligen sker? Hade jag känt mig helt säker hade jag kunnat vänta in honom. Han är för viktig och det är egentligen bara han som jag vill ha som pappa till mitt barn ju.

    Jag tror eller snarare vet att min längtan och drift är så stark nu att det bara är så svårt mentalt och även kroppsligt på nåt sätt, att vänta. Hade jag kunnat pausa den biologiska driften ett tag hade jag gjort det. Barnets och de befintliga barnens bästa är såklart viktigast.
  • Katt3rna
    Internetpirat skrev 2024-10-25 09:34:04 följande:

    Hur skyddar ni er TS? Är han försiktig? Jag är i en nästan exakt likadan sits ( t.o.m åldrarna är nästan samma) förutom att min kille bara har ett barn sedan innan.

    Min kille vill inte föröska än och vet inte om han vågar men säger att han ibland känner barnlängtan. Frustrerande. Skyddar oss med avbrutet samlag så nästan som att han vill att jag blir gravid av misstag så han slipper ta ställning i frågan.


    Vi har haft kondom sen jag slutade med p-piller i somras. Slutade för att förbereda kroppen och han var införstådd med och respekterade det. Låter som att din kille ändå inte är lika rädd om ni kör avbrutet.

    Tack för att du delar och det är skönt att höra om fler i samma situation. Hur gamla är hans barn? Har du satt nån tidsram eller liknande?
  • Katt3rna
    Internetpirat skrev 2024-10-25 10:01:28 följande:
    Många landar ju i situationen när graviditeten är ett faktum och blir jätteglada. Kan ju vara att rädslan att skaffa barn i slutändan blit mindre än att förlora TS. Är allt verkligen så svartvitt i din värld?
    Tack för att du nyanserar diskussionen.
  • Katt3rna
    Anonym (Linda) skrev 2024-10-25 10:10:01 följande:
    Det är läskigt vaf lik vår situation är. Min partner och jag har gjort slut en gång för ett år sedan och nu återförrnats. Anledningen var barnfrågan. Han var velig men nu lutar han mer åt att han vill men behöver komma över rädslor. Han är t.ex traumatiserad pga att det gick så dåligt med hans ex när de skaffade barn. Parterapi har kommit på tal men ni verkar kommit längre som faktiskt gått i terapi. Har din partners rädslor inte blivit bättre alls?
    Tack för att du delar. Skönt att inte vara ensam. Jo det har blivit bättre, det säger han och det märker jag. Just därför som det är svårt att helt släppa. Det finns ju en strimma hopp.
  • Katt3rna
    Internetpirat skrev 2024-10-25 10:32:30 följande:
    Vete tusan hur rädd han är ( f.ö är jag samma som signaturen Linda, glömde vilket jag användenoch blev tokigt). Han kan ibland bli jättestressad över barnfrågan. Hans största rädsla verkar vara att det ska vara något fel på barnet (irrationell rädsla medger han) samt att man ska gå isär eftetåt eftersom det inte finns några garantier för att det ska hålla.

    Hans barn är 5 år, hur gamla är din killes? Jag har inte satt nån tidsram, tidsramar är i min erfarenhet så kenpigt - en ram i SIG kan ju göra att viljan inte upplevs som lika fri och för att en kille ska vilja något får de inte käna sig låsta är min erfarenhet (kvinnor med men verkar mest vara killar som är så). Försöker fundera ut någon tidsram för mig själv när jag är redo att lämna men svårt då jag inte kan tänka mig ha barn med någon annan och aldrig velat ha barn innan jag träffade honom. En riktig rävsax.
    Okej jag förstår. 

    De är 9 och 14. Javisst är det så. Jag hade egentligen inte tänkt att det skulle bli ett ultimatum nu, då jag trodde vi var överens. Så det kom lite i affekt. Jag tänker att om vi kommer fram till att ändå fortsätta så behöver jag låta honom fundera i lugn och ro. Och i så fall ha en ram för hur länge jag orkar, men kanske hålla det för mig själv. Låter tufft. Förstår helt din känsla. Jag kan ju inte se att jag vill ha en annan förälder till mitt barn än honom nu.
  • Katt3rna
    Internetpirat skrev 2024-10-25 15:16:09 följande:
    Njae. Med mina ex ville jag inte ha barn och var livrädd för att det skulle hända. Inte för att jag var emot barn i sig! Var rädd för att binda mig till någon annan på det viset. Min nuvarande fick mig att vilja ha barn.  Han är den största kärleken jag träffat och risken att nästa relation inte känns lika djup, att jag får "nöja mig" för att få chansen att fortplanta mig är enorm. Tyvärr.
    Även om jag visserligen tänkt på barn i perioder tidigare, förstår jag dig helt. Har svårt att se att jag skulle kunna hitta en person som är så bra match som nuvarande, det är verkligen näst intill perfekt på alla andra plan. Jag vill inte heller kompromissa med det och nöja mig. Vill heller inte ha barn själv för det är ju hans gener jag vill ha och hans stöd och kärlek genom livet.
  • Katt3rna
    Internetpirat skrev 2024-10-25 18:44:57 följande:
    Han verkar genuint väldigt förvirrad, ganskanliknmin partner. Att TS man investerat i parterapi tyder på att han nånstans önskar komma över sina rädslor. Man kan säga vad som helst men att gå i terapi talar sitt tydliga språk, det är svindyrt och inget man gör för att ge partnern falska förhoppningar (såvida mannen inte är miljonär eller något). 

    Att skaffa barn är en komplex fråga och relationen i öbrigt kan vara perfekt och nästintill oersättlig.
    Har också svårt att förstå varför han lagt massa tid, energi och pengar på detta om det inte finns en gnutta hopp.
  • Katt3rna
    Katt3rna skrev 2024-10-22 08:55:39 följande:
    Jag vill ha barn men han vill vänta

    Vet att det finns massor av såna här trådar och jag har nog läst allihop. Men jag behöver verkligen skriva av mig och få råd.

    Han har 2 barn sen innan och jag har inga. När vi började träffas ville han inte ha fler och det höll på att ta slut redan i starten av förhållandet. Men han sa att han kanske skulle ändra sig och vi bokade till hos parterapeut på hans bevåg.

    Tiden gick och vi har gått hos parterapeuten några gånger under 1 års tid. Han har gått från att inte vilja alls, till att vilja men inte veta när. Till att ge mig ett löfte om att vi ska börja försöka i november. Till att nu, inte längre vara säker på november och vilja skjuta på det nu.

    Jag harställt ultimatum nu, försöka i november eller göra slut. Han säger göra slut, för att han inte kan ge mig förhoppningar mer. Samtidigt har han bokat in tid själv hos terapeuten och säger att november inte är uteslutet.

    Vi mår båda såklart pissdåligt. Vi älskar varandra mycket och vill inte det här. Men han kan inte lova mig en dag då vi börjar försöka och jag fyller snart 31 år.
    Vad ska jag göra. Håller på att gå sönder.


    Står och vacklar. Göra slut nu eller ge honom mer tid. Han säger att han vill bli pappa igen och ha barn med mig, men behöver tid att komma över sina rädslor först. Känna sig mer trygg.

    Jag tog detta beslut i affekt. Jag trodde att vi var överens om att börja i november och när han tvekade pressade jag honom med ultimatum. Jag har nu insett att jag behöver fundera mer över beslutet. Jag har sagt till honom att vi antingen gör slut, eller så fortsätter vi och jag ger honom tid och eftertanke utan tidspress.

    Jag tänker i så fall ha en inre tidsram för hur länge jag kan vänta, men inte pressa honom med den. Jag tänker att vi kommer ha samtal, själva eller med parterapeut 1 gång i månaden. Vi kommer göra en fertilitetsutredning redan nu för att jag (förhoppningsvis) ska bli lugn i att det inte är något fel på oss. 

    Samtidigt vet jag inte om jag orkar vänta. Leva i ovisshet? Han säger att han vill men kan inte lova när och jag är inte korkad, jag fattar att det kan hända att han inte blir redo innan det är för sent.

    Hur tar man ett bra beslut? Ett livsavgörande sådant?

    Detta är det hittills svåraste beslut jag tagit i mitt liv. Gör vi slut har jag sumpat chansen om en potentiell framtid med honom och barn.

    Stannar jag kvar, säg ett år, riskerar vi att då stå på precis samma plats och ändå göra slut. Men då har jag ändå bara slösat ett år. Och tänk om vinsten som kan komma med att vänta kommer? Tänk om jag missar chansen för att jag varit otålig?

    Något tips på hur man tar ett livsavgörande beslut? Hur man vet vad som är rätt för en själv, vad hjärtat och magkänslan vill? Jag vill lyssna på hjärtat och magkänslan, men de ändrar sig hela tiden.
  • Katt3rna
    Anonym (Spring) skrev 2024-10-27 11:34:09 följande:

    Eller så träffar du en underbar barnfri man som inte vill hellre än att skapa en kärnfamilj med just dig. 


    Det är dumt att börja belasta en relation med barn när det redan finns problem. I din nuvarande relation har du dessutom en statistiskt minimal chans för att ni ska hålla ihop. Så om du skaffar barn med din nuvarande kille så väljer du nästa säkert en framtida styvmamma och varannanveckas-liv för ert barn.

    Det är du som väljer vilken typ av familj ditt framtida barn förtjänar att växa upp i.


    Länk till statistiken? Är genuint intresserad.

    Någon kärnfamilj är inget jag strävar efter. Jag tror på att familjer kan se ut på många olika sätt och vara trygga och fulla av kärlek trots att de inte har en konstellation av mamma, pappa, två barn. Vi lever icke-normativt på andra sätt som jag inte orkar gå in på nu och jag har inget behov av att uppnå det "normala" bara för att det förväntas.

    I vår relation finns inga större problem förutom barnfrågan.
  • Katt3rna
    Anonym (Reality check) skrev 2024-10-27 11:54:06 följande:
    Personen menar så klart med allting sammantaget. Det finns ingen statistik för just er unika relation, men det finns massor av problem som du redan fått klart för dig genom trådens gång och mtp på att en stor andel går isär oavsett orsak så ökar naturligtvis risken ännu mer. Mtp era problem så känns risken stor. Men du verkar ok med att ni går isär sedan, med allt det innebär om ni har ett gemensamt barn..? Låter ju väldigt "sunt" och ansvarstagande i en föräldraroll.... Eller inte.

    www.su.se/nyheter/hur-m%C3%A5r-barn-till-separerade-1.650338

    Enligt siffror från SCB är idag nästan vart fjärde barn i Sverige med om att deras föräldrar separerar eller skiljer sig.
    Nej, jag är inte okej med att vi går isär. Varför skulle jag då ens vilja ge det en chans nu? Vadå våra problem? Enda problemet är ju barnfrågan?

    Jag säger bara att jag inte har ett behov av kärnfamilj. Vi kommer inte vara en kärnfamilj om vi får barn nu. Vi kommer inte vara mamma pappa barn då han redan har barn sen innan. 
  • Katt3rna
    Anonym (Reality check) skrev 2024-10-27 11:54:06 följande:
    Personen menar så klart med allting sammantaget. Det finns ingen statistik för just er unika relation, men det finns massor av problem som du redan fått klart för dig genom trådens gång och mtp på att en stor andel går isär oavsett orsak så ökar naturligtvis risken ännu mer. Mtp era problem så känns risken stor. Men du verkar ok med att ni går isär sedan, med allt det innebär om ni har ett gemensamt barn..? Låter ju väldigt "sunt" och ansvarstagande i en föräldraroll.... Eller inte.

    www.su.se/nyheter/hur-m%C3%A5r-barn-till-separerade-1.650338

    Enligt siffror från SCB är idag nästan vart fjärde barn i Sverige med om att deras föräldrar separerar eller skiljer sig.
    Varför skickar du en länk till en studie vars resultat visar att barn till separerade mår bra? Det styrker inte ditt påstående att risken att separera är högre i bonusfamiljer.
  • Katt3rna
    Katt3rna skrev 2024-10-27 12:03:19 följande:
    Varför skickar du en länk till en studie vars resultat visar att barn till separerade mår bra? Det styrker inte ditt påstående att risken att separera är högre i bonusfamiljer.
    Om du bara vill bevisa att risken att separera är hög förstår jag inte vitsen. Då är ju risken att separera lika hög om jag träffar någon och skapar en kärnfamilj? Äsch, onödig diskussion som inte leder någon vart känner jag.
  • Katt3rna
    Anonym (Spring) skrev 2024-10-27 11:34:09 följande:

    Eller så träffar du en underbar barnfri man som inte vill hellre än att skapa en kärnfamilj med just dig. 


    Det är dumt att börja belasta en relation med barn när det redan finns problem. I din nuvarande relation har du dessutom en statistiskt minimal chans för att ni ska hålla ihop. Så om du skaffar barn med din nuvarande kille så väljer du nästa säkert en framtida styvmamma och varannanveckas-liv för ert barn.

    Det är du som väljer vilken typ av familj ditt framtida barn förtjänar att växa upp i.


    Skulle vilja påstå, utan att ha några vetenskapliga belägg, att risken för separation är större om man väljer en partner mest utifrån att båda vill ha barn. Än att man väljer partner för att man har massa andra saker gemensamt och har valt varandra enbart pga att man genuint tycker om varandra. Vad händer när barnen växer upp och man är kvar med en partner man valde för avla barn med?
Svar på tråden Jag vill ha barn men han vill vänta