Inlägg från: Anonym (Spring) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Spring)

    Jag vill ha barn men han vill vänta

    Du blir olycklig om du lyckas övertala honom till barn. Du kommer bli ledsen när han inte är jätteglad över pluset. Du kommer undra varför han inte bryr sig om din gravidmage. Du kommer undra varför han ville ha barn med sitt ex men behövdes tvingas få barn med dig. Du kommer känna dig ensam när han redan upplevt allt det där magiska med någon annan tidigare. Du kommer inte kunna gå in i förstabarns bubblan med bebis och sambo då sambon kommer ge tidigare barn extra mycket tid när bebisen kommer för dom inte ska bli avundsjuka 
    Drt kommer bli jobbigt att alltid ta hänsyn till hans första familj.
    Ni kommer dessutom ha en flera gånger högre risk att separera. Så du kommer med hög sannolikhet få se en styvmamma och ditt få ex gå med barnvagnen och spendera varannan jul med ditt barn.

    Tänk dig för! Fundera på vad du missar! 


    jag har en kärnfamilj och har fått allt det magiska i att starta upp en familj ihop! Jag vet att min make inte ville någonting mer än att jag skulle bära hans barn. När plussen kom så grät han, han var genuint överlycklig och är den bästa pappan och make. 
    Välj en man som vill att du bär hans barn och som inte vill ha barn med någon annan än dig!

  • Anonym (Spring)
    Tow2Mater skrev 2024-10-22 22:17:13 följande:
    Jisses! Det dryper sliskigt som sirap....

    Ja men med tanke på alla trådar som beskriver hur hemskt styv familjelivet är så är det nog sant.  


    Statistiken visar ju också att dessa familjer har extremt lite chans att hålla ihop. Så för de flesta så blir det till och med omöjligt svårt

  • Anonym (Spring)
    Internetpirat skrev 2024-10-25 10:01:28 följande:
    Många landar ju i situationen när graviditeten är ett faktum och blir jätteglada. Kan ju vara att rädslan att skaffa barn i slutändan blit mindre än att förlora TS. Är allt verkligen så svartvitt i din värld?
    Men ts kille har ju sagt att han hellre gör slut än att lova henne att det blir barn. Det låter som en kille som hellre blir singel än att göra ts gravid.
  • Anonym (Spring)
    Internetpirat skrev 2024-10-27 11:02:27 följande:
    Svårt det där. Jag som äe i en liknande situation tänker att visst, man kan slösa bort ett, två tio år. Men att leta efter en ny partner, bygga upp den relationen oav kan också visa sig bortslösat. Kanske känner man inte lika starkt för nästa? Kanske han den personen ännu fler issues osv? Eller så blir man helt enkelt inte kär igen på flera år.

    Din kille vill jobba på rädslorna vilketnär mer än vad många är beredda på men tror ultimatum ALDRIG blir bra.

    Eller så träffar du en underbar barnfri man som inte vill hellre än att skapa en kärnfamilj med just dig. 


    Det är dumt att börja belasta en relation med barn när det redan finns problem. I din nuvarande relation har du dessutom en statistiskt minimal chans för att ni ska hålla ihop. Så om du skaffar barn med din nuvarande kille så väljer du nästa säkert en framtida styvmamma och varannanveckas-liv för ert barn.

    Det är du som väljer vilken typ av familj ditt framtida barn förtjänar att växa upp i.

  • Anonym (Spring)
    Katt3rna skrev 2024-10-27 11:47:41 följande:
    Länk till statistiken? Är genuint intresserad.

    Någon kärnfamilj är inget jag strävar efter. Jag tror på att familjer kan se ut på många olika sätt och vara trygga och fulla av kärlek trots att de inte har en konstellation av mamma, pappa, två barn. Vi lever icke-normativt på andra sätt som jag inte orkar gå in på nu och jag har inget behov av att uppnå det "normala" bara för att det förväntas.

    I vår relation finns inga större problem förutom barnfrågan.

    På csb kan du läsa familjestatistik för varje år. Vill du ha en enkel länk så finns ex https://socionomen.se/roster/asikter/debattartikel-hog-tid-att-normalisera-bonusfamiljen/?q=roster/asikter/debattartikel-hog-tid-att-normalisera-bonusfamiljen/ 


    Familjer kan visst se ut på olika sätt men de olika familjekonstellationerna betyder också olika risker. Det är ju bra att du tycker olika familjer är lika ok eftersom att ert framtida ev barn har en många gånger högre risk att uppleva separationer och bonusföräldrar. Har du verkligen inget emot att enbart få uppleva ditt barns halva uppväxt? Tror du inte separationer skadar barn? Kommer du vara ok med att se ditt eventuella barn fira jul med en bonusmamma?

  • Anonym (Spring)
    Internetpirat skrev 2024-10-27 12:00:39 följande:
    Hade inte funnits bonusfamiljer utan kärnfamiljer som det gått åt h-vete för, think about it ;)

    Jodå. Många bonusfamiljer består av föräldrar som varit tonåringar när dom fick barn, fått barn med onenightstands och liknande. Det är även så att samma familjer står för flera separationer och skilsmässor under sin livsstid. varje skilsmässa en person går igenom ökar risken för fler.  Så då är en och samma person ansvarig för flera skilsmässor i statistiken dvs 3 skilsmässor betyder inte att tre olika personer skiljer sig utan kan betyda att samma person skiljer sig i tre olika äktenskap. Samma med barn. När bonusbarn blir till ökar risken för att det blir separation och därmed att det blir flera olika bonus familjer med samma föräldrar. Ex mamma med barn med 3 olika män. 
    Barn som växer upp i bonus familjer har också många gånger högre risk för skilsmässor som vuxen vilket innebär att bonusfamiljelivet går i arv. Det är därför ofta så att skilsmässor och bonuslivet är otroligt vanligt i vissa släkter/samhällsgrupper och väldigt ovanligt i andra släkter/samhällsgrupper

Svar på tråden Jag vill ha barn men han vill vänta