Inlägg från: Anonym (Reality check) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Reality check)

    Jag vill ha barn men han vill vänta

    Han velar på för att han egentligen inte vill på riktigt. Du kan lika gärna göra slut nu. Även om du lyckas övertala honom till att försöka, vem vill ha barn med någon man måste tjata till sig...? Det är som dömt att misslyckas och ni går isär till slut ändå med allt det innebär.

  • Anonym (Reality check)
    Katt3rna skrev 2024-10-24 20:02:25 följande:
    Anonym (J) skrev 2024-10-24 19:44:29 följande:
    Det är ju inte ens länge, kan förstå honom 
    Nej det är inte länge. Det som är problemet är att han inte ville ha fler barn när vi träffades och därför har vi behövt fundera mycket på om det funkar. Man måste ju ändå vilja samma om en så stor sak så tycker det är rimligt att prata om det tidigt. Sen kanske det inte är rimligt att skaffa barn så tidigt, vad vet jag. Men vi är ändå 30 och 45 år gamla så vi har inte all tid i världen. Och som jag nämnt tidigare, så handlar det mest om att jag behöver veta att han verkligen vill.
    Om barn är viktigt för dig så borde du ha avbrutit i samma sekund som han sa att han inte ville ha fler barn. Han vill fortfarande "inte" ha barn, på så sätt att han inte sagt rakt ut att JA, han vill ha barn och är säker på det, så läget har inte ändrats ett dugg. Så du måste bestämma dig för om du vill ha barn eller inte i livet och utifrån det ta valet kring relationen. Dvs, om du vill ha barn så behöver du gå vidare. Om du stannar finns stor risk att du blir fruktansvärt olycklig.
  • Anonym (Reality check)
    Katt3rna skrev 2024-10-24 20:16:27 följande:
    Förstår inte om jag är otydlig eller om många o tråden inte läser ordentligt? Han säger JA, att han vill ha barn och är säker på det. Han har sagt det oändligt många gånger.

    I början sa han inte det. Det tog kanske ett halvår och de senaste 1,5 åren har han sagt att han vill.
    Eller så är det du som inte ser det du själv skriver, att han velar fram och tillbaka, att ni till och med måste gå till en terapeut för att få rätsida på saken och just nu sitter du och kollar lägenheter åt dig själv.... Jo, men visst. Det låter verkligen som en kille som såååå gärna vill ha barn... Eller inte.
  • Anonym (Reality check)

    Citerar ur trådstarten!

    Till att nu, inte längre vara säker på november och vilja skjuta på det nu.

  • Anonym (Reality check)
    Anonym (Tvillingmorsan) skrev 2024-10-24 20:25:46 följande:
    Jag och min man hade varit tillsammans drygt två år när vi började försöka. Ett år senare blev vi föräldrar.

    Jag tycker inte att det gick för fort. Vi var säkra på varandra och vad vi ville. Vi hade inte heller all tid i världen. Jag var 36 när våra barn föddes, min man 33. Han hade nog kunnat vänta några år till, men han var säker på att han ville ha barn, och att han ville ha det med mig. Det pratade vi om. Då fanns inte alternativet att vänta så mycket längre.
    En viktig skillnad: din kille var säker på vad han ville.
  • Anonym (Reality check)
    Katt3rna skrev 2024-10-24 21:19:11 följande:
    Vill inte tro så dåligt om honom att han skulle göra mig så illa och ljuga om det så länge. Men många verkar tro att det är det han gör.
    Nej, personer i hans sits ljuger inte för att vara taskiga. De ljuger för att INTE vara taskiga. De tror på något konstigt sätt att det är bättre att inte såra den andra med ett rakt nej. De tänker liksom inte på att verkligheten kommer ifatt en dag... Och att det därför är bättre att vara ärlig på en gång.
  • Anonym (Reality check)
    Katt3rna skrev 2024-10-24 22:38:34 följande:
    Hat pratat varje dag i flera dagar nu och han står fast vid att han vill. Det har han sagt i 1 år eller vad det är nu.
    ....förutom att han inte vill nu. Och han lär inte vilja i november heller. Tyvärr. Och 1 november är i nästa vecka, så sanningen visar sig väldigt snart.

    Läste trådstarten igen. Jag tror du griper efter halmstrån. Han har redan sagt att ni ska göra slut för han vill inte ge dig falska förhoppningar. Så hur du får ihop matematiken med att han påstår sig vilja ha barn samtidigt som han inte vill börja försöka, samtidigt som han säger rakt ut att ni ska göra slut, det begriper inte jag.

    Han säger göra slut, för att han inte kan ge mig förhoppningar mer.
  • Anonym (Reality check)
    Anonym (Anna) skrev 2024-10-25 12:37:04 följande:
    Men då är det ju bara att vänta ut honom, du har ju många år på dig. Och vill han aldrig så spelar det ju ingen roll, eftersom du inte vill ha barn med någon annan.
    Många år...? Fertiliteten hos kvinnor börjar dala vid 35. Ts är nu 30. Om hon ska göra slut och hitta en ny kille, som dessutom vill skaffa barn, så kan det ta lång tid, och sedan ska de vara tillsammans ett tag så klart och då är ts ännu äldre och rätt nära 35 år. Även fullt friska unga människor kan ha svårt för att bli gravida så det finns inga garantier att ts har tid på sig och verkligen inte "många år"!
  • Anonym (Reality check)

    Någon skrev förresten om att killar som använder avbrutet som metod kanske är rätt ok med att det kan råka bli en graviditet men tyvärr är det så att många killar inbillar sig att det är en rätt säker metod för att INTE göra tjejen gravid, så istället för att fantisera om att killen är ok med att råka bli pappa så gör man bäst i att fråga.

    I just ditt fall ts är det dock rätt tydligt att han INTE vill eftersom ni till och med använder kondom.

    Jag tycker du gör rätt i att ha november som ultimatum, då slösar du inte tid i onödan. Tyvärr tror jag inte det blir något försök i november, jag tror att han kommer att backa när du till slut kommer att behöva ställa honom mot väggen.

  • Anonym (Reality check)
    Anonym (Anna) skrev 2024-10-25 14:44:18 följande:
    Nu glömde du nog läsa det jag svarade på. TS skrev så här:

     Jag kan ju inte se att jag vill ha en annan förälder till mitt barn än honom nu.

    Dvs hon vill inte ha barn med någon annan. Varför ska hon då göra slut?
    Därför att om du hängt med i det ts beskriver så känns det rätt tydligt att hon vill ha barn och skulle bli olycklig om hon skulle behöva ge upp den drömmen. Mannen hon är med vill egentligen inte, inte nu och kanske aldrig i framtiden heller. Han tycker hellre att de ska göra slut för han kan inte lova henne något.

    Om ts inte vill ha barn med någon annan man är det lika bra hon ställer in sig på att aldrig få några alls. Så om hon vill ha barn, ja då är det bättre att ställa in sig på att behöva göra slut. Då ska hon verkligen inte sitta och försöka vänta ut honom, för det är stor risk att det aldrig händer. Dessutom är han redan rätt gammal och fertiliteten hos män minskar också med åldern! Redan nu kanske de skulle få problem med andra ord.

    Självklart ser hon ingen annan man hon vill ha barn med eftersom de är ett par. Hade hon varit med någon annan så hade det kanske varit med honom istället. Vanlig grundläggande psykologi. Och sedan brukar man väl knappast gå omkring och tänka att man hellre vill ha någon annan man som pappa till ens framtida barn medan man är i en relation.
Svar på tråden Jag vill ha barn men han vill vänta