• Anonym (Hej)

    Faderskapstest

    Anonym (bella) skrev 2024-10-21 14:20:03 följande:
    Du har missförstått detta. Det texten betyder är att barnet eller socialnämnden är part i målet. Barnet kan få representeras av sin mamma om mamman vill. Om mamman inte vill kan socialnämnden ta över istället.

    Anonym (bella) skrev 2024-10-21 14:20:03 följande:
    Du har missförstått detta. Det texten betyder är att barnet eller socialnämnden är part i målet. Barnet kan få representeras av sin mamma om mamman vill. Om mamman inte vill kan socialnämnden ta över istället.
    Nej det står om vem som vänder sig till rätten, alltså börjar driva fallet i domstol. Socialnämnden eller barnet. Så alternativet finns att socialnämnden inte kommer vända sig till rätten.
  • Anonym (Hej)
    Anonym (e) skrev 2024-10-21 14:33:56 följande:
    Ja men det verkar inte alls som det är vad som kommer att ske här utan det verkar mest vara någon form av rättshaverism. De allra flesta fall lär inte behöva tvång för att erkänna faderskap. Sen är det inte TS som kan strunta i detta heller men :P
    Jag vet faktiskt inte hur han kommer ställa sig till anklagelsen
  • Anonym (Hej)
    Anonym (e) skrev 2024-10-21 14:34:42 följande:

    Nej, ska du vara motvillig så kommer socialen att stå på barnets sida.


    Så egentligen är det jag som från början ska driva det? Socialnämnden träder bara in om jag inte gör något?
  • Anonym (Hej)
    Anonym (bella) skrev 2024-10-21 14:40:53 följande:
    Nej men det förstår du väl att det alternativet inte finns? Självklart kommer faderskap att fastställas - eller åtminstone försöka fastställas.

    Det är barnet som är kärande i målet. Inte du eller socialnämnden. Barnet. Barnet representeras av dig eller av socialnämnden. Om du inte vill driva fallet åt ditt barn så kommer socialnämnden att göra det istället. Alternativet att det rinner ut i sanden existerar inte. 

    Om inte faderskap fastställs på frivillig väg, så blir det en fråga för myndigheterna att driva. De har skyldighet att driva detta fram tills att barnet fyller 18 år. 
    Fast texten handlar fortfarande om vem som vände sig till rätten. Barnet eller socialnämnden. Annars hade det ju stått att det är alltid socialnämnden som vänder sig till rätten.
  • Anonym (Hej)
    Anonym (K) skrev 2024-10-21 14:42:04 följande:
    Din skyldighet att säga vem pappan är. Gör du inte det kommer familjerätten utreda, de kommer titta vilka du imumgåts med, vem du vart tillsammans med och vem du bott med. 

    Han kommer inte vara tvungen att göra faderskapstest om han frivilligt skriver på faderskapet. Däremot om han vägrar skriva på kommer de göra faderskapstest på honom vare sig han vill eller inte. Dock är jag osäker på vart han måste göra det om det blir där han bor eller i Lappland.

    Vad säger pappan då? Vägrar han skriva på? 
    Alltså förlåt men blir trött på att upprepa mig, står redan i trådstarten att jag säger namnet, så varför fortsätter ni tjata om att jag måste uppge pappan?

    Ja det blir ju så mycket om och men i situationen så det kanske faller mellan stolarna till slut om man inte kommer vidare pga logistik osv

    Han vet inget och jag vet inte hur han kommer ställa sig när de kontaktar honom.
  • Anonym (Hej)
    Anonym (e) skrev 2024-10-21 14:55:06 följande:
    Så varför kan du inte ge honom lite tid att förbereda sig för att bli pappa?

    och vaddå logistisk, de kommer ALDRIG lägga ner ärendet och det är inga problem att föräldrar bor i olika städer för att fastställa faderskap...
    Jag är väl inte hans mamma som ska ordna allt åt honom 
  • Anonym (Hej)
    Anonym (Ok) skrev 2024-10-21 14:55:43 följande:
    Vad förstår du inte? Om han inte säger något eller inte svarar, då letar polisen upp honom till slut.
    Jag bara tycker det är orättvist att säga att han vägrar om man inte vet
  • Anonym (Hej)
    Anonym (bella) skrev 2024-10-21 14:57:38 följande:
    Det är lite svårt att förstå vad du vill. Vill du att ditt barn ska ha "fader okänd" i registren eller vill du att mannen ska registreras som pappa? Är pappan medveten om att han kommer bli pappa eller är det något du kommer upplysa om så småningom? 

    Texten handlar om vem som vänder sig till rätten, ja. Det kan vara du eller socialnämnden. Så långt har du förstått saken rätt. Om barnet inte har en fastställd pappa så kommer det att bli en utredning varken du medverkar eller inte. När det blir en utredning kommer socialnämnden att driva fallet om inte du gör det. Då kan tingsrätten kräva ett dna-test som bevis i faderskapsmålet. 

    Om du bor i Lappland eller i Skåne spelar ingen roll, det funkar likadant överallt. Det finns inget särskilt med Lappland som gör att man kan låtsas att barnet inte har en pappa. 

    Hoppas allt går bra med barnet och allting. Det kommer bli bra! 
    Jag vet inte riktigt själv faktiskt. Kan inte svara på det då jag inte kan sia konsekvenserna. Nej han vet inget. Han får väl reda på det i faderskapsutredningen om han inte själv visar nåt intresse innan dess.
  • Anonym (Hej)
    Anonym (e) skrev 2024-10-21 14:58:05 följande:
    Nä du verkar inte redo för att vara mamma om det är så du svarar på att han borde få veta innan barnet är fött. Det är för barnets skull.
    Lägg inte allt ansvar på kvinnan 
  • Anonym (Hej)
    Anonym (Ok) skrev 2024-10-21 15:03:56 följande:
    Anklagelse? 
    Anklagelsen om att han är fadern. Jag visste inte vad jag annars skulle kalla det
Svar på tråden Faderskapstest